Facebook Pixel Κουβέντα για την ταμπακιέρα!
| 2011-03-26 11:57:00

Κουβέντα για την ταμπακιέρα!

Κουβέντα για την ταμπακιέρα!

«Σφήγκα» ο Ερνέστο Βαλβέρδε για το μέλλον του. Σε νέα του συνέντευξη, απέφυγε να πάρει θέση για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να φεύγει από τον Ολυμπιακό και να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Μπιλμπάο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για όλα στην ιστοσελίδα «deia.com», εκτός από τις σκέψεις του για την παραμονή του ή όχι και την νέα σεζόν στους «ερυθρόλευκους». Για τον «Τσινγκούρι» ήταν δύσκολο να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση αν θα επιστρέψει στην Μπιλμπάο και μάλλον από ότι φαίνεται το σκέφτεται…

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Βαλβέδε:

Για το πρωτάθλημα που κέρδισε με τον Ολυμπιακό:
«Στην Ελλάδα υπάρχει σεβασμός για εμένα, ειδικά από την στιγμή που πήραμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο πριν από δύο χρόνια. Φέτος ήταν μια σημαντική χρονιά και στόχος ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα επειδή έτσι περνάμε αμέσως στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης θέλαμε τον τίτλο γιατί πέρυσι τερμάτισε ο Ολυμπιακός στην 5η θέση.

Για τις διαφορές ισπανικού και ελληνικού πρωταθλήματος…
«Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το ισπανικό, αλλά για να το κερδίσεις θα πρέπει να παλέψεις και είναι δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός και εμείς είμαστε πάντα φαβορί, αλλά υπάρχουν αντίπαλοι όπως οι: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης που είναι σκληρές ομάδες».

Για τις αρετές του Ολυμπιακού…
«Παίξαμε πιο γρήγορο ποδόσφαιρο από τις άλλες ομάδες. Στην επίθεση πάντα προσπαθούσαμε να κυριαρχήσουμε του αντιπάλου μας, επειδή είμαστε ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί τον έλεγχο της μπάλας. Ακόμα και όταν δεν έχουμε την κατοχή ωστόσο, η πίεση που ασκούσαμε ήταν υψηλή. Αφήναμε πολύ χώρο πίσω από την άμυνά μας και σχεδόν πάντα χρησιμοποιούσαμε το σύστημα των αντεπιθέσεων».

Για το πόσο ανάγκη είχε ο ίδιος τον τίτλο, μετά την αποτυχημένη χρονιά με τη Βιγιαρεάλ:
«Η μεγαλύτερη ανάγκη ήταν να έρθει ο τίτλος για τον Ολυμπιακό γιατί είχαμε μια δύσκολη χρονιά. Ήταν απογοητευτικό που έφυγα από την Βιγιαρεάλ. Στη Βιγιαρεάλ το πράγμα δεν δούλεψε σωστά και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο έχουν γίνει λάθη. Δεν έχω κανένα δισταγμό να παραδεχτώ την αποτυχία κυρίως γιατί έμαθα πολλά πράγματα. Όταν χάνεις μαθαίνεις πολύ περισσότερο από ό, τι όταν κερδίζεις. Στην Βιγιαρεάλ είχα καλούς παίκτες στη διάθεσή μου και έναν πρόεδρο που με στήριξε σε δύσκολες περιόδους. Και εγώ δεν είχα κάνει αρκετά πράγματα…».

Για τις διαφορές των ισπανικών με τις ελληνικές ομάδες…
«Το κύριο χαρακτηριστικό του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι το πάθος. κόσμος θέλει να δώσεις και την ψυχή σου σε αυτό, ενώ και τα ντέρμπι είναι πολύ σημαντικά. Οι ποδοσφαιριστές παίζουν πάντα κάτω από τεράστιο άγχος. Εάν έρθει η ήττα όλοι είναι στεναχωρημένοι».

Για το αν προσαρμόστηκε στην ιδεολογία του Ολυμπιακού και της Ελλάδας:
«Δεν αλλάζουν και πάρα πολλά. Μπορείς να προσαρμοστείς στο κάθε πρωτάθλημα αλλά ο Ολυμπιακός έχει πολλούς ισπανούς παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως οι Φουστέρ, Ριέρα, Ιμπαγάσα, Μοισές, κάτι που με βοήθησε».

Για το αν μπορεί να εφαρμόσει το ποδόσφαιρο που έχει στο μυαλό του στον Ολυμπιακό:
«Μου αρέσει το ποδόσφαιρο να είναι θεαματικό και παράλληλα να παίρνεις και τις νίκες. Αν δεν μπορείς να εφαρμόσεις αυτό το ποδόσφαιρο πρέπει να βρεις μια άλλη φόρμουλα».

Για το ποιους παίκτες θα πρότεινε από το ελληνικό πρωτάθλημα…
«Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι ένας μεγάλος αμυντικός. Επίσης Μέλμπεργκ, Μοδέστο,, Τοροσίδης, Μιραλάς, Φουστέρ, Ιμπαγάσα, χωρίς αμφιβολία αλλά και σχεδόν όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Από την ΑΕΚ τον Σκόκο και από τον ΠΑΟΚ τον Βιειρίνια για παράδειγμα…».

Για τη ζωή του στην Αθήνα…
«Έχει έρθει μια μεγάλη αλλαγή για εμένα. Ελπίζω να είναι καλό».

Για την επιτυχία στην Ελλάδα και αν έχει αλλάξει τον τρόπο που τον βλέπουν πλέον οι ισπανικές ομάδες…
«Όλοι και περισσότεροι προπονητές κάνουν καλά πράγματα και δουλεύουν. Κερδίζοντας το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό είναι σίγουρα καλό για μένα, αλλά όχι για το τι μπορεί να έρθει στο μέλλον. Πρωτίστως το πρωτάθλημα αυτό κάνει καλό γιατί έρχεται σε μια στιγμή που κατάφερα να ξεπεράσω μια πρόκληση δύσκολη που μου παρουσιάστηκε φέτος».

Για την Αθλέτικ Μπιλμπάο…
«Ξέρω λίγα πράγματα. Κάνει με καταπληκτική χρονιά φέτος. Έχω παρακολουθήσει λίγα παιχνίδια… Τις τελευταίες αγωνιστικές έρχεται το κρίσιμο μέρος ενός πρωταθλήματος».

Μια σύγκριση της τωρινής Μπιλμπάο με την Μπιλμπάο του παρελθόντος…
«Δεν έχω τα στοιχεία για να κάνω μια σύγκριση. Πολλοί παίκτες έχουν αλλάξει από το 2005. Αν και το ποδόσφαιρο που παίζει η Αθλέτικ σχεδόν πάντα είναι το ίδιο».

Για το εάν σκέφτεται την επιστροφή του στην Μπιλμπάο…
«Δεν θέλω να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Θέλω να παραμείνω στο περιθώριο. Στην Αθλέτικο πέρασα όμορφα, είχαμε καλή ομάδα και κρατάω τις καλές αναμνήσεις. H Αθλέτικο έχει προπονητή (σ.σ.: Καπαρός), ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά και η ομάδα είναι πιθανό να επιστρέψει στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags