Facebook Pixel «Τεράστιος ο Ολυμπιακός»
Μπάσκετ
| 2011-03-29 13:04:00

«Τεράστιος ο Ολυμπιακός»

«Τεράστιος ο Ολυμπιακός»

Ο Μπο Μακ Κάλεμπ θέλει να αφήσει εκτός Φάιναλ Φορ τον Ολυμπιακό και μιλάει για το δύσκολο έργο της Σιένα κόντρα σε μια «τεράστια ομάδα».

Στον περσινό ημιτελικό του φάιναλ φορ στο Παρίσι, λίγο έλειψε να «σκοτώσει» τον Ολυμπιακό με εκείνο το παλικαρίσιο καλάθι λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο …από μηχανής θεός Τσίλντρες, όμως, προσγειώθηκε από τον ουρανό και άφησε στα κρύα του λουτρού την Παρτιζάν, στέλνοντας το ματς στην παράταση σε νεκρό χρόνο.

Στη Σιένα, πλέον, ο Μπο Μακ Κάλεμπ έχει την ευκαιρία να πάρει το αίμα του πίσω και να αυτή τη φορά να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό, έστω μια φάση νωρίτερα στην Ευρωλίγκα. Όπως εξηγεί, πάντως, στο gazzetta.gr o Αμερικανός, το έργο του ίδιου και τον συμπαικτών του είναι εξαιρετικά δύσκολο κόντρα σε μια «τεράστια ομάδα».

-Είδαμε δύο θεότρελα και τόσο διαφορετικά παιχνίδια στην Αθήνα. Πώς περιμένεις το τρίτο ματς;
«Αυτό που έγινε στην Αθήνα πραγματικά δεν εξηγείται εύκολα. Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν τραγικοί και γνωρίσαμε μια ντροπιαστική ήττα. Μιλήσαμε μεταξύ μας και ευτυχώς αντιδράσαμε γρήγορα. Ίσως ο Ολυμπιακός δεν περίμενε ότι θα επιστρέψουμε τόσο γρήγορα. Αγωνιστήκαμε σωστά και παθιασμένα στο δεύτερο παιχνίδι και πήραμε μια σπουδαία νίκη. Τώρα το σκορ είναι στο 1-1 και έχουμε μπροστά μας το πιο σημαντικό παιχνίδι της σειράς. Νομίζω ότι οι και οι δύο ομάδες είναι έτοιμες και το ποιος θα νικήσει θα κριθεί σε λεπτομέρειες».

- Περιμένεις, δηλαδή, ένα πιο κλειστό σκορ; Ένα ντέρμπι;
«Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις πως θα κυλήσει ένα ματς, όμως θεωρώ ότι τόσο εμείς, όσο και ο Ολυμπιακός θα εμφανιστούμε πολύ προσεκτικοί αυτή τη φορά. Είμαστε δύο ομάδες που μπορούν να παίξουν καλή άμυνα, και στηρίζονται στο σύνολο».

-Πώς πρέπει να εμφανιστεί η Σιένα για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας που απέσπασε από τον Ολυμπιακό;
«Όπως είπα είναι το σημαντικότερο παιχνίδι αυτής της σειράς. Πρέπει βγούμε στο γήπεδο και να αγωνιστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Να παίξουμε σκληρά. Σε καμία περίπτωση να μην επαναλάβουμε την εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε στο πρώτο παιχνίδι στη Αθήνα».

-Περιμένεις την αντίδραση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη που πετύχατε στο γήπεδό του;
«Σίγουρα «θύμωσαν» και θα προσπαθήσουν να μας απαντήσουν. Κοίτα, ο Ολυμπιακός είναι μια τεράστια ομάδα! Δεν σημαίνει τίποτα ότι έχασε ένα ματς στην έδρα του. Το ξέρουμε καλά αυτό και δεν παρασυρόμαστε. Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο με μεγάλους παίκτες και σπουδαίο προπονητή, που μπορεί να φύγει νικητής από κάθε γήπεδο».

-Ποιους παίκτες του Ολυμπιακού ξεχωρίζεις περισσότερο;
«Δύσκολο να ξεχωρίσεις παίκτες, καθώς πρόκειται για μια ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο. Διαθέτει τον Παπαλουκά και τον Σπανούλη που έχουν μεγάλη ποιότητα και εμπειρία στην Ευρωλίγκα. Δεν αντιμετωπίζονται εύκολα, όμως εμείς θα τα δώσουμε όλα».

-Η πιθανή επιστροφή του Τεόντοσιτς σας προβληματίζει; Αλλάζει τα πλάνα και την τακτική που θα ακολουθήσετε; Πήρατε, δηλαδή, κάποιες ξεχωριστές οδηγίες από τον προπονητή σας;
«Ο Τεόντοσιτς είναι σπουδαίος, όμως δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα το αν θα αγωνιστεί, ούτε πρόκειται να αλλάξουμε την τακτική μας. Ο προπονητής μας έχει δώσεις συγκεκριμένες οδηγίες, τις οποίες οφείλουμε να ακολουθήσουμε άσχετα με το ποιους έχουμε απέναντί μας. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε».

-Έμεινες αρκετό καιρό εκτός δράσης λόγω τραυματισμού. Νιώθεις έτοιμος να αναλάβεις και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο;
«Είμαι καλά τώρα και σταδιακά θα βρίσκω ρυθμό. Ο προπονητής μου θα κρίνει αν και πόσο μπορώ να βοηθήσω».

-Σκέφτεσαι περισσότερο το φάιναλ φόρ τώρα που σπάσατε την έδρα του αντιπάλου σας;
«Όταν έχεις απέναντι σου τον Ολυμπιακό, δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες σκέψεις. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Η σειρά βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της και το φάιναλ φορ είναι πολύ μακριά ακόμη».

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags