Facebook Pixel "Στη Βαρκελώνη μόνο για... φάιναλ-φορ"
Μπάσκετ
| 2011-03-30 09:10:00

"Στη Βαρκελώνη μόνο για... φάιναλ-φορ"

"Στη Βαρκελώνη μόνο για... φάιναλ-φορ"

Ο Αντώνης Φώτσης «αρνείται» πεισματικά να επιστρέψει στη Βαρκελώνη παρά μόνο για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας!

«Εδώ που φέραμε τη σειρά, μάς μένει μόνο η Πέμπτη και τίποτε άλλο. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά πάμε να τελειώνουμε!», εξομολογήθηκε ο «Batman» στο Sport24.gr δίνοντας το σύνθημα μετά το 2-1 (76-74) επί της Μπαρτσελόνα.

"Με την τακτική μας έχουμε χαλάσει το μυαλό των αντιπάλων μας" υπογράμμισε ο διεθνής φόργουορντ, που μίλησε για το συγκλονιστικό τρίτο παιχνίδι, την τακτική και τους συμπαίκτες του.

-Η σειρά των πλέι οφ με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ίσως είναι η κορυφαία και η πιο συναρπαστική όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα. Πόσο έντονα βιώνεις εσύ όλο αυτό το θρίλερ;

«Είναι μια μεγάλη σειρά μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων και αυτές οι εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, όχι μόνο στον δεύτερο και τρίτο αγώνα, που κερδίσαμε, αλλά και στον πρώτο, που χάσαμε στις λεπτομέρειες, σε γεμίζουν τρομερά συναισθήματα.

Το κυρίαρχο αυτή τη στιγμή για μένα είναι η βαθιά ικανοποίηση, που καταφέραμε να πάρουμε προβάδισμα στη σειρά παρά το μειονέκτημα της έδρας. Ακόμη δεν έχουμε ολοκληρώσει την αποστολή μας, αλλά αυτό το συναίσθημα είναι μοναδικό».

-Επειτα από έναν τόσο χορταστικό αγώνα, που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ, τι είναι αυτό που σε γεμίζει περισσότερο με ικανοποίηση;

«Η συγκλονιστική προσπάθεια της ομάδας και η θέλησή της να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης και να πάει στο Φάιναλ Φορ. Η ομαδικότητα, η αυτοθυσία, οι συνεργασίες στην άμυνα και η αλληλοκάλυψη. Το κλίμα στα αποδυτήρια και στο ξενοδοχείο, η προετοιμασία πριν και η ανάλυση μετά το ματς. Οι λεπτομέρειες, που κάνουν τις μεγάλες ομάδες να ξεχωρίζουν.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της σειράς, μακάρι βέβαια εμείς να είμαστε οι νικητές, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με κεφαλαία γράμματα. Και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα. Το αποδείξαμε τρεις φορές, θα το κάνουμε άλλη μια».

-Κακά τα ψέματα, ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί εύκολα τη στρατηγική δύο κορυφαίων ομάδων, όπως είναι ο Παναθηναϊκός και η Μπαρτσελόνα. Πόσο δύσκολο είναι αλήθεια να αφομοιώνετε συνεχώς νέα στοιχεία, προκειμένου να μπερδέψετε τους αντιπάλους σας;

«Είναι δύσκολο, αλλά για αυτό υπάρχουν οι προπονητές μας και η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις όλους αυτούς τους μήνες. Σε αυτό το επίπεδο οι ομάδες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, αλλά ένα νέο σύστημα ή μια παραλλαγή σε μια άμυνα ή σε μια επίθεση μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Στο τρίτο ματς, για παράδειγμα, μας έβαλε τα τρίποντα ο Ρούμπιο, αλλά δεν μας πλήγωσε, γιατί είχαμε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Σταματήσαμε τα περισσότερα ατού της Μπαρτσελόνα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά».

-Οι περισσότεροι, ακόμη και συμπαίκτες σου, εκτιμούν ότι κλειδί στη σειρά των αγώνων είναι η αντιμετώπιση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τόσο από τον Νικ Καλάθη, όσο και από την ομαδική δουλειά που κάνει στην άμυνα ο Παναθηναϊκός.

«Θα συμφωνήσω ότι η αντιμετώπιση του Ναβάρο αποτελεί ένα από τα νευραλγικά κομμάτια της στρατηγικής μας. Ξέρουμε ποιος είναι ο Ναβάρο, ποιες είναι οι ικανότητές του και πόσους τίτλους έχει κατακτήσει. Γενικότερα θα έλεγα ότι έχουμε καταφέρει να σταματήσουμε τη δημιουργία της Μπαρτσελόνα, όχι μόνο στην περιφέρεια, αλλά και στο low post.

Οπως λέμε στη γλώσσα του μπάσκετ, με την τακτική μας έχουμε χαλάσει το μυαλό τους, για αυτό βλέπετε μεμονωμένες προσπάθειες στην επίθεση και όχι ομαδική στρατηγική. Ας μην βιαζόμαστε, όμως, γιατί υπάρχει και ο αγώνας της Πέμπτης. Είναι λογικό ότι οι αντίπαλοί μας θα προσπαθήσουν να αλλάξουν κάποια πράγματα, θα γίνουν ακόμη πιο σκληροί, γιατί θα παίζουν το τελευταίο χαρτί τους. Το ζητούμενο είναι να έχουμε τις απαντήσεις όπως και στους τρεις πρώτους αγώνες».

-Σε προσωπικό επίπεδο, πάντως, κατάφερες να «κρύψεις» την ταλαιπωρία με τη γαστρεντερίτιδα τις προηγούμενες ημέρες. Φαινόσουν αρκετά φρέσκος και ορεξάτος διεκδικώντας κάθε φάση.

«Και όμως, μόνο την ημέρα του αγώνα, άντε και λίγο στην προπόνηση της Δευτέρας, αισθανόμουν καλά. Ενας πυρετός, όμως και μια γαστρεντερίτιδα δεν ήταν ποτέ δυνατό να με κρατήσουν μακριά από ένα τέτοιο ματς. Ζω για αυτούς τους αγώνες, όπως το ίδιο αισθάνονται και οι συμπαίκτες μου.

Η αντιμετώπιση, μάλιστα, μιας από τις κορυφαίες ‘front line’ της Ευρώπης αποτελεί από μόνη της το ισχυρότερο κίνητρο για μένα και για τα άλλα παιδιά, που καλύπτουν αυτές τις θέσεις στον Παναθηναϊκό. Οπως και η συνολική αντιμετώπιση της Μπαρτσελόνα. Για αυτό –τώρα που μιλάμε- ανυπομονώ να έλθει η Πέμπτη για να ριχτούμε ξανά στη μάχη»...

-Τι έρχεται πρώτο στο μυαλό σου εν όψει του τέταρτου αγώνα της σειράς;

«Οτι θα είναι ο τελευταίος! Τι να έρχεται; Εδώ που φέραμε τη σειρά, μάς μένει μόνο η Πέμπτη και τίποτε άλλο. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά πάμε να τελειώνουμε! Θα έχουμε μπροστά μας μια ομάδα, που θα παίξει για τη ζωή της στη διοργάνωση, αλλά θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια, ώστε να κάνουμε το 3-1. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επιστρέψουμε στη Βαρκελώνη, παρά μόνο για το Φάιναλ Φορ».

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags