30/03/11 - 08:44

"Ένας γκολκίπερ-έκπληξη για τον Ολυμπιακό!"

Στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Γιακούποβιτς γράφει σήμερα στο blog του ο Κώστας Νικολακόπουλος...

"Ένας γκολκίπερ-έκπληξη για τον Ολυμπιακό!"
42.693views 0shares

• Προκαλεί στους πολλούς έκπληξη, πως ο Ολυμπιακός σκέφτεται ως μία πιθανή λύση για τη θέση του γκολκίπερ τον Γιακούποβιτς του Βόλου. Ας επιχειρήσουμε, όμως, να δούμε τι στοιχεία αυτού του παιδιού μπορεί να ‘τράβηξαν’ τον Ολυμπιακό.

• Ο Γιακούποβιτς είναι σε μικρή, για γκολκίπερ, ηλικία (26), έχει καλά σωματικά προσόντα (σχεδόν 1μ90) και το βιογραφικό του «λέει» κάποια πράγματα, όσο κι αν δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό. Πιτσιρικάς ήταν στην εθνική ελπίδων της Βοσνίας, αφού γεννήθηκε στο Κόζαρατς, μετά έπαιξε και στην εθνική ελπίδων της Ελβετίας, έχοντας ελβετικό διαβατήριο, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της εθνικής ανδρών της Ελβετίας, μία φορά.

• Σε συλλογικό επίπεδο ο Γιακούποβιτς έπαιξε από πολύ μικρός στην Γκρασχόπερς, πήγε για ένα χρόνο στην Τουν παίρνοντας την εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ (βασικός και στα δέκα παιχνίδια, όπως και στα τέσσερα του Γιουρόπα Λιγκ στη συνέχεια). Γύρισε στην Γκρασχόπερς, μετακινήθηκε ένα χρόνο στη Ρωσία (Λοκομοτίβ), όπου όμως είχε διαμάχη με τη διοίκηση του συλλόγου της Μόσχας, επέστρεψε ως δανεικός στην Ελβετία για μία διετία (Γκρασχόπερς), μέχρι που γύρισε στη Λοκομοτίβ πέρσι, χωρίς και πάλι να παίξει για ένα ολόκληρο χρόνο και να καταλήξει στο Βόλο από το περασμένο καλοκαίρι, κάνοντας μία κατά κοινή ομολογία πολύ καλή σεζόν φέτος.

• Μάλιστα, το χειμώνα το γνωστό σάϊτ του Ζαχάβι, imscouting.com, σε ένα αφιέρωμα για «δέκα διεθνείς γκολκίπερ που είναι έτοιμοι για μεγάλη μεταγραφή», είχε μέσα και τον Γιακούποβιτς, μαζί με, μεταξύ των άλλων, και τον Οτσόα! Ο Ελβετοβόσνιος γκολκίπερ κοστολογείται από το σάϊτ 500 χιλ. με 1 εκ. Ευρώ και μνημονευόταν ως μεταγραφικός στόχος της Τότεναμ, την εποχή, πρόπερσι, που είχε διαπρέψει στην Γκρασχόπερς. Μάλιστα είχε πάει και είχε δοκιμαστεί στο Λονδίνο, πέρασε τις εξετάσεις, αλλά οι Ρώσοι του χάλασαν τη μεταγραφή.

• Χαρακτηρίζεται από το σάϊτ σταθερός γκολκίπερ, δυνατός, γρήγορος στις αντιδράσεις του και αποφασιστικός στις εξόδους του. Έχει αρνηθεί επανειλημμένως να παίξει στην εθνική Βοσνίας, ενώ παρότι ήταν στην αποστολή της Ελβετίας στο ΓΙΟΥΡΟ 2008, δήλωσε ότι για οικογενειακούς λόγους δεν επιθυμεί να αγωνιστεί ξανά στην εθνική ομάδα της χώρας.

• Απ΄ ότι δε καταλαβαίνω κι ο Ράντος κι ο Νικοπολίδης τον έχουν σε εκτίμηση. Σε τόση ώστε να τον πάρει ο Ολυμπιακός; Αυτό θα φανεί στην πορεία. Άλλωστε, η λίστα έχει κι αρκετούς ακόμη…