25/03/11 - 16:03

"Μία 11άδα που θα γ... τα πρέκια"

Ο Νικόλας Αλέφαντος επέλεξε την καλύτερη 11άδα στην ιστορία του Ολυμπιακού, ενώ θυμάται και μία παλιά ιστορία από όταν ήταν προπονητής στον Ηρακλή...

"Μία 11άδα που θα γ... τα πρέκια"
28.092views 0shares

• Διάβασα σε ρεπορτάζ ότι πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ πήγε ο Μαρινάκης και είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού μια ιστορία για τον Αστέρα Εξαρχείων. Αυτά που έλεγα εγώ δηλαδή και με έλεγαν γραφικό...

• Ο Μαρινάκης είπε στους παίκτες να δώσουν την ψυχή τους, ότι ο κόσμος θα το εκτιμήσει, και τους διηγήθηκε μια ιστορία με τον Αστέρα Εξαρχείων που παρ’ ότι υποβιβάστηκε, επειδή οι παίκτες τα είχαν δώσει όλα, 2.500 οπαδοί τους χειροκρότησαν. Παρ’ ότι ήταν παιδιά των Εξαρχείων. Τα ξέρω τα Εξάρχεια, είμαι γέννημα θρέμμα των Εξαρχείων και του Αστέρα, έζησα τόσα πράγματα εκεί με τον μακαρίτη τον Λώλο.

• Δεν φτάνει μόνο η καλή προπόνηση και οι καλοί παίκτες. Το ποδόσφαιρο θέλει ψυχάρα, θέλει δύναμη. Ούτε φτάνει μόνο η ψυχή. Θέλει και τακτική, θέλει καλή προπόνηση. Εγώ προσπαθούσα να συνδυάζω και τα δύο. Πήγαινα στο εξωτερικό να βλέπω πώς προπονούν οι μεγάλοι προπονητές, αλλά δεν ήθελα στις ομάδες μου φλόρικα πράγματα.

• Μου ζητάει ο Σινάνογλου να πω καμία ιστορία. Θυμάμαι μια φορά στον Ηρακλή που είχαμε κάνει εκπληκτική σεζόν, είχαμε βγει τρίτοι, είχαμε ρίξει 3-1 στον Παναθηναϊκό και 3-0 στον Ολυμπιακό, τους έκλεινα στο δωμάτιο και τους έλεγα ιστορίες από τους πολέμους της Ελλάδας. Είχαν πωρωθεί τόσο τα παιδιά που μου έλεγαν «κυρ Νίκο άσε να βγούμε τώρα να παίξουμε, να βγούμε τώρα», δεν κρατιόντουσαν. Ο Βακαλόπουλος μόνο που δεν έβγαζε αφρούς από το στόμα. «Πού γεννήθηκες εσύ» του έλεγα και μου απαντούσε σε μια πόλη του Βορρά- δεν θυμάμαι ποια ήταν. «Ρε πάνε ρώτα τη μάνα σου και τον πατέρα σου πού έχουν καταγωγή» τον ρώταγα, «πρέπει να έχεις ρίζα από τη Σπάρτη εσύ! Τέτοια σωματική κατασκευή και τέτοιο κρανίο μόνο η Σπάρτη έβγαζε με τους πολεμιστές που πολεμούσαν 24 ώρες χωρίς φαϊ, μόνο με νερό, εσύ είσαι ο Σπαρτιάτης πολεμιστής του Ηρακλέως».

• Σήμερα θα ολοκληρώσω την καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του Ολυμπιακού- κατά τη γνώμη μου. Στο αρχείο δεξιά υπάρχει ο καλύτερος τερματοφύλακας, η καλύτερη άμυνα και τα καλύτερα χαφ για εμένα. Έχοντας και επιλογές για αναπληρωματικούς σε κάθε θέση. Πάμε τώρα στην μπροστινή γραμμή:

• Έξω αριστερά Τζόρτζεβιτς. Τον έχετε προλάβει, τα πρώτα χρόνια ήταν παίκτης ορχήστρα. Δεύτερη επιλογή θα βάλω τον Μποτίνο, φοβερός παίκτης. Γρήγορος, άλμα στο ταβάνι, θεαματικός, δυνατός. Και μετά θα βάλω τον Καστίγιο όταν ήταν στα ντουζένια του ή τον Μπάμπη τον Δρόσο.

• Δεξιά Δαρίβας. Παικταράς ήταν, «Λορέντζι» τον έλεγαν, απίθανος, γρήγορος, ντριμπλέρ, γκολτζής, ήταν το κάτι άλλο. Πίσω από τον Δαρίβα θα βάλω τον Γκαλέτι. Και τρίτη επιλογή τον Λοσάντα.

• Πάμε τώρα στους σέντερ φορ. Μου λένε κάτι φίλοι ότι θα δυσκολευτώ εδώ. Καμία δυσκολία, ούτε να το συζητάτε, Τζιοβάνι! Τι να περιγράψω τώρα, τον Τζιοβάνι; Αυτός ο παίκτης αν ήταν γρήγορος, δεν θα έπαιζε μόνο στην Μπαρτσελόνα, θα ήταν στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης μόνιμα.

• Πίσω από τον Τζιοβάνι βάζω τον Σιδέρη. Δεν ήξερε πολλή μπάλα, αλλά ήταν οδοστρωτήρας. Γρήγορος, πολύ δυνατό παιδί, όταν έφευγε δεν μπορούσε αμυντικός να τον αντιμετωπίσει. Θυμάμαι μια εποχή ο πιο ταύρος σέντερ μπακ, ο πιο παιδαράς, ήταν ο Τάκης ο Παπουλίδης που έπαιζε στον Πανιώνιο και μετά πήγε στον Παναθηναϊκό. Ε, σε αυτόν ο Σιδέρης σ’ ένα ματς στο Καραϊσκάκη του είχε βάλει 4 γκολ μόνος του!

• Πίσω απ’ τον Σιδέρη βάζω τον Υφαντή. Αυτός ήταν δαντελένιος, μπαλαδόρος, γρήγορος, φαντεζί, ντριμπλέρ, σουτέρ φοβερός, είχε και ωραίο κεφάλι , μεγάλος παίκτης. Ήταν άτυχος όμως, του έσπασαν ξανά και ξανά τα πόδια. Θυμάμαι τον είχε αναλάβει ο Τάκης ο Βεντίκος που ήταν τότε πρωταθλητής στίβου στα 100 μέτρα, του τον είχαν δώσει οι Χέλμηδες και ενώ τον παρέλαβε να κάνει τα 100 μέτρα σε 12 δευτερόλεπτα, τον κατέβασε σε 11,1! Μεγάλη επίδοση τότε. Πίσω από τον Υφαντή θα βάλω και Αναστόπουλο ο οποίος ήταν μεγάλος γκολτζής, γρήγορος, ντριμπλέρ, πονηρός. Αυτά είναι τα καλύτερα σέντερ φορ στην ιστορία του Ολυμπιακού για εμένα. Ο Υβ; Έλα ρε, πολύ πίσω από αυτούς.

• Καταλήγουμε λοιπόν. Τις επιλογές στον πάγκο μπορείτε να τις δείτε στις προηγούμενες 2 στήλες στο αρχείο μαζί με τη σημερινή. Για τους δεύτερους και τρίτους παίκτες σε κάθε θέση. Η 11άδα όμως είναι: Κελεσίδης, Ρωσίδης, Μουράτης, Στεφανάκος, Νοβοσέλατς, Καρεμπέ, Μπέμπης, Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Δαρίβας. Πω- πω να την είχα αυτήν την 11άδα και 25άδα με αυτούς στα νιάτα τους προσαρμοσμένους σήμερα με την ανάλογη προπόνηση και διατροφή. Θα τους γ…..ε ο Ολυμπιακός τα πρέκια στην Ευρώπη!

Πηγή: katimagiko.gr