Facebook Pixel "Βλέπουν κάμερα και τους τρέχουν τα σάλια"
| 2011-03-30 12:33:00

"Βλέπουν κάμερα και τους τρέχουν τα σάλια"

"Βλέπουν κάμερα και τους τρέχουν τα σάλια"

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη δίψα των πολιτικών και όχι μόνο να βγουν στα κανάλια.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Οι πονηροί της πιάτσας έχουνε βγάλει το σλόγκαν «δεν υπάρχει γυναίκα που να μένει αγάμ... και δεν υπάρχει εμπόρευμα που να μένει απούλητο». Κι αν το καλοσκεφτείς, δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις: Οσο άσχημη κι αν είναι μια γυναίκα, κάποιος θα βρεθεί να την κουτουπώσει.

Οσο μάπα κι αν είναι ένα εμπόρευμα, κάποιος θα βρεθεί να το αγοράσει. Εστω και στην τιμή κόστους. Αν το παραφράσουμε λοιπόν αυτό, το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την τηλεόραση. Οσο αμείλικτος κι αν είναι ο τηλεοπτικός χρόνος, καμία εκπομπή δεν μπορεί να μείνει χωρίς καλεσμένους. Κάποιοι θα βρεθούνε να πάνε. Να μείνει ο παρουσιαστής μόνος του δεν έχει γίνει ποτέ κι ούτε πρόκειται να γίνει.

Και δεν μιλάμε τώρα για εκπομπές πρώτης γραμμής σαν του Χατζηνικολάου και του Πρετεντέρη, που οι καλεσμένοι παρακαλάνε κι οι υπουργοί περιμένουνε πώς και πώς να έρθει η σειρά τους. Μέχρι και στα κανάλια που η εικόνα βγαίνει ακόμα με χιόνια, τα πάνελ είναι πάντα γεμάτα. Για κάθε έναν που λέει "όχι", υπάρχουνε άλλοι εκατό που λένε "ναι".

Η υπόθεση με τις κασέτες έχει ήδη ξεφουσκώσει. Η κλήση του Μπέου σε απολογία για απόπειρα εκβίασης και σε βαθμό πλημμελήματος μάλιστα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Σε ό,τι έχει να κάνει δηλαδή με το ποινικό μέρος αν τελικά ασκηθεί δίωξη καλά να είμαστε μέχρι το 2021, να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη. Αν το τροχαίο για Κεντέρη-Θάνου έχει τραβήξει εφτά χρόνια, από το 2004 μέχρι σήμερα, χωρίς καν να έχει εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση, η απόπειρα εκβίασης θέλει δεκαετία και βάλε.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η δημοσιογραφία θα αποποιηθεί το ρόλο της και την υψηλή αποστολή της. Κάθε Δευτέρα βράδυ ο Κυριάκος Θωμαΐδης είναι στις επάλξεις. Δεν έχει σημασία ότι όσα ήτανε να πει ο Κούγιας τα είπε, δεν έχει να πει άλλα κι ασχολείται πλέον μόνο με το πώς θα ανέβει κατηγορία η Παναχαϊκή. Δεν παίζει κανένα ρόλο ότι το ρεπερτόριο του Σωτήρη Βοργιά εξαντλήθηκε.

Η τηλεόραση είναι γλυκιά. Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν ν' αντισταθούν στη γοητεία της κάμερας. Οπως ο σκύλος του Παβλόφ έβλεπε το πιάτο και του τρέχανε τα σάλια, έτσι αντιδρούν κάποιοι και μόνο στη σκέψη ότι θα βρεθούν απέναντι από την κάμερα. Και πρώτοι και καλύτεροι οι πολιτικοί. Δεν θα μπορούσε ν' αποτελέσει εξαίρεση ο γενναίος και ακάματος γγΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής.

ΠΗΓΗ: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags