Facebook Pixel Ξύπνησαν και ζήτησαν βοήθεια….
| 2011-03-28 23:16:00

Ξύπνησαν και ζήτησαν βοήθεια….

Ξύπνησαν και ζήτησαν βοήθεια….

Η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. Επί 17 ολόκληρες μέρες, η εταιρία που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ πέρα από το να συντηρεί τον εφιάλτη.

Άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τα σπίτια και τις ζωές τους, μολύνθηκε το νερό, ο αέρα, τα τρόφιμα. Και η TEPCo, η εταιρία που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊτσί, για μέρες παρακολουθούσε από απόσταση (ασφαλείας). Ο πρόεδρος της δεν έκανε δημόσια εμφάνιση, ένας από τους αντιπροέδρους όταν επισκέφτηκε τα καταφύγια, ζήτησε απλά συγγνώμη.

Οι πληροφορίες λίγες, συχνά αντικρουόμενες. Αποκορύφωμα η κατάσταση του Σαββατοκύριακου όταν πρώτα ανακοίνωσε πως τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι 10 εκατ. πάνω από το κανονικό, πανικοβάλλοντας έναν ολόκληρο πλανήτη και μετά ανακάλεσε, ανακοινώνοντας πως τελικά η ραδιενέργεια ήταν μόλις... 100.000 φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα επίπεδα.

Χρειάστηκε να εντοπιστεί για πρώτη φορά νερό, μολυσμένο με ραδιενέργεια, μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα Νο2, αλλά να βρεθεί πλουτώνιο στο έδαφος της Φουκουσίμα για να «κινηθεί» η διοίκηση της εταιρίας.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags