Facebook Pixel Μπέρδεμα με Μακάμπι
Μπάσκετ
| 2011-03-31 13:18:00

Μπέρδεμα με Μακάμπι

Μπέρδεμα με Μακάμπι

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Γιαρόν Αρμπέλ μίλησε για το μυστήριο σχετικά με το τι πρόκειται να πράξει η Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε περίπτωση που προκριθεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. “Δεν πρόκειται να παίξει…”
 

Όπως έγραψε χθες το Sport24.gr το γεγονός ότι η 8η Μαΐου – ημέρα τέλεσης του τελικού της Ευρωλίγκα στη Βαρκελώνη – συμπίπτει με την έναρξη της “ημέρας μνήμης των πεσόντων στρατιωτών” στο Ισραήλ δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στην “ομάδα του λαού”.

Σε περίπτωση που η Μακάμπι φυσικά υπερκεράσει το εμπόδιο της Κάχα Λαμποράλ και προκριθεί στο Φάιναλ Φορ αναμένεται αναμένονται οι επόμενες κινήσεις.

Ο Αρμπέλ ωστόσο ισχυρίστηκε πως παραφράστηκε το νόημα του άρθρου του, στην εφημερίδα ‘Yediot Aharonot” και πως σε καμία περίπτωση δεν πρότεινε στη Μακάμπι να παραταχθεί και να χάσει στον ημιτελικό.

“Ποτέ δεν έγραψε πως η καλύτερη λύση για τη Μακάμπι είναι να ηττηθεί στον ημιτελικό. Το ισπανικό πρακτορείο EFE έκανε μία κακή μετάφραση του άρθρου μου.

Έγραψα, πως υπό ένα διαφορετικό πρίσμα σε σχέση με τον αθλητισμό θα ήταν ίσως καλύτερα για την Μακάμπι να μην προκριθεί στο Φάιναλ Φορ. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα αυτό”.

Eύλογη πάντως απορία είναι γιατί η Ισραηλινή ομάδα δεν μερίμνησε για το συγκεκριμένο ζήτημα προκειμένου να το γνωστοποιήσει στην Ευρωλίγκα.

“Δεν γνωρίζω εάν η Μακάμπι ενημέρωσε ή δεν ρώτησε την Ευρωλίγκα έγκαιρα προκειμένου να μεταθέσει τις ημερομηνίες του Φάιναλ Φορ.

Θα το έπραξε σίγουρα στις συναντήσεις που έλαβαν χώρα στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο της κλήρωσης για το Top16, αλλά δεν είμαι βέβαιος εάν το είχαν συζητήσει πιο πριν. Είναι κάτι που αφορά τον Μπερτομέου και τον Μιζράχι” .

Τι γίνεται όμως από εδώ και πέρα;

“Εάν η Ευρωλίγκα δεν μεταφέρει την ώρα του τελικού για τις 16.00 τότε η καλύτερη λύση για την Μακάμπι είναι να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ αλλά στη συνέχει να πει “συγνώμη αλλά λόγω της κατάστασης δεν μπορούμε να παίξουμε”.

Ίσως βρεθεί κάποια άλλη λύση. Αυτό που μπορώ να σου πω 100%, είναι πως η Μακάμπι δεν πρόκειται να αγωνιστεί το απόγευμα της 8 Μαϊου. Το έχουν ξεκαθαρίσει αυτό ο πρόεδρος αλλά και οι μέτοχοι”.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags