Facebook Pixel "Μπορούν και... παραμπορούν"
| 2011-03-22 12:57:00

"Μπορούν και... παραμπορούν"

"Μπορούν και... παραμπορούν"

Ο Στράτος Σεφτελής γράφει στο "Εθνοσπόρ" για την εικόνα των οπαδών του Ολυμπιακού αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ...

Η εικόνα που παρουσίασε το «Γ. Καραϊσκάκης» στο προχθεσινό ντέρμπι (με πολλά ερωτηματικά) με άφησε άφωνο. Νωπές ήταν οι εικόνες στα μάτια μου απ' όσα απίστευτα διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Αλλη ατμόσφαιρα, άλλη νοοτροπία. Σαν να ήταν άλλοι άνθρωποι. Και όμως ήταν οι ίδιοι. Απλώς άλλαξαν ρότα αυτοί που κάνουν κουμάντο στον Ολυμπιακό.

Ισως κατάλαβαν ότι η αλητεία και ο τραμπουκισμός δεν οδηγούν πουθενά. Ισως μέτρησαν ότι αυτό το μπάχαλο τους βλάπτει, κυρίως οικονομικά. Ισως, πάλι, πήραν τα μηνύματα από τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού, που αηδίασε από τις εικόνες του αγώνα με τον ΠΑΟ. Οπως και να 'χει, το «Γ. Καραϊσκάκης» προχθές ήταν ένα πραγματικά ευρωπαϊκό γήπεδο.

Δεν ανάφτηκε ούτε ένας πυρσός! Δεν πετάχτηκε ούτε... σπιρτόξυλο στο τερέν. Δεν μπήκε ούτε ένας μέσα στο τέλος, αν και ο Ολυμπιακός κατακτούσε τίτλο! Ηταν μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα, που εξελίχθηκε σε μια ποδοσφαιρική φιέστα, σε συνδυασμό με το θριαμβευτικό σκορ επί της ΑΕΚ. Μια ατμόσφαιρα που χαιρόσουν να τη ζεις, αν αγαπάς πραγματικά το ποδόσφαιρο. Αρα, το μήνυμα που βρήκε από αυτό το γήπεδο είναι σαφές και ξεκάθαρο: Μπορούμε να είμαστε πολιτισμένοι! Αρκεί να το θέλουμε...

Και, κυρίως, αρκεί να το αποφασίζουν και να το επιβάλλουν οι διοικήσεις των ΠΑΕ. Φάνηκε ολοκάθαρα ότι αποτελεί μέγα μύθο η συχνή δικαιολογία των ΠΑΕ πως δεν μπορούν να ελέγξουν τους αλήτες. Να τα αφήσουν κατά μέρος αυτά. Ο,τι θέλουν τους κάνουν. Πειθήνια όργανά τους είναι. Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags