Facebook Pixel "Απλά …τελικός!"
| 2011-03-29 14:56:00

"Απλά …τελικός!"

"Απλά …τελικός!"

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για τον αγώνα στην Τρίπολη όπου τόσο ο 'Αρης όσο και ο Αστέρας «παίζουν» όλη την χρονιά!

Αναλυτικά το άρθρο του:

Μετά το… ευχάριστο διάστημα της διακοπής (που είναι αλήθεια ότι για τις ΠΑΕ ήταν αρκετά δύσκολο με το χαρτομάνι και όλες τις λεπτομέρειες που έπρεπε να διευθετηθούν για τις περίφημες άδειες συμμετοχής σε Ελλάδα και Ευρώπη) το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται επανερχόμαστε σε δράση.

Η 27η αγωνιστική είναι πολύ πιθανό να ξεκαθαρίσει πολλά στην μάχη της Ευρώπης και στην μάχη της παραμονής και σίγουρα το παιχνίδι- κλειδί για το ξεκαθάρισμα είναι ο αγώνας του ΑΡΗ στην Τρίπολη.

Ένα παιχνίδι χωρίς αύριο για την τοπική ομάδα που αν δεν κερδίσει θα πρέπει για να σωθεί να πάρει διπλό μέσα στον Παναθηναϊκό και να κερδίσει και τον Πανιώνιο την τελευταία αγωνιστική. Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι η Τρίπολη θέλει αποκλειστικά το τρίποντο και πάντα οι ομάδες που παίζουν χωρίς αύριο γίνονται πιο επικίνδυνες.

Χωρίς αύριο βέβαια είναι το παιχνίδι και για τον ΑΡΗ. Φυσικά δεν εξαρτάται η επιβίωση του συλλόγου-όπως της Τρίπολης- από αυτό το ματς, αλλά χωρίς καμία αμφιβολία η ομάδα του ΑΡΗ έχει στα πόδια της την ευκαιρία να ανατρέψει εξ ολοκλήρου το κλίμα και να μετατρέψει σε πετυχημένη στο σύνολό της την χρονιά εφόσον υλοποιηθεί ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη.

Σίγουρα ο ΑΡΗΣ ως πρώτιστο μέλημα του πρέπει να είναι η κατάκτηση τίτλων, αλλά με δεδομένη την φετινή εκπληκτική παρουσία στην Ευρώπη, η έξοδος εκ νέου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μόνο με θετικό πρόσημο μπορεί να κλείσει αγωνιστικά την χρονιά.

Για να γίνουν όμως αυτά πρέπει ο ΑΡΗΣ να φύγει με το διπλό από την Τρίπολη. Αν το παιχνίδι οι δύο ομάδες το παίξουν στα ίσα χωρίς… λάθη από τους άρχοντες του αγώνα θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ είναι το φαβορί.

Ο τρόπος παιχνιδιού του Αστέρα μέσα στην έδρα του, αλλά και ο τρόπος που παίζει ο ΑΡΗΣ επί Τσιώλη προσφέρονται για… διπλό! Επί της ουσίας αν ο ΑΡΗΣ κρατήσει στα μετόπισθεν το μηδέν και έχει όλα τα φόντα να «τρυπήσει» την προβληματική άμυνα των γηπεδούχων και να πάρει τη νίκη.

Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια και ευστοχία που θα οδηγήσει στην αξιοποίηση των ευκαιριών που θα δοθούν στους επιθετικούς της ομάδας. Ευκαιρίες σίγουρα θα δοθούν κι αν αξιοποιηθούν τότε ο ΑΡΗΣ θα έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς και να ετοιμάζεται για τον επόμενο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Υ.Γ. 1 Την ανακοίνωση για το ότι άνοιξαν τα γραφεία της ΕΠΟ το Σάββατο για να παίξει ο Μιραλάς με τον Ολυμπιακό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έπρεπε να την βγάλει εκείνη την μέρα. Το γιατί δεν το έκανε τότε είναι προφανές. Ο ΠΑΟΚ είναι 5 βαθμούς πάνω από τον ΑΡΗ και 26 κάτω από τον Ολυμπιακό. Ποιον ευνόησε, λοιπόν, η τότε απόφαση και με ποιος είναι πραγματικά ο αντίπαλος βάση γεγονότων και βαθμολογιών και όχι στραβοστόμικων καφενειακών συζητήσεων;

Υ.Γ.2 Η επιβράβευση για το… λευκό πάντως δεν άργησε να έρθει. Στήριξη από Μαρινάκη σε ΠΑΟΚ γράφουν σήμερα όλα τα ρεπορτάζ. Εγώ δεν ξέρω τίποτα…

Υ.Γ.3 Όπως είδατε δεν εκμεταλλεύτηκα τα σκηνικά στο Ιβανώφειο, για να ανταποδώσω την καζούρα. Το… GAME OVER έκανε θραύση στο διαδίκτυο. Το απόγευμα του Σαββάτου πάντως όντως έπινα καφέ Γιάκομπς. Με φουντούκι…

Υ.Γ.4 Άντε να μπαίνει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Άντε λοιπόν...

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags