Facebook Pixel "Μόνο ο Παναθηναϊκός μπορούσε να το κάνει αυτό"
Μπάσκετ
| 2011-04-01 08:56:00

"Μόνο ο Παναθηναϊκός μπορούσε να το κάνει αυτό"

"Μόνο ο Παναθηναϊκός μπορούσε να το κάνει αυτό"

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει στο Goal για τη νίκη πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μόνο οι "πράσινοι" θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό...

Απλά είναι τα πράγματα Ο Παναθηναϊκός άρχισε τη σειρά ως αουτσάιντερ (με βάση και τις μέχρι τότε εμφανίσεις του) κι από το ΠΡΩΤΟ ματς των πλέι οφ έδειξε ότι είναι ΦΑΒΟΡΙ.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο Σ' αυτό έπαιξε ρόλο η σωστή προετοιμασία, η ιδανική «ανάλυση» της Μπαρτσελόνα (ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο κορυφαίος στο είδος του), η καλή δουλειά, η πίστη, η άριστη ψυχολογία Οι παίκτες του Παναθηναϊκού από την ώρα που βρέθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη φαίνονταν πόσο σίγουροι αισθάνονταν, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή ήξεραν ότι είχαν κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην προετοιμασία τους.

Μόνο ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να το κάνει αυτό και να υποχρεώσει την Μπαρτσελόνα να μπλοκαριστεί, να εκνευριστεί, να αποκαθηλωθεί και τελικά να υποκλιθεί στο μεγαλείο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, των παικτών του και του Παναθηναϊκού, της κορυφαίας ομάδας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Κι όχι μόνο λόγω τίτλων Οι τίτλοι καταγράφονται κι αναδεικνύουν το μεγαλείο της ομάδας, δίχως άλλο. Αλλά δεν είναι ΜΟΝΟ αυτοί που θα θυμούνται από τις ιστορίες των παλαιοτέρων οι επόμενες γενιές. Το μέταλλο αυτής της ομάδας, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να πετύχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ (αλήθεια, τι δεν έχει πετύχει;) η σχέση που έχει αναπτύξει με τον κόσμο, η καθολική αναγνώριση, το ένστικτο του νικητή, η άρνηση του να «παρατήσει» ένα στόχο είναι στοιχεία που δεν τα βρίσκεις εύκολα.

Αλήθεια, ποιος περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός θα έφθανε στην πρόκριση χωρίς τον τραυματία (προέκυψε την ώρα του αγώνα, δεν ήταν κάτι που το ήξεραν) Νίκολας και με κορυφαίους τους Καλάθη και Βουγιούκα; Αλλά τι να λέμε Εδώ ο Ομπράντοβιτς έχει πάρει 7 ευρωπαϊκά τρόπαια, δεν θα έβρισκε τρόπο να βγάλει το καλύτερο από τους παίκτες του;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags