Facebook Pixel "Ποιος θα ...δείρει την λογική;"
Μπάσκετ
| 2011-03-31 11:02:00

"Ποιος θα ...δείρει την λογική;"

"Ποιος θα ...δείρει την λογική;"

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την "καυτή" βραδιά των αιωνίων στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Πριν από δύο ημέρες γράψαμε πως δεν υπάρχει Πέμπτη με την λογική ότι το 2-1, όπου συμβεί, δίνει απόλυτο προβάδισμα. Χωρίς διάθεση για εμμονή, ίδια είναι η άποψη και τώρα. Βάσει της λογικής.

Ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα να ζήσει τον χειρότερό της εφιάλτη και πάλι(περυσινοί τελικοί της ACB) και τώρα μπορεί να δώσει το τελειωτικό κτύπημα. Μπορεί διότι πια είναι στο δικό του χέρι. Έχει την έδρα, τον κόσμο, την ψυχολογία ίσως ίσως και την φρεσκάδα. Αποτελεί ένα ερώτημα αν ο Ομπράντοβιτς θα επιλέξει να αλλάξει κάτι στην άμυνα, με την λογική ότι στην αναμέτρηση της Τρίτης βρήκε κάποιες λύσεις η Μπαρτσελόνα κι έμεινε γερά στο παιχνίδι.

Η λογική λέει πως ο Παναθηναϊκός δεν θα προσπαθήσει να τελειώσει τον αγώνα από την πρώτη περίοδο με συνεχόμενα τρίποντα. Θα πάει μεθοδικά με αργό ρυθμό, λίγες επιθέσεις, πολύ δύναμη να κρατήσει το σκορ χαμηλά και το παιχνίδι στην σωματική επαφή και όχι στην ταχύτητα.

Η Μπαρτσελόνα, λογικά, διαθέτει το ταλέντο να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα, η λογική όμως λέει ότι αφού δεν τα πέτυχε σε τρία παιχνίδια, δεν θα το κάνει στο τέταρτο και πιο δύσκολο παιχνίδι.

Η λογική λέει ότι και οι διαιτητές θα σταθούν στο ύψος τους παρά ότι θέλουν να πιστεύουν πράσινοι και μπλαουγκράνα. Αδικημένοι αμφότεροι στα παρκέ της ευρωλίγκας. Πετυχημένο αστείο, ε; Ευτυχώς οι παίκτες δεν ασχολούνται πολύ με ανοησίες και παίζουν μπάσκετ, όχι θεαματικό αλλά απίστευτα όμορφο για την σημασία αυτών των αναμετρήσεων.

Για τον Ολυμπιακό, η λογική λέει ότι δεν γίνεται να κάνει τρίτο άθλιο παιχνίδι. Αλλά πάλι, το μομέντουμ έχει χαθεί και η Σιένα παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί. Πως έγινε αυτό; Καλή ερώτηση και ακόμα καλύτερο θα ήταν να δωθεί η απάντηση στο γήπεδο την Πέμπτη διότι δεν υπάρχει...λογική. Δεν γίνεται το +48 σε έναν αγώνα να γίνεται -40 σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια.

Σίγουρα οι ερυθρόλευκοι με την ποιότητα που διαθέτουν θα παλέψουν διαφορετικά, θα είναι πιο σκληροί, μόνο που κανείς δεν ξέρει αν θα είναι αρκετό. Η λογική λέει ότι με την δεδομένη διαφορά στην ποιότητα, ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να πάρει το διπλό και να μεταφέρει την σειρά στον Πειραιά. Συν τις άλλοις οι ερυθρόλευκοι έχουν κερδίσει μέχρι τώρα όλα τα παιχνίδια τα οποία χαρακτηρίζονταν ως τελικοί. Με την διαφορά ότι το βράδυ της Πέμπτης δίνεται ο πρώτος τελικός...τελικός με εξαίρεση ίσως την αναμέτρηση στην Βαλένθια.

Τί θα κάνει διαφορετικά ο Ολυμπιακός; Η λογική υποθέτει ότι θα παίξει πολύ καλύτερη άμυνα, πολύ πιεστική και ίσως αντί να τρέξει , να προσπαθήσει να χαμηλώσει τον ρυθμό και να πάει σε λιγότερες επιθέσεις με μεγαλύτερη εμπλοκή των ψηλών. Κομβικής σημασίας θα είναι η κατάσταση του Τεόντοσιτς ή η ευστοχία του Χαλπερίν, του Παπανικολάου ακόμα και του Γκόρντον. Τα πάντα όμως θα κριθούν από την δύναμη. Αν ο Ολυμπιακός δεν μπει με την λογική να...δείρει, μπασκετικά, τους αντιπάλους του, τότε από την Πέμπτη τα μεσάνυχτα θα είναι ήδη αποτυχημένος. Η λογική προϋποθέτει ότι ο εγωϊσμός παικτών όπως ο Σπανούλης, ο Μπουρούσης, ο Παπαλουκάς, ο Νεστέροβιτς, κυρίως δε ο εγωϊσμός του Ίβκοβιτς δεν θα το επιτρέψει.

Βεβαίως υπάρχει πάντα και η Σιένα. Ο Πιανιτζιάνι παίρνει άριστα στο πως ετοίμασε το παιχνίδι του, πηγαίνοντας σε πολλά σουτ, άρα πιο γρήγορο ρυθμό. Θα προσπαθήσει και πάλι να εκματαλλευτεί την απουσία ενός φόργουορντ στον Ολυμπιακό για να πάρει επιθέσεις ο Γιάριτς ή ο Χέρστον. Οι επιλογές του πάντως δεν είναι τόσο πολλές ώστε να δούμε κάτι διαφορετικό. Η λογική λέει ότι θα δούμε λίγο περισσότερο την ζώνη και το ίδιο σκεπτικό του σκριν και σουτ. Αν δεν μπουν, τότε δεν υπάρχει άλλη διέξοδος και αυτή είναι μία καλή είδηση για τον Ολυμπιακό. Μόνο που για να αστοχήσουν οι αντίπαλοί τους, θα πρέπει και οι ερυθρόλευκοι να μην αφήσουν ελεύθερα σουτ.

ΠΗΓΗ: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags