Facebook Pixel "Ένα σενάριο που δε μας... ενδιαφέρει"
Μπάσκετ
| 2011-03-24 12:12:00

"Ένα σενάριο που δε μας... ενδιαφέρει"

"Ένα σενάριο που δε μας... ενδιαφέρει"

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τις αποψινές μάχες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, τη δύσκολη μάχη των "πράσινων" και τα πιο ξεκάθαρα πράγματα στο ΣΕΦ.

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει το πιο δύσκολο έργο και ξέρει ότι σήμερα (22:15, Novasports 4) παίζεται η σειρά. Η Μπαρτσελόνα θα έχει περισσότερη δουλειά αφού φοβάται πια τον αντίπαλό της. Λίγο πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο ΣΕΦ (21:45, ΕΤ1). Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να τρέχει και να πιέζει στην άμυνα, η Σιένα δεν έχει επιλογή από το να παίξει σκληρά.

Οι ομάδες μας έδρασαν στους πρώτους αγώνες, ασχέτως αποτελεσμάτων, τώρα ήρθε η ώρα για την αντίδραση. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει η εικόνα των αντιπάλων μας, παρά των δικών μας. Η Σιένα δεν πρόλαβε να παίξει μπάσκετ και ως ομάδα δεν έγινε ξαφνικά καρπαζοεισπράκτορας. Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε 35 λεπτά για να καταλάβει τι την χτυπά και στο τέλος πήρε την νίκη αλλά και τον φόβο αγκαλιά.

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει το πιο δύσκολο έργο και ξέρει ότι σήμερα παίζεται η σειρά. Θα αλλάξει ο Παναθηναϊκός ή θα συνεχίσει όπως έπαιξε την Τρίτη; Υπάρχει το λογικό ερώτημα αν ο Σάτο θα συνεχίσει να μένει στο μηδέν και τι φταίει. Η απάντηση δίνεται στα 17 σουτ που πήρε ο Διαμαντίδης και τις συνολικά 26 επιθέσεις που πέρασαν από τα χέρια του. Όταν ένας παίκτης καλείται να ολοκληρώσει το 1/3 των επιθέσεων είναι δύσκολο να μείνουν σουτ. Ιδιαίτερα από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός λειτούργησε περισσότερο με προσωπικές ενέργειες (Νίκολας, Διαμαντίδης) τόσο ο Σάτο όσο και ο Φώτσης δεν είναι δυνατόν να προσφέρουν στην επίθεση.

Από την στιγμή που ο Ομπράντοβιτς έχει πιάσει δουλειά, πολλά διαφορετικά μπορεί να συμβούν. Ο Μάριτς θα παίξει περισσότερο για να επιστρέψει το πικ εν ρολ. Ο Τέπιτς θα πάρει κάποιες επιθέσεις με ποσταρίσματα. Ο Καϊμακόγλου θα σουτάρει περισσότερο. Μπορεί και τίποτε από αυτά να μην συμβεί, πιθανώς να υπάρξουν και άλλες επιλογές.

Η Μπαρτσελόνα θα έχει περισσότερη δουλειά όμως αφού φοβάται πια τον αντίπαλό της. Ο Πασκουάλ θα χρειαστεί να ασχοληθεί με το παιχνίδι πιο πολύ με την έννοια ότι μπορεί να χρειαστεί να βάλει καινούργια πράγματα, να βρει τρόπο για να μην εκτίθεται ο Ρούμπιο στην επίθεση και να γλυτώσουν τα πολλά φάουλ οι ψηλοί του. Θα προσπαθήσει να απεπλέξει τον Ναβάρο και να πάρει πόντους από αιφνιδιασμούς.

Λίγο πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να τρέχει και να πιέζει στην άμυνα, η Σιένα δεν έχει επιλογή από το να παίξει σκληρά. Φαντάζει δύσκολο να δούμε κάτι διαφορετικό επιθετικά από τους πρωταθλητές Ιταλίας, είναι αδύνατο να έχουν 1/34 δίποντα μέχρι το 27. Οι Ιταλοί θα σκοράρουν πάνω από όλα όμως θα παίξουν άμυνα. Η λογική λέει πως η ανωτερότητα του Ολυμπιακού θα κάνει πάλι την δουλειά της, έστω και αν η τελική διαφορά μας οδηγήσει σε πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι. Σε μια πιο κλειστή αναμέτρηση οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να είναι έτοιμοι να σουτάρουν περισσότερο, να τρέξουν ακόμα πιο πολύ και να συνεχίσουν να αμύνονται με όλες τους τις δυνάμεις. Αν παίξει ο Τεόντοσιτς θα είναι συν για τις ζώνες που... έρχονται.

Στο ΝΒΑ, τα πλέι οφ κρίνονται συνήθως από το αποτέλεσμα της τρίτης αναμέτρησης. Στα μέρη μας, το δεύτερο παιχνίδι ορίζει την συνέχεια σε ένα σημαντικό ποσοστό. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει πως με 2-0 η Σιένα δεν μπορεί να του πάρει τρεις σερί νίκες, ο Παναθηναϊκός ξέρει πως με 1-1 η σειρά ξεκινά από το μηδέν κι έχει το προβάδισμα. Τι γίνεται σε περίπτωση δύο ηττών; Δεν χρειάζεται να μάθουμε.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags