Facebook Pixel Να ποιος είναι ο Πρωταθλητής!
| 2011-03-25 01:12:00

Να ποιος είναι ο Πρωταθλητής!

Να ποιος είναι ο Πρωταθλητής!

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης υποκλίθηκε. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 75-71 την Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε 1-1 στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα και θέλει δύο νίκες στο ΟΑΚΑ για να ξαναπάει Βαρκελώνη για το F4!

Οι «πράσινοι» πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, πήραν ένα τεράστιο «διπλό» μέσα στην Ισπανία επί της Μπαρτσελόνα με 75-71 και έφεραν τη σειρά των πλέι οφ στα ίσια, 1-1. Ακολουθούν τώρα την επόμενη εβδομάδα (Τρίτη – Πέμπτη), δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι ο Διαμαντίδης με 17 πόντους και τρία τρίποντα, ωστόσο εξαιρετικός στο αποψινό ματς ήταν και ο Σάτο, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους με τέσσερα τρίποντα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καθόλου καλός στην πρώτη περίοδο. Μπορεί να έπαιζε καλή άμυνα, όμως στην επίθεση ήταν μέχρι και… τραγικός. Ο Νίκολας είχε αναλάβει ρόλο πλέι μέκερ και οι επιλογές του τις περισσότερες φορές ήταν λανθασμένες. Οι «πράσινοι» έβαζαν πολύ δύσκολα καλάθι, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η «Μπάρτσα» και έκλεισε το δεκάλεπτο με το +7, 17-10. Οι παίκτες του ΠΑΟ δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένοι και είχαν συνολικά έξι λάθη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΟ ξεκίνησε επίσης άσχημα, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να προηγηθεί με 28-12! Στο σημείο εκείνο όμως, ανέλαβε δράση ο Σάτο, ο οποίος με πέντε συνεχόμενους πόντους (ένα τρίποντο και δύο βολές) μείωσε την διαφορά. Παρόλα αυτά, ο Αφρικανός δεν συνέχισε να σκοράρει και έτσι το «τριφύλλι» έχασε και πάλι την επαφή με το καλάθι. Την ίδια ώρα, οι Καταλανοί αν και έχαναν τις πρώτες επιθέσεις, με δεύτερα ριμπάουντ έβαζαν πόντους και άνοιγαν την διαφορά. Τελικά, ο Παναθηναϊκός βρήκε λύση στο σκοράρισμα στο πρόσωπο του Μάικ Μπατίστ, ο οποίος έδωσε «μάχες» κάτω από το καλάθι και έφτασε τους 10 πόντους. Το 38-28 του ημιχρόνου αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του αγώνα στα πρώτα είκοσι λεπτά.  

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους «πράσινους», οι οποίοι δυσκολεύονταν και πάλι στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι Καταλανοί να μένουν σταθερά στο +10, 46-36 και 55-45. Ωστόσο, στο σημείο εκείνο ξεκίνησε η αντεπίθεση των «πρασίνων», οι οποίοι με επιμέρους σκορ 12-2 μείωσαν στο φινάλε της περιόδου σε 57-56. Κορυφαίος του «τριφυλλιού» στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν με διαφορά ο Διαμαντίδης, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους και τρία τρίποντα. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν όμως και ο Σάτο, ο οποίος μάλιστα έκλεισε το δεκάλεπτο με τρίποντο στην εκπνοή.

Αυτό το καλάθι ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία του Αφρικανού, ο οποίος με δικό του καλάθι στην έναρξη της τελευταίας περιόδου έβαλε μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στο παιχνίδι, 57-58. Στην συνέχεια το «τριφύλλι» όχι μόνο διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ, αλλά αύξησε την διαφορά στο +8, 62-70 και 64-72 αντίστοιχα. Στο σημείο όμως εκείνο μίλησε η κλάση του Ναβάρο, ο οποίος με ένα τρίποντο από το… σπίτι του μείωσε σε 67-72 και έβαλε ξανά τη «Μπάρτσα» στο ματς. Μάλιστα, οι Καταλανοί μείωσαν και στους τέσσερις με μία εύστοχη βολή του Βάσκεθ.

Ο ΠΑΟ στα επόμενα δύο λεπτά δεν σκόραρε, αλλά «ροκάνισε» τον χρόνο και άφησε μόλις 28 δευτερόλεπτα στους γηπεδούχους, οι οποίοι παρόλα αυτά πολύ γρήγορα μείωσαν με καλάθι και φάουλ του Ναβάρο στον ένα πόντο, 23 δεύτερα πριν το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν τα… έχασε. Στην επίθεση του κέρδισε βολές και παρόλο που έβαλε μόλις τη μία, βγήκε και πάλι νικητής. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και ο Λάκοβιτς, ο οποίος ενώ η «Μπάρτσα» έχανε με -2, επιχείρησε τρίποντο και αστόχησε. Οι «πράσινοι» πήραν το ριμπάουντ, η μπάλα πήγε στον Διαμαντίδη, αυτός ξέφυγε από την άμυνα και ο Μπατίστ με ένα θριαμβευτικό κάρφωμα έγραψε το τελικό 75-71!

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 38-28, 57-56, 71-75

Μπαρτσελόνα: Σάντα, Ρούμπιο 6, Λάκοβιτς 5(1), Ναβάρο 19 (3), Πέροβιτς 2, Βάσκεζ 11, Ινγκλς, Ντονγκ 10, Μόρις, Λόρμπεκ 7 (1), Άντερσον 11(2)

Παναθηναϊκός: Μάριτς 1, Περπέρογλου, Μπατίστ 14, Φώτσης 3, Σάτο 18(4), Νίκολας 10(1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17(3), Βουγιούκας, Καλάθης 8, Καϊμακόγλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags