Facebook Pixel "Τρικυμία σε παρκέ και… πάγκο!"
Μπάσκετ
| 2011-04-01 14:06:00

"Τρικυμία σε παρκέ και… πάγκο!"

"Τρικυμία σε παρκέ και… πάγκο!"

Στο ναυάγιο του Ολυμπιακού εναντίον της Σιένα αναφέρθηκε στο blog του ο Μιχάλης Στεφάνου, αλλά και στα... γελάκια μισή ώρα μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης, που δεν ήταν ωραία εικόνα.

Η ομάδα που το άξιζε πήγε στο φάιναλ φορ. Ας κρατήσουν οι ερυθρόλευκοι το +48 και τα ρεκόρ της πλάκας από τον πρώτο αγώνα και ας καθίσουν στον καναπέ τους να δουν το φάιναλ φορ. Λίγος σε άμυνα και επίθεση, σε ψυχή και μυαλό, αλλά και στην …άκρη του πάγκου εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στη νοκ άουτ και δεν δικαιούταν τίποτα περισσότερο από αυτό που πήρε.

Η Σιένα εξέθεσε τους Πειραιώτες σε όλους τους τομείς και τους έκανε ένα χουνέρι που θα πονάει για αρκετό καιρό. Και για να πούμε την αλήθεια οι Ιταλοί σεβάστηκαν περισσότερο απ’ ό,τι έπρεπε την ομάδα του Ίβκοβιτς. Εδώ οι άνθρωποι ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη και τη διαφορά στους 10 πόντους, ανησύχησαν όταν ο Ζήσης αστόχησε σε ένα τρίποντο…

Παραμονή της πρωταπριλιάς ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε το μεγαλύτερο ψέμα της φετινής ευρωλίγκας. Τη νύχτα που ο Ίβκοβιτς… τρελάθηκε, οι ερυθρόλευκοι ντροπιάστηκαν για τρίτη σερί φορά από τους πολεμιστές της Σιένα και πλέον καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να επικεντρωθούν στους εγχώριους στόχους που, έτσι κι αλλιώς είναι το πρωταρχικό μέλημα. Τέτοια ώρα, όμως, τέτοια λόγια.

Άνω κάτω την ομάδα έκανε ο Ίβκοβιτς και στο τέταρτο ματς. Ο Σέρβος κυριολεκτικά πέταξε το πρώτο ημίχρονο με τις ανεξήγητες επιλογές του. Εξαφάνισε τον Παπανικολάου και τον Κέσελ, ξέχασε τον Μαυροκεφαλίδη και ουσιαστικά τον Παπαλουκά στο πρώτο ημίχρονο, άφησε τον έτσι κι αλλιώς τραγικό Σπανούλη, να εκτίθεται χτυπώντας την μπάλα 10 μέτρα μακριά από το καλάθι, περικυκλωμένος και ακίνδυνος και θυμήθηκε πάλι τον τελειωμένο (από τον ίδιο) Νίλσεν.

Μόνο αυτό το παλικάρι ο Γκόρντον δεν μάσησε. Πάλευε μόνος του σε άμυνα και επίθεση και έβλεπε τους …ξακουστούς και σπουδαίους συμπαίκτες του να τα έχουν χαμένα και να έχουν κιτρινίσει από τον φόβο τους. Σε παιχνίδι που ήταν ζωής και θανάτου, οι …ψυχωμένοι και …ορκισμένοι για το διπλό παίκτες του Ολυμπιακού κατάφεραν να δεχτούν 50 πόντους στο α' ημίχρονο! Τους 29 μάλιστα, σε ένα δεκάλεπτο. Με τόσο πάθος και αυτοθυσία έπαιζαν στην άμυνα.

Τα …τρελά του Ίβκοβιτς δεν σταματούν εδώ. Άφησε τον μαχητή χτες Μπουρούση μόλις 16 λεπτά στο παρκέ, έδωσε ακατανόητα πολύ χρόνο στον Χαλπερίν, ο οποίος έπαιξε περισσότερο από τον Γκόρντον!!! Από την άλλη τιμώρησε τον Παπαλουκά για το πρώτο καλάθι που δέχτηκε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, και επέμεινε στον αρνητικότατο Νεστέροβιτς, όπως και στον Σπανούλη. Μεγάλος παίκτης, V SPAN, αλλά υπάρχει και γι’ αυτόν καρέκλα στον πάγκο…

Ο Ολυμπιακός μετά από δύο σερί πανεύκολες προκρίσεις σε φάιναλ φορ έκανε πισωγύρισμα. Πίκρανε για μια ακόμη φορά τους οπαδούς του, τους οποίους θα ψάχνει πλέον με τα κιάλια και έδειξε εντελώς ανέτοιμος και ανίκανος στην πρώτη μεγάλη πρόκληση της χρονιάς. Είναι ένα θέμα τι μπορεί να αλλάξει από εδώ και πέρα ώστε η ομάδα να μπορέσει να πάρει το κύπελλο (αφού πρώτα δει από την τηλεόραση τον ΠΑΟ στην Βαρκελώνη) και στη συνέχεια να τα δώσει όλα για το πρωτάθλημα. Αν το χάσει και φέτος, καλύτερα οι Αγγελόπουλοι να το… κλείσουν το μαγαζί.

Υ.Γ. Κάτι … γελάκια μισή ώρα μετά το τέλος του ματς δεν είναι και ότι καλύτερο σαν εικόνα.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags