Facebook Pixel "Με 15 εκ. ευρώ βγαίνουν 2-3 χρόνια"
| 2011-03-31 08:27:00

"Με 15 εκ. ευρώ βγαίνουν 2-3 χρόνια"

"Με 15 εκ. ευρώ βγαίνουν 2-3 χρόνια"

Ιδανικό θεωρείται το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ για να βγουν οι επόμενες χρονιές στον Παναθηναϊκό, με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθηθεί μια εξαιρετικά «σφιχτή» πολιτική.

Στο προσεχές Διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να «πέσει» αυτή η πρόταση στο τραπέζι, ωστόσο, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί το ποιος θα καλύψει το 31% των αδιάθετων μετοχών. Βασικό τον Κοτσόλη ετοιμάζει ο Φερέιρα.

Με το μέλλον της ομάδας και όχι πάλι το παρελθόν, ελπίζει μια μερίδα μετόχων, να ασχοληθούν όλοι στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και για τον λόγο αυτό θα προταθεί μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ.

«Για τελευταία φορά να βάλουμε τον Παναθηναϊκό πάνω απ' όλα και το χέρι στην τσέπη. Τέλος στους εγωισμούς. Αλλά να μη χρειάζεται και κάθε χρόνο να μπαίνουν πολλά χρήματα. Με 15 εκατ. ευρώ η ομάδα θα "βγει" για τουλάχιστον 2-3 χρόνια και να δεσμευθούμε ότι δεν μπαίνουν άλλα χρήματα μέχρι τότε. Αν παίζουμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ σε μία από αυτές τις περιόδους, όλα θα είναι καλύτερα. Δεν το συζητάμε, αν θα παίζουμε στη διοργάνωση κάθε χρόνο, είμαστε σούπερ» ήταν τα λόγια δύο μετόχων του «τριφυλλιού», σύμφωνα με τη "Sportday".

Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη πρόταση είναι το αδιάθετο ποσοστό των μετοχών, το οποίο φτάνει στο 31%. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, παρά το γεγονός ότι κατέχει το 54.7%, έχει τονίσει ότι θα λειτουργεί ως 30%, κάτι που σημαίνει ότι μένει να καλυφθεί ένα 25% ακόμα. Το ποσοστό αυτό φτάνει στο 31%, αφού προστίθεται το 6% των Ζολώτα και Ξυλά, οι οποίοι έχουν πει ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ.

Βάσει αυτών των δεδομένων, ο Δημήτρης Γόντικας έχει καταστρώσει δύο πλάνα, ένα για κάθε περίπτωση. Ένα για αύξηση 10 εκατομμυρίων ευρώ, ένα για αύξηση 15 εκατ. και ένα που περιλαμβάνει πολλές περικοπές και πωλήσεις παικτών, σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν τα χρήματα.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags