Facebook Pixel Γέλασε ολόκληρη η Ελλάδα! (AUDIO)
| 2011-03-23 16:24:00

Γέλασε ολόκληρη η Ελλάδα! (AUDIO)

Γέλασε ολόκληρη η Ελλάδα! (AUDIO)

Σε μνημείο αστειότητας, κοροϊδίας, κωμωδίας κι εμπαιγμού εξελίχθηκε η συνέντευξη της Σούπερ Λίγκας, όπου οι ομιλητές παρουσίασαν το εξαιρετικό ποδόσφαιρό μας ως θύμα της Πολιτείας και της Αστυνομίας.

Αυτό που συνέβη σήμερα, ήταν ανεπανάληπτο. Στα ραδιόφωνα, στις εφημερίδες, στα sites και τα blogs, η αγανάκτηση του κόσμου για αυτά που ειπώθηκαν δεν έχει προηγούμενο. Τα τηλέφωνα έχουν σπάσει, τα σχόλια κάτω από τα κείμενα ρέουν.

Το προτιμότερο θα ήταν να σας παραθέσουμε τα λεγόμενα να τα κρίνετε μόνοι σας. Ωστόσο, ακούστηκαν τόσα πολλά πράγματα, ενδεδυμένα μέσα από την τεχνοκρατική έρευνα του Κομνηνού που πραγματικά χάθηκε η μπάλα. Και τα δάκρυα έτρεχαν κορόμηλο από τα γέλια.

Ο Κομνηνός, με τον επιστημονικό λόγο του, τόλμησε να πει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι κρατικοδίαιτο, επειδή ο ΟΠΑΠ είναι Α.Ε. εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Λίγο αργότερα ο Μαρινάκης στα προβλήματα που εντόπισε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν η έλλειψη περισσότερων χορηγών!!!

Επίσης ο Κομνηνός τόλμησε να πει ότι το ποδόσφαιρο έχει εφταπλασιάσει τα έσοδά του και το θεώρησε ως παράσημο, όταν το συντριπτικό ποσοστό των χρημάτων αυτών προέρχονται από τον ΟΠΑΠ και τις χορηγίες του Οργανισμού προς τις ομάδες!!!

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας απαγόρευσε την ερώτηση του συναδέλφου για τις καταγγελίες Κούγια, που ασφαλώς και επίκαιρη ήταν, αλλά και άμεση με όλα αυτά που ακούγονταν από τους τρεις ομιλητές, ήταν όνειδος και προσβολή στο δημοσιογραφικό επάγγελμα και το δικαίωμα στην ενημέρωση. Ο Μαρινάκης είχε δικαίωμα να μην απαντήσει, ήταν ασέβεια όμως η απαγόρευση στον δημοσιογράφο να μην ολοκληρώσει το ερώτημά του με αυτή την ατάκα. «Δε θέλω να ολοκληρώσεις. Είπαμε πολύ σημαντικά πράγματα. Χάνεις το χρόνο σου. Άλλη ερώτηση».

Λίγο αργότερα σε άλλη ερώτηση, που ανέφερε ότι η αίσθηση του κόσμου είναι τελείως διαφορετική με αυτή που παρουσίασε η Σούπερ Λίγκα, ο Μαρινάκης απάντησε. «Εχω κάνει έκκληση να μην πυροβολείτε το άθλημα κι εσείς συνεχίζετε να το κάνετε». Ουδέν σχόλιον.

Οι τρεις ομιλητές κατηγόρησαν την Πολιτεία για την ατιμωρησία των οπαδών που κάνουν έκτροπα. Ανέφεραν ότι οι προβλεπόμενες ποινές δεν επιβάλλονται. Μα αλήθεια, σε ποιους απευθύνονται; Πόσο πρόβατα νομίζουν ότι είναι ο κόσμος; Πόσες φορές κ.Κομνηνέ και κ.Μαρινάκη πρόεδροι, στελέχη, παράγοντες των ΠΑΕ (και τω ΚΑΕ) έχουν αναλάβει προσωπικά την απελευθέρωση των συλληφθέντων; Πόσες φορές έχουν ασκηθεί πιέσεις στην ΕΛ.ΑΣ για να μην τιμωρηθούν οι οπαδοί; Πόσες φορές οι νομικοί σύμβουλοι των ομάδων, έχουν υπερασπίσει τους κατηγορούμενους και τους βγάζουν λάδι; Μη μας κοροϊδεύετε στα μούτρα μας κύριοι! Αυτή είναι η μοναδική έκκληση που έχουμε να κάνουμε εμείς.

Ακούγοντας τους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας ο ανυποψίαστος ακροατής θα πίστευε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άρτια οργανωμένο, όπου η διαφθορά είναι άγνωστη λέξη, ότι τα γήπεδα γεμίζουν και το επίπεδο είναι τουλάχιστον εφάμιλλο της Πρέμιερ Λιγκ.

Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε όλοι υποψιασμένοι. Και ξέρουμε ότι όσα ακούσαμε προκάλεσαν το κοινό αίσθημα και μας έκαναν να γελάμε. Μέχρι δακρύων. Καταλάβαμε ποιοι άνθρωποι διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το επίπεδο τους και την άρνησή τους να καταλάβουν ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί αυτή την αηδία.

Αντί επιλόγου. Κύριε Μαρινάκη, δεν πριονίζουμε το κλαρί που καθόμαστε. Δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι να κάνει αγιογραφίες. Ούτε να γυρνάει την πλάτη στη λογική και το λαϊκό αίσθημα. Εξάλλου, αν το κλαρί είναι σάπιο, όσο το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα έρθει η ώρα κάποια στιγμή που θα μας γκρεμοτσακίσει και θα μας στείλει αδιάβαστους. Και όσο πιο ψηλά (νομίζουμε ότι) βρισκόμαστε, τόσο πιο σφοδρή θα είναι η σύγκρουση. Προτιμάμε να κόψουμε το σάπιο για να φυτρώσει κάτι όμορφο και υγιές, παρά να παρακαλάμε να μην σπάσει η σαπίλα.

Με τις υγείες σας...

* Aκούστε τώρα και το ηχητικό απόσπασμα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να διακόπτει τον δημοσιογράφο που τον ρωτάει για τις κασέτες με άκρως αυστηρό κι άκομψο τρόπο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

H "δημοκρατία" της Λίγκας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags