Facebook Pixel "Ξέρουμε να κατακτάμε τίτλους"
| 2011-03-25 09:40:00

"Ξέρουμε να κατακτάμε τίτλους"

"Ξέρουμε να κατακτάμε τίτλους"

Ως μία ομάδα που ξέρει να νικά και να κατακτά τίτλους χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε, σε συνέντευξή του σε ισπανικό ραδιόφωνο. Περιέργως, δεν είπε τίποτα για επιστροφή στην Πριμέρα...

Ο ισπανός τεχνικός ήταν φιλοξενούμενος του ραδιοφωνικού σταθμού «Onda Cero» και αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, τις... ομορφιές των Ελλήνων οπαδών, τον τρόπο επικοινωνίας με τους ξένους κ.α.:

Για την επιστροφή στους τίτλους:

«Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και σκληρή για τον σύλλογο. Τα πράγματα δεν πήγαν καλά, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να τερματίσει στην 5η θέση. Μια ομάδα που είναι συνηθισμένη μόνο να κερδίζει και να κατακτά τίτλους. Φέτος, όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό, να βελτιωθεί και τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της περιόδου να κατακτήσει τον τίτλο. Αυτό μας κάνει όλους ιδιαίτερα ευχαριστημένους και χαρούμενους».

Για το 6-0 με την ΑΕΚ:

«Ξεκινήσαμε καταπληκτικά, βάλαμε δυο γκολ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και αυτό μας βοήθησε σημαντικά. Βέβαια, ο αγώνας αυτός ήταν ντέρμπι. Παίζαμε όμως στο γήπεδο μας, ξέραμε ότι με νίκη κατακτούσαμε τον τίτλο και αυτό ήταν πολύ μεγάλο κίνητρο».

Για το γεγονός ότι η ομάδα ήξερε ότι με νίκη σφραγίζει τον τίτλο:

«Αυτό είναι αλήθεια. Βέβαια και την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν σε αντίστοιχο σημείο, όμως σε εκείνο το ματς δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Τώρα ξέραμε τι σήμαινε αυτός ο αγώνας. Καταφέραμε να κερδίσουμε μετά τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ στο γήπεδο μας, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό μας. Ξέραμε πόσο πολύ ήθελαν αυτή τη νίκη, για να πανηγυρίσουν τον τίτλο. Ήταν ένας αγώνας που είχε πολύ μεγαλύτερη αξία από τους 3 βαθμούς».

Για αυτά που γίνονται στα ελληνικά γήπεδα:

«Είναι δύσκολο να το συνηθίσεις. Υπάρχει μεγάλη πίεση σε όλες τις ομάδες. Ειδικά στον Ολυμπιακό που είναι μια ομάδα μαθημένη πάντα να κερδίζει. Σε ορισμένα παιχνίδια υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα. Όμως ο κόσμος είναι πολύ εκδηλωτικός και πάντα δίπλα στην ομάδα. Ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνεται κάπως υπερβολικός».

Για το αν φοβάται αν ξεφύγουν τα πράγματα:

«Όχι σε καμία περίπτωση. Μπορεί να είναι κάπως περίεργες οι συνθήκες, να μπλέξουν τα πράγματα, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι έτσι είναι η ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων. Στο γήπεδο είναι ιδιαίτερα θερμοί, αλλά μερικές φορές ξεπερνούν τον εαυτό τους».

Για την συνεννόηση με τους πολλούς ξένους:

«Είναι πολλές φορές δύσκολα τα πράγματα. Οι διαφορετικές γλώσσες όμως δεν αποτελούν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Εξάλλου, μιλούν αγγλικά οι περισσότεροι οπότε υπάρχει λύση. Στην αρχή μπορεί να ήταν δύσκολα, αλλά τώρα είναι πιο εύκολα».

Για τους πανηγυρισμούς στην Ελλάδα:

«Στο φινάλε της περιόδου υπάρχουν οι φιέστες. Ο κόσμος πανηγυρίζει στο γήπεδο και αποθεώνει τους νικητές».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags