31/03/11 - 12:11

"Εφαγε… το ξύλο του ο Ξυλάς και φεύγει"

Στην αποχώρηση του Ξυλά από τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό αναφέρεται στο σχόλιό του, στο blog του, ο Μανώλης Γαβαθιώτης, τονίζοντας ότι το ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να... στεναχωρηθεί από αυτή την εξέλιξη.

"Εφαγε… το ξύλο του ο Ξυλάς και φεύγει"
25.305views 0shares

Ενας – ένας πηδάνε από το καράβι που κοντεύει να βυθιστεί, οι κάποτε ενθουσιώδεις πολυμέτοχοι. Σειρά, χθες του κ. Ξυλά, ο οποίος εκτός από πολυμέτοχος είναι και γαμπρός του κ. Πατέρα, να δηλώσει ότι αποχωρεί αγανακτισμένος από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.

Τι ήταν αυτό που στεναχώρησε τον κ. Ξυλά και τον ώθησε στην οδυνηρή πράξη παραίτησης; Μα, απλούστατα, η αποστροφή και… αηδία πού αισθάνθηκε, όταν αντιλήφθηκε πως στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου (ο οποίος δεν τον εκφράζει) υπάρχει… νέα παράγκα!

Ο κ. Ξυλάς δεν διευκρίνισε (η επιστολή παραίτησης ήταν… γραπτή, άρα δεν υπήρχαν ερωτήσεις) αν η ανακάλυψή του είναι φετινή, μετά την οριστική κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή από τον Ολυμπιακό, ή αν υπήρχε και πέρυσι, όταν τον τίτλο και το Κύπελλο είχε πάρει (= «υφαρπάξει») ο Παναθηναϊκός με πρόεδρο τον κουνιάδο του κ. Νίκο Πατέρα.

Τότε, όλα ήταν καλά, καθαρά και ξάστερα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπήρχε ούτε βρομιά ούτε απάτη, χαρακτηριστικά πού ανακάλυψε, επίσης, πρόσφατα.

Εκείνο πού δεν διευκρίνισε όμως ο κ. Ξυλάς, είναι αν τελικά θα μετάσχει στην αναμενόμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και πρέπει να το κάνει, για να κλείσει τα στόματα εκείνων που ψιθυρίζουν διάφορα.

Όπως για παράδειγμα, ότι μόλις κατάλαβε ότι ήρθε η ώρα να βάλει το χέρι στην τσέπη, ανακάλυψε την… νέα παράγκα και την βρομιά και την αθλιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το θέμα, είναι απλό. Ο κ. Ξυλάς μπήκε ξαφνικά στον χώρο του ποδοσφαίρου, κάτω από ορισμένες περιστάσεις. Το ποδόσφαιρο όμως, ουδέποτε ρωτήθηκε αν… εγκρίνει την είσοδό του. Επομένως, μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν πρόκειται και να στενοχωρηθεί για την απώλεια, του συγκεκριμένου κυρίου.

Πηγή: katimagiko.gr