Facebook Pixel Ενας... άλλος Μπουρούσης
| 2011-03-24 14:12:00

Ενας... άλλος Μπουρούσης

Ενας... άλλος Μπουρούσης

«Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει» λέει ο θυμόσοφος λαός και σίγουρα ένα μέρος της ιστορικής νίκης του Ολυμπιακού επί της Σιένα πιστώνεται στον Γιάννη Μπουρούση.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς έχει ήδη προσθέσει ακόμη ένα (από τα δεκάδες που έχει) παράσημο για τον τρόπο με τον οποίον αντιμετώπισε τον Ελληνα σέντερ και (τουλάχιστον) σε πρώτη φάση κατάφερε να τον βελτιώσει.

Από τη στιγμή που επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας δεν έχει δώσει την παραμικρή αφορμή για σχόλια γύρω από το πρόσωπό του, έχοντας γίνει πολύ πιο προσεκτικός στις επαφές του.

«Μαζεμένος»

Πώς «μεταφράζεται» αυτό; Ο εξωστρεφής, κοινωνικός και χιουμορίστας Μπουρούσης έχει «κλειστεί» στον εαυτό του, δίχως αυτό να σημαίνει πως έχει αποξενωθεί από τους φίλους και τους συμπαίκτες του στους «ερυθρόλευκους». Μετά την κατ' ουσίαν τιμωρία του διέκοψε κάθε επαφή με την ομάδα (καθώς, άλλωστε, το ατομικό του πρόγραμμα δεν συνέπιπτε με τις προπονήσεις) κι όταν επέστρεψε ήταν ιδιαίτερα «μαζεμένος».

Εντυπωσιακά νούμερα

Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι πως στα δύο παιχνίδια με τον Ηλυσιακό και τη Σιένα έχει μετατρέψει την πικρία του σε ενέργεια και πάθος, με συνέπεια να είναι λίαν εντυπωσιακός εντός του παρκέ. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια οι μέσοι όροι του είναι 15,5 πόντοι, 10 ριμπάουντ και δύο τάπες, σε μόλις 17 λεπτά μέσης συμμετοχής.

Το δείγμα δεν είναι μεγάλο, αλλά είναι σίγουρα ενδεικτικό των διαθέσεων του Ελληνα σέντερ, ο οποίος τόσο κατά τη διάρκεια της «άδειάς» του όσο και μετά δεν έχει θελήσει να πει το παραμικρό. Φροντίζει να «μιλάει» μέσα στο γήπεδο και στόχος του είναι να το κάνει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. 

Ο Μπουρούσης πριν από την τιμωρία
Α1
Πόντ. Ριμπ. Κοψ.
11,8 6,4 0,5

Ευρωλίγκα

11,1 6,5 1,3

Ο Μπουρούσης μετά την επιστροφή του

Πόντ. Ριμπ. Κοψ.

15,5 10 2 

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags