Facebook Pixel "Καλύτερος της Μπαρτσελόνα"
Μπάσκετ
| 2011-03-29 11:19:00

"Καλύτερος της Μπαρτσελόνα"

"Καλύτερος της Μπαρτσελόνα"

Την πίστη του ότι ο Παναθηναϊκός θα προκριθεί στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας εξέφρασε με δηλώσεις του ο Κώστας Πολίτης, ο οποίος χαρακτήρισε καλύτερη ομάδα τους "πράσινους" από τους Ισπανούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πεπειραμένου τεχνικού στο "Sentra FM":

Για τη σειρά του Παναθηναϊκού: «Εδειξε και στα δύο πρώτα ματς ότι είναι καλύτερος από τη Μπαρτσελόνα. Εδειξε σταθερότητα και αν συνεχίσει με τέτοιες αποδόσεις θα προκριθεί».

Για τον χαρακτήρα της Μπαρτσελόνα: «Η προϊστορία της Μπαρτσελόνα δεν είναι καλή. Από παλιά θεωρείται λούζερ, κάτι που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια αλλά είναι κάτι που το σέρνει πίσω της. Το πλεονέκτημα που έχει η Μπαρτσελόνα είναι ότι έχει μεγαλύτερο βάθος. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει συμμετοχή όλων των παικτών, υπάρχει αδρανοποίηση σε κάποιους και δεν μπορείς να βγάλεις όλα τα παιχνίδια με 5-6 παίκτες».

Για την τακτική του αγώνα: «Η Μπαρτσελόνα μπορεί να παίξει μία σύνθετη άμυνα 1-4, όλοι είδαν ότι ο Διαμαντίδης είναι το Α και το Ω στον Παναθηναϊκό και ένας τρόπος για να σταματήσεις τον αντίπαλο είναι αυτός. Ολα τα άλλα είναι ελεγχόμενα από τον Παναθηναϊκό, τα έχει μπλοκάρει, όπως και το βασικό ατού της Μπαρτσελόνα που είναι ο Ναβάρο.

Το κλειδί της περσινής ομάδας της Μπαρτσελόνα σε σχέση με τη φετινή είναι ότι της λείπει ο Μάικλ. Πήγε να αναπληρώσει το κενό του με έναν παίκτη που έχει τα ίδια προσόντα (Αντερσον), αλλά δεν έχει ισορροπία πνευματική.

Για τους αγώνες του Ολυμπιακού με τη Σιένα στην Ιταλία: Ο Ολυμπιακός έχει πολύ δύσκολο δρόμο. Η Σιένα είναι ελεγχόμενη ομάδα, σταθερή στο ρυθμό της που μου αρέσει πολύ, όπως και ο προπονητής της. Έχει δείξει ότι είναι μία ομάδα χωρίς μεγάλα αστέρια αλλά με συγκεκριμένη φιλοσοφία, ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ολοι προσφέρουν. Αυτό πάντως μπορεί να είναι και το μειονέκτημα για τη Σιένα, δηλαδή ότι δεν έχει τον παίκτη που θα πάρει το βάρος της ομάδας πάνω του σε κάποια σημεία.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε κάποιες μεγάλες νίκες εκτός έδρας, έχει μεγαλύτερες προσωπικότητες από τη Σιένα, αλλά είμαι λίγο επιφυλακτικός. Η Σιένα στην έδρα της ένα από τα δύο παιχνίδια θα τα πάρει. Μην πάρει και τα δύο φοβάμαι...».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags