Facebook Pixel "Πίσω από τα λόγια του Βαλβέρδε..."
| 2011-03-23 13:47:00

"Πίσω από τα λόγια του Βαλβέρδε..."

"Πίσω από τα λόγια του Βαλβέρδε..."

Ο Γιώργος Νοικοκύρης αναλύει αυτά που κρύβονται πίσω από τα λόγια του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ποια είναι τα «θέλω» του Βάσκου ενόψει Champions League και ποιο είναι το... «ζουμί» του καλοκαιρινού σχεδιασμού!

Αναλυτικά το άρθρο του:

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είναι απο τους προπονητές που του αρέσει να μιλάει συνεχώς. Η κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος Ελλάδας είναι λογικό να τράβηξε επάνω του τα βλέμματα των Ισπανών δημοσιογράφων και να αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην πατρίδα του για την νέα επιτυχία του με τον Ολυμπιακό.

Ο Βαλβέρδε μίλησε για όλους και για όλα και πίσω απο όσα είπε κρύβονται πολλά που έχουν ενδιαφέρον να προσπαθήσουμε να τα αναλύσουμε.

Άλλωστε στην δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε ειναι πιο ενημερωμένος απο την πρώτη όπου δεν ήξερε κυριολεκτικά πράγματα και καταστάσεις. Τώρα μπορεί να μην είναι μανιακός με τα ΜΜΕ και να μην επιδιώκει να μαθαίνει καθημερινά τι γράφεται και τι ακούγεται για τον ίδιο, όπως έχουν κάνει σχεδόν όλοι (αν όχι όλοι...) οι προκάτοχοι του στον “ερυθρόλευκο” πάγκο, όμως έχει μια “μυρωδια” απο όσα διαδραματίζονται. “Πάνω απο όλα παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο απο τον ΠΑΟ” είπε ο Βαλβέρδε θέλοντας έτσι να “απαντήσει” στον Φερέιρα αλλά και τους “πράσινους” που ακόμη και τώρα θεωρούν πως άδικα πήρε τον τίτλο ο ΠΑΟ.

Προφανώς θα πιστεύουν πως και πέρσι άδικα το πήραν αυτοί καθώς και τις δύο φορές έχασαν απο τον Ολυμπιακό... Αλλά είπαμε αυτή είναι...πράσινη λογική. Πάμε παρακάτω. “Δεν ήταν εύκολο να πάρουμε το πρωτάθλημα παρά το προβάδισμα των δέκα βαθμώ” είπε ο Ισπανός τεχνικός επισημαίνοντας την διαφορά.

Ξέρει πως υπήρχαν στιγμές, λίγες, που δέχθηκε κριτική. Γιατί έχανε τα εκτός έδρας ντέρμπι, γιατί κέρδιζε με 1-0, γιατί επέλεγε αυτούς πυο επέλεγε και εσχάτως γιατί δεν βάζει τον Φετφατζίδη.

Τι άλλο είπε; “Είναι αλήθεια πως όλοι οι άνθρωποι στην ομάδα με στήριξαν. Από την αρχή που ήρθα, διοίκηση και οπαδοί ήταν στο πλευρό μου από τον Αύγουστο, όταν ανέλαβα την ομάδα".

Νοιώθει την στήριξη απο την διοίκηση και αυτό του αρέσει σε αντίθεση με αυτά που έζησε στην πρώτη του θητεία όταν ξαφνικά κάποιοι αποφάσισαν πως δεν... έκανε και έκαναν το παν για να επηρεάσουν τον Κόκκαλη ώστε να τον διώξει (ουσιαστικά) όπως και έγινε για να φέρει τον Κετσπάγια! Βεβαίως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή η στήριξη που και ο ίδιος ο Βαλβέρδε τόνισε θα συνεχιστεί και τώρα.

Στο διάστημα δηλαδή του προγραμματισμού της νέας σεζόν. Αν δηλαδή αυτά που θα ζητήσει ο Ισπανός τεχνικός, τόσο αναφορικά με τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του και δεν θέλει όσο και τις μεταγραφές που χρειάζεται για την νέα σεζόν θα γίνουν δεκτά απο τον Μαρινάκη.

Γιατί αυτή την φορά σε αντίθεση με τον Ιανουάριο που ο Βαλβέρδε δεν απαίτησε μεταγραφή, τώρα θεωρεί πως η ομάδα για να “οχυρωθεί” για τα καλά εν όψει Τσάμπιονς Λιγκ (κυρίως) και εγχώριων υποχρεώσεων, χρειάζεται σημαντική ενίσχυση.
Ο Μαρινάκης βεβαίως είναι διατεθειμένος να κάνει πράξη τις εισηγήσεις του Βαλβέρδε. Στις μεταγραφές λογικά δεν θα υπάρξει θέμα....Το “ζουμί” θα είναι στους παίκτες που δεν θέλει για την νέα σεζόν...

Υ.Γ. Ένα απο τα βασικά ερωτήματα πολλών οπαδών του Ολυμπιακού είναι γιατί πλέον ο Βαλβέρδε δεν εμπιστεύεται τον Γιάννη Φετφατζίδη. Η απάντηση είναι απλή. Ο Ισπανός θέλει κάθε ποδοσφαιριστής του να παίζει για την ομάδα και να κάνει την δουλειά του για την ομάδα.

Ο “Φέτφα” σύμφωνα με τον Βαλβέρδε δεν το κάνει αυτό ακόμη. Μπορεί να είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας όμως χρειάζεται βελτίωση και σε άλλους τομείς. Χρειάζεται να είναι πιο ομαδικός και να βοηθάει και το εκάστοτε μπακ που έχει πίσω του, μια και τις περισσότερες φορές παίζει στα άκρα. Ακόμη και ο Ρόμενταλ, που απογοήτευσε φέτος, σε αυτόν τον τομέα ικανοποιεί περισσότερο τον Ισπανό τεχνικό.

ΠΗΓΗ: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags