Facebook Pixel "Παύλος και Θανάσης η σανίδα σωτηρίας"
| 2011-03-28 09:37:00

"Παύλος και Θανάσης η σανίδα σωτηρίας"

"Παύλος και Θανάσης η σανίδα σωτηρίας"

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει στο blog του για τις διοικητικές εξελίξεις στον "ποδοσφαιρικό" Παναθηναϊκό και σχολιάζει ότι οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος είναι η σανίδα σωτηρίας...

Αν στην αρχή της χρονιάς κάποιος έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός με μετόχους επιχειρηματίες του μεγέθους του Γιάννη Βαρδινογιάννη, του Παύλου Γιαννακόπουλου και του Ανδρέα Βγενόπουλου δεν θα μπορούσε να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Τζιμπρίλ Σισέ, θα τον έλεγαν τρελό.

Να, όμως, που όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα στον πολυμετοχικό, το πιθανότερο σενάριο είναι να θέλει να μείνει ο Γάλλος σταρ στην Παιανία και την επόμενη χρονιά και να τον βγάλει στο «σφυρί» ο Παναθηναϊκός λόγω οικονομικής στενότητας.

Οι μέτοχοι του «τριφυλλιού» δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ρίξουν λεφτά στην ΠΑΕ και γι’ αυτό έχει διαρρεύσει ότι θα γίνουν μεγάλες περικοπές στο συνολικό μπάτζετ της. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πουληθούν πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές και θα γίνουν μειώσεις στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που θα παραμείνουν στην Παιανία και την επόμενη περίοδο.

Η μοναδική σανίδα σωτηρίας για τους «πράσινους» σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της ιστορίας τους είναι να μπει μπροστά ο Παύλος με τον Θανάση Γιαννακόπουλο και σε συνεργασία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να αλλάξουν την πορεία του «καραβιού» που πάει να πέσει πάνω σε ξέρα, γιατί έγιναν πολλά λάθη στην διαχείριση την τελευταία τριετία.

Τα δύο αδέλφια και η οικογένεια Βαρδινογιάννη με τα όποια της λάθη σε επιλογές, έχουν σταθερή παρουσία στον Παναθηναϊκό για πάνω από τρεις δεκαετίες. Εχουν δώσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον σύλλογο και από την στιγμή που ο Τζίγγερ δεν θέλει να διοικήσει ξανά την ΠΑΕ, είναι το ιδανικό τάιμινγκ να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλο για να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Ξεκατινιάσματα

Ο Παναθηναϊκός έφτασε εδώ που έφτασε, γιατί στην πορεία της πολυμετοχικότητας οι παράγοντες του δεν μπόρεσαν να συντονιστούν και να συνεργαστούν. Και το πρόβλημα έγινε πιο έντονο όταν οι «πράσινοι» κατέκτησαν το νταμπλ μετά από έξι χρόνια φαγούρας. Αντί η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου να τους ενώσει, τους απομάκρυνε κι άλλο γιατί κανένας τους δεν έβαλε το «εγώ» κάτω από την ομάδα.

Τα ξεκατινιάσματα των παραγόντων του Παναθηναϊκού ήταν πολλά και φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Το πολυμετοχικό σχήμα… σβήνει και όλα στην ομάδα είναι στον αέρα. Κι αυτό έχει αντίκτυπο στην ομάδα.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Αλέν Μπουμσόνγκ που δήλωσε ότι «δεν ξέρω αν θα συνεχίσω. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό κλαμπ. Έχει κάποιες δυνατότητες, οι οποίες είναι αρκετές για μένα. Αλλά θα δούμε, επειδή τα πράγματα στην διοίκηση του συλλόγου δεν είναι σαφές αυτή την στιγμή. Υπάρχουν αμέτρητες διαφορές ανάμεσα στους μετόχους και υπάρχουν αμφιβολίες για το μέλλον της διοίκησης».

Στο διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης αναμένεται να γίνει το τελευταίο πολυμετοχικό ξεκατίνιασμα, αλλά πρέπει να βρεθεί και μία λύση για την ομάδα. Ο χρόνος περνάει, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θέλει να αρχίσει τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά και θα πρέπει να ξέρει τι μπάτζετ θα έχει στη διάθεση του.

Το γεγονός ότι στην ομάδα θα γίνουν περικοπές δεν σημαίνει ότι θα έρθει και η καταστροφή. Αρκεί οι επιλογές που θα γίνουν να είναι πολύ καλύτερες απ’ αυτές που έκανε ο Κώστας Αντωνίου όσο ήταν τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags