29/03/11 - 14:16

«Το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια γίνεται!»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βούρος προανήγγειλε άμεσες εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς διαβεβαίωσε πως από νομικής πλευράς είναι εφικτή η κατασκευή του στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια γίνεται!»
48.267views 0shares

Αναλυτικά, η συνέντευξη που έδωσε ο Βούρος στο aek365.gr:

«Σε 10 μέρες το πολύ, ευελπιστώ να γίνει ραντεβού ανάμεσα στο Υπουργείο και την ΑΕΚ. Είναι το τελευταίο στάδιο προπαρασκευής. Να συναντηθούμε όλοι με το νομικό επιτελείο προκειμένου να καταθέσουμε τον πλήρη φάκελο, που πλέον είναι και νομικά ελεγμένος και διατυπωμένος.

Το τελευταίο στάδιο που απέμενε για να φτάσουμε στο Υπουργείο, ήταν το σχέδιο να μην παρουσιάζει καμία ατέλεια, όπου κάποιος θα μπορούσε να προσφύγει στο ΣτΕ και να δικαιωθεί. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, από νομικής πλευράς είναι πλέον σίγουρο πως το έργο μπορεί να γίνει. Είναι οριστικό.

Είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να μην περάσει και κάποιος να το προσβάλει. Όμως ακόμα και κάτι τέτοιο να συμβεί, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να καθυστερήσει τη διαδικασία, αφού και στο ΣτΕ να φτάσουμε, είμαι αισιόδοξος πως με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει και έχουμε συμπεριλάβει, ούτε εκεί θα μπορέσει να απορριφθεί», τόνισε.

«Το σχέδιο είναι έτοιμο και πρόκειται για ένα γήπεδο στολίδι που πραγματικά θα είναι ένα κόσμημα για τον δήμο. Δεν αντιπαρατίθεται σε περιβαλλοντολογικές και χωροταξικές διατάξεις. Ο δήμος συνυπογράφει και μάλιστα αιτείται και την κατασκευή γηπέδου, κάτι που είναι πολύ βασικό πλέον. Η συμβολή του Δήμου στην πραγματοποίηση του έργου θα είναι τεράστια», πρόσθεσε.

Για τα οφέλη στην ευρύτερη περιοχή από την κατασκευή του γηπέδου, δήλωσε: «Εμείς από την πλευρά μας δίνουμε τον χώρο που ζητάμε στο 10πλάσιο, δημιουργούμε έναν κέντρο αναψυχής, έναν πνεύμονα ζωής για τους κατοίκους, φυτεύουμε εμείς 100-200 δέντρα, όσα χωράει και όλα αυτά θα τα συντηρεί η ΑΕΚ. Δίνουμε και 1100 θέσεις με υπόγειο πάρκινγκ στους κατοίκους. Ένα ακόμα όπλο είναι πως μέσα στον φάκελο συνυπογράφεται πως από τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν το 60% θα στελεχωθεί από κατοίκους της περιοχής».

Εύλογο είναι το ερώτημα πώς θα καλυφθεί το κόστος κατασκευής ενός γηπέδου, τη στιγμή που η ΠΑΕ ΑΕΚ αντιμετωπίζει πρόβλημα εξασφάλισης της άδειας συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Ο κ. Βούρος ανέφερε:

«Υπάρχει ένας κουμπαράς από τους Παππά και Νοτιά και από κάποιες τράπεζες του εξωτερικού που ειδικεύονται σε θέματα αθλητικών υποδομών. Και κάποιες άλλες σημαντικές πηγές χρηματοδότησης που δεν είναι ανακοινώσιμες στην παρούσα φάση. Ξέρω επίσης πως σκέφτονται να τα παρατήσουν οι νυν μέτοχοι.

Είναι δύο άνθρωποι που με μηδέν ανταποδοτικότητα έχουν βάλει ένα κάρο λεφτά και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα πάρουν πίσω. Θεωρώ λοιπόν πως είναι η μόνη επιχειρηματική κίνηση που θα μπορούσαν να κάνουν για να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πίσω, έστω τα χρήματά τους και βέβαια να γράψουν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΑΕΚ πράγμα που σίγουρα αποτελεί κάτι τρομερά σημαντικό για κάθε άνθρωπο.

Στην χρηματοδότηση θα συνεισφέρει με τους τρόπους που μπορεί και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η ιδιοκτήτρια του γηπέδου, που συνεργάζεται άψογα με την ΠΑΕ και όλους μας και σίγουρα δικαιούται κάποιες, έστω και μικρές, επιδοτήσεις. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως την δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται στο... κρεβάτι και το γήπεδο είναι ο τεχνητός πνεύμονάς της. Μόνο αυτό μπορεί να την... επαναφέρει και να την φτάσει εκεί όπου ιστορικά της αρμόζει».