Facebook Pixel "Αποχαιρέτισα μόνος μου το Αλκαζάρ"
| 2011-03-28 08:59:00

"Αποχαιρέτισα μόνος μου το Αλκαζάρ"

"Αποχαιρέτισα μόνος μου το Αλκαζάρ"

Στην πικρία του που δεν κλήθηκε στην εκδήλωση για το Αλκαζάρ, αλλά και στο γεγονός ότι αποχαιρέτισε μόνος του το συγκεκριμένο γήπεδο, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Σάκης Τσιώλης.

Ο νυν τεχνικός του Άρη μίλησε στο "Goal" για τους "κίτρινους" και για τα σχέδια που έχει για την ομάδα, ενώ χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στην εκδήλωση για το Αλκαζάρ, επειδή εκείνο το διάστημα ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφαση του να συνεχίσει στον Άρη:

«Ο πρόεδρος με έπεισε για να απαντήσω θετικά. Μου διέλυσε κάθε αμφιβολία και δισταγμό που είχα. Η διοίκηση έχει όραμα για την ομάδα. Και αυτό με ενέπνευσε».

Για το ενδεχόμενο να αλλάξει η διοίκηση:

«Θα ήμουνα ηλίθιος ως προπονητής αν δεν ήμουν προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο. Ήξερα τι θα συμβεί όταν υπέγραφα για ενάμιση χρόνο. Γνώρισα όμως έναν καταπληκτικό άνθρωπο με τον οποίο έχουμε άψογη συνεργασία. Αν κάποια στιγμή αλλάξει η διοίκηση και αυτοί που θα έρθουν έχουν άλλες σκέψεις για τον προπονητή, εγώ είμαι εδώ για να συζητήσουμε. Δεν «κολλάω» σε συμβόλαια. Ποτέ δεν το έκανα.

Αν νομίζουν πως πρέπει να αλλάξουν, δεν το έχω σε τίποτα να σκίσουμε την συμφωνία. Αν και εγώ πιστεύω πως κάθε διοίκηση που μπαίνει στον κόπο να αλλάξει τον προπονητή, πρώτα αξιολογεί την κατάσταση. Αν μέχρι τότε εγώ έχω καταφέρει κάποια πράγματα στην ομάδα, μια τέτοια απόφαση θα είναι πιο δύσκολη για αυτούς. Μακάρι όμως να μην γίνει τίποτα και ο χρόνος να δουλέψει υπέρ μας ώστε να κάνουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε».

Για το πώς έκανε πιο επιθετικό τον Άρη:

«Δεν ήταν δύσκολο. Ο Άρης διαθέτει πολλούς επιθετικογενείς παίκτες. Η ομάδα είχε ανάγκη να αντιστρέψει το κακό κλίμα που δημιούργησε η ήττα από τον Ηρακλή και την άσχημη ψυχολογία των παικτών, οι οποίοι είχαν βρεθεί στο στόχαστρο των οπαδών. Έτσι αποφασίσαμε να παίξουμε επιθετικά και μας βγήκε».

Για τους φετινούς στόχους:

«Ο πρώτος στόχος ήταν να απομακρυνθεί ο Άρης από την δύσκολη θέση που δεν άρμοζε στην ιστορία του. Να ξεφύγουμε από το άγχος και την πίεση μήπως μπλεχτούμε σε περιπέτειες. Υπάρχουν ελπίδες για τα πλέι οφ. Εμείς έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε όλα τα ματς και θα το προσπαθήσουμε, αλλά άμα κερδίσουν και οι άλλοι δεν θα το καταφέρουμε. Μέσα από αυτή τη διαδικασία όμως βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα και για το μέλλον».

Για την δεύτερη ομάδα:

«Το γεγονός ότι πήρε τον τίτλο σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα λέει πολλά. Θα δώσουμε βαρύτητα, αφού πρέπει να προωθήσουμε ελληνόπουλα».

Για το χρονικό διάστημα της πρότασης του Άρη:

«Όσο ήμουν στον Βόλο με είχαν πλησιάσει αρκετές ομάδες. Επίσημη πρόταση δεν είχα από τον Άρη, απλά μεσάζοντες μου είχαν μεταφέρει το ενδιαφέρον και πως αν μείνω ελεύθερος το καλοκαίρι να ξέρω πως ο Άρης θέλει να μιλήσουμε. Από τη στιγμή που έμεινα ελεύθερος και ο Άρης δίχως προπονητή, επισπεύστηκε η διαδικασία».

Για τους λόγους του διαζυγίου με τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Σ’ αυτή τη δουλειά έχω μάθει να δέχομαι τα πάντα. Εισέπραξα αγάπη και εκτίμηση από τον κόσμο και έζησα καταπληκτικές στιγμές στον Βόλο. Αυτό που είχα πει από την πρώτη στιγμή στους οπαδούς μας ήταν πως όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, φεύγοντας θα ήθελα να σας έχω δώσει όλα όσα προσδοκούσατε από την ομάδα».

Για το «Κασέταgate»:

«Όπως κάθε άνθρωπος του ποδοσφαίρου, έχω και εγώ την επιθυμία, αν υπάρχει κάτι σ’ αυτήν την ιστορία, να καθαρίσει γρήγορα για να έχουμε μεγαλύτερη διαφάνεια στο ποδόσφαιρο. Αλλά μέχρι να ξεκαθαρίσει όλο αυτό δεν θα πρέπει να πάρουμε θέση».

Για το γεγονός ότι δεν τον προσκάλεσαν στην εκδήλωση για το Αλκαζάρ:

«Αυτό ήταν τραγικό. Αλλά θέλω να πιστεύω πως φοβήθηκαν επειδή ήμουν προπονητής στον Βόλο. Εγώ φρόντισα να αποχαιρετήσω αυτό το ιστορικό γήπεδο, αφού πήγα και έτρεξα εκεί μια μέρα μετά την εκδήλωση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags