Facebook Pixel "Ξεφτίλισε το άθλημα!"
Μπάσκετ
| 2011-03-23 10:29:00

"Ξεφτίλισε το άθλημα!"

"Ξεφτίλισε το άθλημα!"

O Μιχάλης Στεφάνου γράφει στο blog του για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Σιένα, την απουσία του Τεόντοσιτς αλλά και τον... γουρλή Μαρινάκη.

Ο κόσμος κοιτούσε γύρω του με το στόμα ανοιχτό! Δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Χειροκροτούσε τα καλάθια του Ολυμπιακού και πανηγύριζε, όπως τα γκολ του… Μιραλάς, αυτά της Σιένα! Οι ηλεκτρονικοί πίνακες του ΣΕΦ είχαν πάθει χοντρή ζημιά. Ό,τι ήθελε έγραφε. Σκορ όπως 19-0, 31-4, 41-7 και 55-9 δεν μπορεί να αναφέρονται σε αγώνα μπάσκετ. Όχι σε προημιτελικό ευρωλίγκας, σε οποιονδήποτε αγώνα μπάσκετ...

Δεν γίνεται ομάδα να έχει 1/25 δίποντα και 3/32 σουτ σε ένα ημίχρονο. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να χρειάζεται 25 αγωνιστικά λεπτά για να φτάνει σε διψήφιο αριθμό πόντων μέσα σε πραγματική αποθέωση από το αντίπαλο κοινό!! Δεν ξέρω σε ποιο άθλημα συμβαίνουν τέτοια πράγματα, πάντως στο μπάσκετ δεν συμβαίνουν.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπήκαν στο παρκέ με τα …μαχαίρια στα δόντια και πήραν τα σκαλπ των αντιπάλων τους από την …προθέρμανση! Γιατί παιχνίδι στο ΣΕΦ δεν έγινε. Καλύτερα να μην κατέβαιναν οι πράσινοι, μικρότερο θα ήταν το ρεζιλίκι τους. Λιγότερους πόντους πέτυχαν σε κάθε ένα από τα δύο πρώτα δεκάλεπτα, απ΄ όσα γκολ οι παίκτες του Βαλβέρδε την Κυριακή. ΑΕΚ την έκαναν την Σιένα!

Σοβαρά τώρα, ο Ολυμπιακός ασχέτως σκορ, έδειξε με τον πιο επιβλητικό τρόπο γιατί η άμυνα κερδίζει τρόπαια. Οι ερυθρόλευκοι ήξεραν το παιχνίδι της Σιένα καλύτερα κι από τους παίκτες του Πιανιτζιάνι. Προέβλεπαν, την κάθε κίνηση, το κάθε κόψιμο και το κάθε σκριν πριν ακόμα γίνουν. Με τους Γκόρντον, Σπανούλη στην περιφέρεια και τον Μπουρούσαρο με τον Μαυροκεφαλίδη κοντά στο καλάθι εξαφάνισαν όχι μόνο τις προσπάθειες, αλλά μέχρι και τις σκέψεις των Ιταλών προς το καλάθι.

Η ομάδα έβγαλε Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΗ ενέργεια στο παρκέ, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και τελείωσε την υπόθεση νίκη από το πρώτο δεκάλεπτο. Τα όσα ακολούθησαν ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας, που λέει κι ο… Γόντικας. Ο Πιανιτζιάνι πέταξε λευκή πετσέτα με το καλημέρα, οι παίκτες της Σιένα έπαθαν το ταράκουλο της ζωής τους και απογοητεύτηκαν σε τέτοιο βαθμό που έχαναν και τα λέι απ. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικά ανελέητος! Με το σκορ σε αστρονομικές διαστάσεις, ο Ντούντα ζητούσε συνεχώς πίεση σε όλο το γήπεδο. Και οι στρατιώτες του υπάκουαν. Ενδεικτικό του ερυθρόλευκου περιπάτου το γεγονός ότι Κατσίβελης, Πελεκάνος, Παπανικολάου βρίσκονταν μαζί στο παρκέ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους.

Η εξέλιξη του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Σοφό να μοιράσει τον χρόνο και να κρατήσει φρέσκια την ομάδα. Ο Κατσίβελης έπαιξε όσο δεν είχε ποτέ ονειρευτεί για αγώνα τέτοιας κρισιμότητας (περισσότερα λεπτά από Μπουρούση, Παπαλουκά και Νεστέροβιτς). Ανάλογα και ο Πελεκάνος. Το δεύτερο ημίχρονο δεν αντέχει σε κριτική. Από τη μία οι παίκτες της Σιένα προσπαθούσαν απεγνωσμένα να περισώσουν ό,τι μπορούσαν από αυτό που λέγεται «αξιοπρέπεια», από την άλλη οι Πειραιώτες έκαναν πλάκα στο παρκέ.

Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι μια ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ιστορία, κρύβει κινδύνους και το κυριότερο ξεκινάει από το 0-0. Η πιθανότητα χαλάρωσης από πλευράς Ολυμπιακού είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσεχτεί και ο πληγωμένος εγωισμός της Σιένα το δεύτερο. Από τη στιγμή, βέβαια, που υπάρχει Ντούντα στον πάγκο, λογικά δεν θα χαθεί η συγκέντρωση και το 2-0 θα γίνει χωρίς προβλήματα.

ΥΓ. Όλα αυτά έγιναν χωρίς Τεόντοσιτς…

ΥΓ2. Φάνηκε περισσότερο από ποτέ τι σημαίνει «ψυχολογία» στο μπάσκετ.

ΥΓ3. Γουρλής ο Μαρινάκης.

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags