Facebook Pixel Το καλοκαίρι ομάδα πώς φτιάχνεις;
| 2011-03-28 21:59:00

Το καλοκαίρι ομάδα πώς φτιάχνεις;

Το καλοκαίρι ομάδα πώς φτιάχνεις;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τα πρώτα 2 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στους παίκτες της ΑΕΚ από τον Πέτρο Παππά και εκφράζει τους προβληματισμούς για το πώς θα χτιστεί η ομάδα μετά το τέλος της σεζόν.

Την ώρα που γράφω το κείμενο έγινε η αρχή, για ν’ αποφύγουμε την τεράστια ξεφτίλα.

Ο Παππάς έβαλε τα πρώτα 2εκ ευρώ, για να γίνουν οι πληρωμές και απομένει να δούμε πόσα θα βάλει και ο Νοτιάς και τι υπόλοιπο μένει, ώστε ν’ αποφευχθεί η ταπείνωση σε πρώτη φάση.

Γιατί, μην ξεχνάμε ότι μας περιμένει μπροστά και η β’ φάση της αδειοδότησης, όπου θα χρειαστούν ακόμα 7 εκ. ευρώ για να έχουμε οριστικά το κεφάλι μας ήσυχο πως η ΑΕΚ θα μπορέσει να πάρει κανονικά μέρος στις υποχρεώσεις της, τη νέα σεζόν. Το θέμα, όμως, είναι: Λεφτά για να δημιουργηθεί κανονική ομάδα πού θα βρεθούν; Την ίδια ώρα, μάλιστα, που αρκετοί παίκτες -αλλά κυρίως ο προπονητής- βρίσκονται στον αέρα.

Η ΑΕΚ λέει ότι θα επιχειρήσει μείωση του κόστους του μπάτζετ. Ασφαλώς και κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν θα είναι. Διότι για να διώξεις κάποιον που θεωρείς πως έχει βαρύ συμβόλαιο, θα πρέπει να του δώσεις τα χρωστούμενα, αλλά και κατιτίς μπροστά για να την κάνει.

Αν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι θέλουμε να αποδεσμεύσουμε τον Γκερέιρο, δεν θα είναι τόσο απλό. Για τον Σκόκο, θεωρώ απίθανο -με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή- να μην γίνει προσπάθεια να πουληθεί. Ο Μπλάνκο είναι στον αέρα, ο Μανωλάς το ίδιο και έχεις και έναν προπονητή που -μαζί με το τιμ του- τη νέα σεζόν αν κι αυτός παραμείνει, θα πρέπει να πάρει 1.2 εκ ευρώ.

Μέσα σε όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση, βάζω ακόμα μια παράμετρο στον λογαριασμό. Αναρωτιέμαι ποιος, αν δεν μείνει ο προπονητής, θα κάνει τις μεταγραφές για τη νέα σεζόν. Μήπως ο κ. Αδαμίδης με τον Άρναρ Γκρέταρσον; Θα μπορέσουν να βρουν φτηνούς και συνάμα καλούς ποδοσφαιριστές, αν δεν έχουν τουλάχιστον έναν προπονητή που να έχει άκρες και πρόσωπο να φέρει κανέναν φτηνό ή και δανεικό της προκοπής;

ΥΓ: Οικονομική κρίση υπάρχει παντού και έχει χτυπήσει όλα τα Πρωταθλήματα. Αυτό το καλοκαίρι -για όποιους δεν έχουν- μια καλή πηγή θα είναι οι δεύτερες ομάδες συλλόγων της Ισπανίας, ακόμα και των μεγάλων. Ορισμένοι κορυφαίοι σύλλογοι έχουν ήδη προγραμματίσει κάποιοι παίκτες τους που έχουν φτάσει στα 19 και 20 και δεν έχουν προοπτική να πάνε παραπάνω, να αποδεσμευτούν ή να πουληθούν -έναντι αντιτίμου που μπορεί να είναι εφικτό και για ελληνικές ομάδες. Τουλάχιστον στην ΑΕΚ ας έχουν το νου τους -είτε μείνει, είτε δεν μείνει ο Χιμένεθ.

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags