Facebook Pixel «Δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου»
| 2011-03-22 16:38:00

«Δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου»

«Δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου»

Ο Νταβίντ Φουστέρ είχε ζωντανή συνομιλία με τους συμπατριώτες του μέσω της ισπανικής ιστοσελίδας «Marca» και απάντησε στις ερωτήσεις τους, οι οποίες αφορούσαν κυρίως την απόφασή του να φύγει από την Βιγιαρέαλ και αν θα επέστρεφε στην πατρίδα του…

Αναλυτικά η συνομιλία:

Γεια σου Νταβίντ, προσωπικά θεωρώ ότι είσαι μεγάλος παίκτης. Συγχαρητήρια για τη σεζόν. Πώς νιώθεις στον Ολυμπιακό; Αν είχες μια καλή πρόταση από την Ισπανία, θα επέστρεφες;
«Ευχαριστώ πολύ, νιώθω πολύ όμορφα στον Ολυμπιακό. Είναι μια καινούργια εμπειρία για μένα, σε ένα πρωτάθλημα που αισθάνθηκα πολύ άνετα. Η Ισπανία είναι φυσικά το ‘σπίτι’ μου και κάποια στιγμή θέλω να επιστρέψω, αν και αυτή τη στιγμή είμαι μια χαρά εδώ και θέλω να ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου».

Γεια σου Νταβίντ, παρακολουθείς το ισπανικό πρωτάθλημα;
«Το παρακολουθώ κάθε εβδομάδα, όπως έκανα και στην Ισπανία, από την ισπανική τηλεόραση. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε Μπάρτσα, Ρεάλ και στις υπόλοιπες ομάδες. Πίσω από αυτές τις δυο, υπάρχει μια ωραία μονομαχία για τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και άλλη μια για την αποφυγή του υποβιβασμού».

Γεια σου Νταβίντ. Είμαι φίλαθλος της Βιγιαρεάλ και πέρυσι απόλαυσα τα μεγάλα παιχνίδια σου, κυρίως δε τα γκολ στη Σεβίγια, στο «Καλντερόν» και στο «Καμπ Νόου». Είσαι ένας μεσοεπιθετικός με μεγάλο ταλέντο. Συγχαρητήρια για τον τίτλο! Η ερώτησή μου είναι προφανής: Θα επέστρεφες στο μέλλον στο «κίτρινο υποβρύχιο»;
«Όπως έχω πει, η Βιγιαρεάλ θα είναι πάντα ένα μέρος της καριέρας μου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι μέσα στα σχέδια μου να επιστρέψω, αφού είμαι ικανοποιημένος στην Ελλάδα. Θα μου άρεσε κάποια στιγμή να γυρίσω στην Ισπανία γιατί μέχρι τώρα μπόρεσα να αγωνιστώ μόνο μια χρονιά στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά δεν είναι άμεση προτεραιότητα. Έτσι κι αλλιώς όμως, η Βιγιαρεάλ θα είναι πάντα το ‘σπίτι’ μου».

Νταβίντ ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Θα προτιμούσες να είχες μείνει στην Πριμέρα αντί να πας στην Ελλάδα;
«Πρόκειται για ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο από το ισπανικό, είναι ένα πρωτάθλημα υποδεέστερο αλλά πολύ ανταγωνιστικό. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις εκτός έδρας. Όπως συμβαίνει και στην Ισπανία, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και τους υπόλοιπους. Αυτό που συναντάς κυρίως, είναι πολύ ‘καυτές’ κερκίδες που τα δίνουν όλα για τις ομάδες τους».

Συγχαρητήρια για τον πρώτο σου τίτλο. Πώς έφυγες από την Βιγιαρεάλ και πώς ήταν η συνάντησή σου – ξανά – με τον Βαλβέρδε;
«Ήταν μια απόφαση που έπρεπε να πάρω πολύ γρήγορα, αφού δεν σκόπευα να φύγω. Ζύγισα πολύ τα πράγματα, το αποφάσισα και μέχρι στιγμής δεν το μετάνιωσα. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σημαντικός σύλλογος, με τον οποίο μπορώ να κερδίσω τίτλους και να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βαλβέρδε γνωρίζει τις ικανότητές μου και με έπεισε να πάρω την απόφαση να έρθω στην Ελλάδα, δείχνοντάς μου την απαραίτητη εμπιστοσύνη. Του είμαι ευγνώμων».

Χαίρομαι πολύ που τα πράγματα σου πηγαίνουν τόσο καλά στην Ελλάδα. Θα επέστρεφες κάποια στιγμή στην Έλτσε, αν ανέβαινε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν;

«Διατηρώ ξεχωριστές αναμνήσεις από την Έλτσε, γιατί ήταν η ομάδα που με βοήθησε να κάνω το άλμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος της ομάδας μου έδειξε την αγάπη του και θα επέστρεφα, ναι, γιατί όχι;».

Αν είχες στα χέρια σου δυο προτάσεις, μια από τη Ρεάλ και μια από την Μπαρτσελόνα, ποια θα διάλεγες;
«Αυτό είναι δύσκολο. Δεν είμαι ούτε Ρεάλ ούτε Μπαρτσελόνα, αν και συμπαθώ το ποδόσφαιρο που παίζει η Μπάρτσα. Για έναν ποδοσφαιριστή με τα δικά μου χαρακτηριστικά, με ικανοποιεί περισσότερο ο τρόπος παιχνιδιού που αναπτύσσει η Μπαρτσελόνα».

Χαίρομαι που ένας παίκτης από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ κέρδισε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Παρακολουθείς την Βιγιαρεάλ; Πώς βλέπεις την ομάδα φέτος; Αν φτάσει μέχρι το Δουβλίνο, θα πας για να την υποστηρίξεις;
«Φυσικά και θα πάω. Μακάρι να κατακτήσουν έναν τίτλο, το προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό η Βιγιαρεάλ, αν συνέβαινε, θα χαιρόμουν πάρα πολύ. Φέτος νομίζω ότι η ομάδα πάει πολύ καλά, βρίσκονται στις θέσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ και συνεχίζουν στην Ευρώπη. Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Είναι φυσιολογικό να είναι κουρασμένοι, αφού δεν υπάρχει μεγάλο βάθος στον πάγκο, αλλά η σεζόν που κάνουν είναι ιστορική».

Νταβίντ πώς τα πηγαίνεις με τα ελληνικά;
«Είναι μια πολύ δύσκολη γλώσσα, αλλά κάνω μαθήματα με την μεταφράστριά μας. Μας βοηθάει τόσο εμένα όσο και τη γυναίκα μου να προσαρμοστούμε ακόμα καλύτερα εδώ. Σιγά σιγά μαθαίνω όλο και περισσότερα, αλλά επαναλαμβάνω, είναι πολύ δύσκολα».

Τι σου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από το ελληνικό ποδόσφαιρο; Πώς ένιωσες με την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Αυτό που ξεχωρίζει, είναι ο τρόπος με τον οποίο ζουν εδώ το ποδόσφαιρο οι φίλαθλοι, το πόσο ‘καυτή’ είναι η κερκίδα. Στην Ισπανία δεν έχω ζήσει κάτι ανάλογο, βέβαια αρκετές φορές το πράγμα ξεφεύγει με τα φαινόμενα βίας. Όταν δεν υπάρχουν επεισόδια, τότε πρόκειται για κάτι εντυπωσιακό. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Είναι ο πρώτος μου τίτλος και εκτός αυτού μας φέρνει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι μια διοργάνωση στην οποία θέλω να αγωνιστώ πάρα πολύ".

Είναι αλήθεια ότι σε φωνάζουν «φάστερ»;
«Χαχαχαχα! Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου με φωνάζει για πλάκα ‘φάστερ’ και επειδή η εμφάνισή του είναι κάπως ‘περίεργη’, εμείς οι παίκτες τον φωνάζουμε ‘δεινόσαυρο’!».

Γεια σου Νταβίντ. Σου γράφω από την Ολίβα, την πόλη σου. Καταρχήν να σου πω ότι όλοι οι συντοπίτες σου είμαστε περήφανοι για σένα και στη συνέχεια να σε ρωτήσω το εξής: πιστεύεις ότι θα τα είχες καθιερωθεί στη Βιγιαρεάλ αν ο Γκαρίδο σε είχε εμπιστευτεί περισσότερο;
«Μια μεγάλη αγκαλιά για όλο το χωριό μου και πολλά ευχαριστώ! Για τη Βιγιαρεάλ είναι κάτι που δεν μπορώ να στο πω. Αυτό που ξέρω είναι ότι προς το παρόν κάνω μια πολύ καλή πορεία στον Ολυμπιακό και νιώθω πολύ όμορφα. Χαιρετισμούς σε όλους από την Ελλάδα και ευχαριστώ πολύ για τις ερωτήσεις σας!».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags