Facebook Pixel "Όταν ο Βρύζας επιστρέφει..."
| 2011-03-31 11:24:00

"Όταν ο Βρύζας επιστρέφει..."

"Όταν ο Βρύζας επιστρέφει..."

Με το σαφές μήνυμα που έστειλε ο Ζήσης Βρύζας για το μέλλον του και τον ΠΑΟΚ, με ένα κείμενο μόλις 30 λέξεων, καταπιάνεται στο blog του ο Περικλής Στέλλας.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Ζήσης ξεφεύγοντας για πρώτη φορά στην ζωή του από την φιλοσοφία του, από τις συνήθειες του,έκανε κάτι που δεν έκανε ποτέ στο παρελθόν. Εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει την φημολογούμενη επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και όχι μόνο εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά»,αλλά και έστειλε ένα σαφές μήνυμα σε συγκεκριμένους αποδέκτες με 30 λέξεις.

Αυτές: «Ουδέποτε έγινε επαφή με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ για το θέμα αυτό ούτε και εξέλειπαν οι λόγοι της αποχώρησής μου. Δεσμεύομαι ηθικά αλλά και με συμβόλαιο με την Εθνική ομάδα».

Είχε προηγηθεί αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά» με πρωτοσέλιδο τίτλο που έγραφε: «Ζαγοράκης-Βρύζας ξανά μαζί». Ο Ζήσης Βρύζας για πρώτη φορά χρησιμοποίησε τέτοια γλώσσα και ύφος και μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της εφημερίδας,ίσως επειδή γνωρίζει τις άριστες σχέσεις που διατηρεί η εφημερίδα με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη.

Οι λέξεις που χρησιμοποίησε ήταν κάτι παραπάνω από σκληρές. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με έκπληξη διαβάζω κάποια δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ειδικότερα είδα σε σημερινό πρωτοσέλιδο εφημερίδας ότι επιστρέφω στον ΠΑΟΚ. Διαπιστώνω ότι η εν λόγω εφημερίδα κινείται στα πλαίσια της φαντασίας και μικροπρέπειας με μοναδικό της στόχο τις πωλήσεις και τη διαστρέβλωση της αλήθειας παρά το γεγονός ότι ήταν ενημερωμένη».

Ούτε λίγο,ούτε πολύ ο Βρύζας είναι σαν να λέει ότι η εφημερίδα γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί,αλλά παρ όλα αυτά προχώρησε στο δημοσίευμα. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά η εκτίμηση μου είναι πως όταν αναφέρει τη φράση: «Παρά το γεγονός ότι ήταν ενημερωμένη» αυτό εννοεί.

Έτσι κι αλλιώς όμως πως μπορεί ο Ζήσης Βρύζας να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ;Μπορεί;Η εκτίμηση μου είναι πως δεν χρειαζόταν να βγάλει ανακοίνωση ο Βρύζας για να διαπιστώσει κανείς ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει.Και μάλιστα κανένα.

Η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή του αποτελεί επιθυμία του κόσμου του ΠΑΟΚ,αλλά ο ίδιος ο Ζήσης Βρύζας όχι μόνο δεν το σκέφτεται, αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να επιστρέψει με αυτές τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στον ΠΑΟΚ.Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος,όσο στον ΠΑΟΚ υπάρχει ο Θόδωρος Ζαγοράκης,αλλά και συγκεκριμένοι συνεργάτες του και άνθρωποι που βοηθούν επικοινωνιακά στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που ενίοτε παρεμβαίνουν.

Και είναι σαφές ότι ο Ζησης Βρύζας στην ανακοίνωση του αυτό εννοεί, εκείνους φωτογραφίζει και πιθανόν να εννοεί ότι εκείνοι είναι η αιτία που έφυγε και δεν πρόκειται να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.Γι αυτό νομίζω αναφέρει στην ανακοίνωση του χαρακτηριστικά: «Ούτε και εξέλειπαν οι λόγοι της αποχώρησής μου».

Αλλά ας τα πάρουμε με μια σειρά τα πράγματα για να αντιληφθείτε γιατί ο Ζήσης Βρυζας δεν πρόκειται να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και να συνεργαστεί ξανά με τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

1.Το γυαλί στις σχέσεις Βρύζα-Ζαγοράκη ράγισε την ημέρα που ο Θοδωρής Ζαγοράκης επέστρεψε στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στην ουσία ακύρωνε τον Βρύζα,τον εξέθετε και τον μετέτρεπε σε διακοσμητικό στοιχείο. Κάτι που ο Βρύζας δεν περίμενε ποτέ από τον κολλητό και φίλο του. Στην ιστορική συνάντηση που έγινε τότε, ο Βρύζας αναρωτήθηκε:«Εντάξει επιστρέφεις, αλλά εγώ τι ρόλο θα παίζω τώρα; Θέση δεν υπάρχει. Τεχνικός διευθυντής υπάρχει(Κονσεϊσάο),πρόεδρος εσύ, άρα εγώ τι ρόλο θα παίζω. Διακοσμητικό;» Απάντηση δεν πήρε και τότε ουσιαστικά αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ.Ο υπογράφων το είχε αποκαλύψει τότε στην εφημερίδα Goal και στην στήλη Panoramix.Ο Βρύζας τότε δεν το διέψευσε.
Και γιατί τα είπε αυτά ο Βρύζας;Διότι ενώ δεν ήθελε με κανένα τρόπο, δέχθηκε να γίνει πρόεδρος μετά την ξαφνική αποχώρηση Ζαγοράκη για δυο λόγους. Πρώτον το έκανε για τον φίλο του τον Ζαγοράκη και δεύτερον για τον ΠΑΟΚ που θα έμενε ακέφαλος και ακυβέρνητος.

2.Μετά την επιστροφή Ζαγοράκη, στην ουσία ο Βρύζας ήταν εκτός ΠΑΟΚ.Αλλά όπως το συνηθίζει,προτίμησε την σιωπή και στην συνέχεια την σιωπηλή αποχώρηση. Από την στιγμή που του αφαιρέθηκε η προεδρία μέχρι την στιγμή που έφυγε, έβλεπε ότι …τρίτοι άνθρωποι δεν κλονίζουν απλά την ομαλή λειτουργία του ΠΑΟΚ, αλλά κλονίζουν σε επικίνδυνο βαθμό τις ισορροπίες και τις σχέσεις των μελών της διοίκησης μεταξύ τους. Είτε με την διαρροή πληροφοριών,είτε με συμμετοχή στις αποφάσεις. Και έβλεπε ότι κανείς δεν έβαζε φρένο σε αυτό που οδηγούσε σε μύρια όσα προβλήματα τα οποία ο ΠΑΟΚ τα βρήκε και εξακολουθεί να τα βρίσκει μπροστά του. Προβλήματα που οδήγησαν εκ του ασφαλούς στην διάσπαση της ομάδας που ξεκίνησε για να σώσει τον ΠΑΟΚ και να τον οδηγήσει στην κορυφή. (Βιολίδης, Παπαδόπουλος, Μανδρίνος-άσχετα εάν εξακολουθεί να βοηθάει με ζήλο-Σάντος,Βρύζας και τελευταία Σαχπατζίδης).

3.Ποιος μπορεί να λησμονήσει ότι χρέωσαν στον Βρύζα(και πολύ περισσότερο δεν το λησμονεί ο ίδιος ο Βρύζας)την επιλογή του Μπερέτα; Και προς τιμήν του δεν μίλησε ποτέ γι αυτό.

4.Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι μετά τον αποκλεισμό από την Αγιαξ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν όλοι, μέχρι και ο βοηθός του Δερμιτζάκη τότε και σημερινός πρώτος προπονητής Μάκης Χάβος και ο Βρύζας ούτε ενημερώθηκε, ούτε (το κυριότερο) κλήθηκε να συμμετάσχει.

5.Και έχω την εντύπωση πως όταν ο Βρύζας στην ανακοίνωση του αναφέρει πως… «Δεν εξέλειπαν οι λόγοι της αποχώρησης μου» εννοεί πως όλα αυτά τον οδήγησαν στην αποχώρηση και πως εξακολουθούν να συμβαίνουν.

6.Πριν από λίγες μέρες με ανακοίνωση του ο Κατερινιώτης επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης γνωστοποιούσε την απόφαση να αποχωρήσει οριστικά και να σταματήσει να βοηθά οικονομικά την διοίκηση Ζαγοράκη. Θα σας θυμίσω πως εδώ και καιρό ο Γ. Σαχπατζίδης παρακολουθούσε ανελλιπώς όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ εντος και εκτος έδρας παρέα με τον Ζήση Βρύζα. Και εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει τον ΠΑΟΚ, αλλά η προσπάθεια αυτή δεν προχώρησε. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Σαχπατζίδης εάν αναλάμβανε τον ΠΑΟΚ θα είχε μαζί του τον Ζήση Βρύζα. Και αυτό δεν άρεσε σε πολλούς.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν( θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα περιστατικά)υπήρχε περίπτωση να επιστρέψει ο Βρύζας στον ΠΑΟΚ;Κατά την εκτίμηση μου, ούτε μία στο εκατομμύριο. Και ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις Βρύζα-Ζαγοράκη εξακολουθούν να είναι εξαιρετικές και όπως παλιά,μάλλον έχουν μείνει πίσω. Οι σχέσεις τους είναι επιεικώς τυπικές.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο,ότι ο Βρύζας στην ανακοίνωση του αναφέρει μία συγκεκριμένη φράση κάνοντας λόγο για ηθική και συμβόλαιο. Είναι μήνυμα για κάποιους. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεσμεύομαι ηθικά αλλά και με συμβόλαιο με την Εθνική ομάδα».

Αυτό το δεσμεύομαι ηθικά, θεωρώ ότι δεν το είπε καθόλου τυχαία.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags