Facebook Pixel "Παλιά θα τον αγόραζε εύκολα"
| 2011-03-29 13:36:00

"Παλιά θα τον αγόραζε εύκολα"

"Παλιά θα τον αγόραζε εύκολα"

Ο Κώστας Καίσαρης εξηγεί γιατί ο Παύλος Γιαννακόπουλος αρνείται να πάρει τις μετοχές του Τζίγγερ ακόμα και τζάμπα.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Τo κράτος έχει βαρέσει μπιέλα. Και λεφτά για να δώσει δεν έχει και δεν έχει πλέον κι από πού να μαζέψει. Η ανεργία έχει κάνει ιστορικό ρεκόρ. Τα περιβόητα 700 ευρώ του αρχικού μισθού θεωρούνται πλέον ταβάνι και υψηλό μάλιστα. Ο πήχης κατέβηκε στα 525 κι άιντε βρέσ' τα κι αυτά.

Οι μικρομεσαίοι είναι είδος προς εξαφάνιση. Μετά τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις πέφτει ψαλίδι και στα επιδόματα. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Πολύ περισσότερο κεκτημένο. Ο τρίτος κόσμος είναι εδώ. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τους μετανάστες. Η φτώχεια, η εξαθλίωση και η πείνα έχουν χτυπήσει ήδη την πόρτα της Ευρώπης. Και ειδικά σε κάποιες χώρες σαν την Ελλάδα.

Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα. Οχι για να δουλέψεις και να τα βγάλεις, αλλά ούτε καν για να τα αγοράσεις. Πριν από δέκα χρόνια, θέλοντας και μη, ξύπναγες από τις εννιά το πρωί. Ηταν η ώρα που άρχιζαν να τηλεφωνούν οι τράπεζες για να ψαρέψουν πελάτες. Τώρα και κατουρημένες ποδιές να φιλήσεις, δάνειο δεν παίρνεις με τίποτα. Η κοινωνία από την αβερτοσύνη και τα χαϊλίκια πέρασε στο κίνημα του «δεν πληρώνω».

Αυτά που δίνανε για πουρμπουάρ δεν τα δίνουνε τώρα ούτε για τα διόδια. Από επενδυτές του χρηματιστηρίου οι Ελληνες έγιναν τρακαδόροι και τζαμπατζήδες στο μετρό και στα τρόλεϊ. Η προσαρμογή είναι σκληρή και βίαιη. Και αφορά όλους. Το τσουνάμι της χρεοκοπίας έχει παρασύρει τους πάντες και τα πάντα. Οταν μία χώρα στηρίζεται στην κατανάλωση και όχι στην παραγωγή, το κραχ είναι δεδομένο. Κι αν συνυπολογίσουμε τη διαφθορά, η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη.

Αυτά που ξέραμε και αυτά που είχαμε μάθει ανήκουν οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν. Και αφορούν και το ποδόσφαιρο. Ο Παύλος εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να πάρει το 25% που δίνει δωρεάν ο Βαρδινογιάννης. Αν αυτό είχε προκύψει πριν από δέκα χρόνια, θα είχε πάρει τις μετοχές και τρέχοντας μάλιστα, μην τυχόν και τον προλάβαινε κάποιος άλλος. Και θα ήταν διατεθειμένος να τις πληρώσει.

Δεν έκανε στην άκρη ο Βγενόπουλος επειδή δήθεν απογοητεύτηκε από τη συμπεριφορά των οπαδών. Αυτά είναι προφάσεις. Πριν από τρία χρόνια εύκολα θα αγόραζε τον Παναθηναϊκό και χωρίς πολλά παζάρια μάλιστα. Τώρα ούτε δωρεάν δεν θέλει ν' αυξήσει το ποσοστό του. Οσο τα λεφτά έβγαιναν εύκολα υπήρχαν κάποιοι επιχειρηματίες που τα χάλαγαν εύκολα. Τώρα που βγαίνουν δύσκολα, βγαίνουν ακόμα πιο δύσκολα κι από τις τσέπες.

ΠΗΓΗ: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags