Facebook Pixel «Δείξαμε πως είμαστε ΟΜΑΔΑ»
| 2011-04-01 20:35:00

«Δείξαμε πως είμαστε ΟΜΑΔΑ»

«Δείξαμε πως είμαστε ΟΜΑΔΑ»

Ο Ντρου Νίκολας μέσα από το blog του γράφει για τη μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final4 της Ευρωλίγκα. Δίνει… απαντήσεις σε όσους τους αμφισβήτησαν και αποθεώνει τόσο τον Ομπράντοβιτς όσο και τον κόσμο.

Γεια σας και πάλι…

Ελπίζω να είστε καλά και ότι καταφέραμε να σας κάνουμε όλους εσάς λίγο πιο χαρούμενους. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα να ξέρουμε ότι βρισκόμαστε πια στο φάιναλ φορ. Ειδικά υπό τις συνθήκες που το καταφέραμε. Πριν την έναρξη της σειράς μιλούσαμε και πάλι από εδώ και αυτό που σας έλεγα ήταν πως αυτό που εισέπραττα ήταν πως ο κόσμος δεν το πολυπίστευε. Αλλά είμαστε εδώ και αυτή η αρχική δυσπιστία κάνει την πρόκριση ακόμη πιο ιδιαίτερη, αποδεικνύοντας πως σ’ αυτή την ομάδα πάντα υπάρχουν κάποιοι που θα βγουν μπροστά στα δύσκολα. Αυτή είναι η ζωή καμιά φορά…

Νιώθεις καλά όταν έχει καταφέρει να αποκλείσεις τους πρωταθλητές Ευρώπης, με το φάιναλ φορ να γίνεται στο σπίτι τους και με το πλεονέκτημα της έδρας στη σειρά δικό τους. Όπως νιώθω πραγματικά περήφανος για τους συμπαίκτες μου… Ένιωσα πολύ άσχημα με τον τραυματισμό μου, αισθάνθηκα ότι τους εγκαταλείπω σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Δύο λεπτά μετά τον τραυματισμό αισθανόμουν τραγικά άσχημα. Το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι ήθελα να βοηθήσω τόσο πολύ! Γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι θα είναι κλειστό και πάλι, ήθελα να βοηθήσω και δεν μπορούσα… Είναι σκληρό αυτό. Όλοι έπαιξαν όμως… Η ομάδα αυτή έδειξε γιατί είναι ΟΜΑΔΑ. Όταν πέφτει κάποιος, θα βρεθεί κάποιος άλλος που θα βγει μπροστά.

Θα πρέπει να πω εδώ πως το μεγαλύτερο μερίδιο έχει ο προπονητής… Αυτό πιστεύω. Ήταν το πλάνο…Ακολουθήσαμε την τακτική, τις εντολές που μας έδωσαν και παρότι κάποιες φορές δεν μας βγήκε όπως θα θέλαμε, μπορεί και για κάποιους απ’ έξω να μην έμοιαζε σωστό, πιστέψαμε σε αυτά που μας είπαν 100%, γιατί ξέρουμε πόσο είχαν προετοιμαστεί για το παιχνίδι αυτό. Έχουμε το ταλέντο και τις ικανότητες να παίξουμε το παιχνίδι, αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτή την καθοδήγηση.

Δεν υπήρξε στιγμή που να μην πιστέψω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ούτε μία. Όταν βάζεις κάτι στο μυαλό σου θες να το πετύχεις. Προετοιμαστήκαμε καλά, πιστεύοντάς το από την πρώτη στιγμή. Δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε την DreamTeam του 1992. Η Μπαρτσελόνα είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά φέτος έδειξαν ότι μπορούν να ηττηθούν. Δεν ήταν καν όπως πέρυσι, όταν κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει ότι ήταν η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Ξέραμε ότι μπορούμε να τη νικήσουμε αν παίξουμε με το σωστό τρόπο. Δεν ήταν η αήττητη ομάδα. Ήμασταν το αουτσάιντερ για όλο τον κόσμο, αλλά τα καταφέραμε. Και τώρα βρισκόμαστε στην περίεργη θέση να έχουμε γίνει μέσα σε μία νύχτα το φαβορί. Κάτι πρέπει να μας έχει διδάξει αυτή η σειρά, για να μην καταλήξουμε σαν την Μπαρτσελόνα που ήταν το φαβορί, αλλά αποκλείστηκε.

Δεν εννοώ με αυτό ότι η Μπαρτσελόνα δεν μας αντιμετώπισε με σοβαρότητα. Ίσως όμως να ήταν λίγο πιο σίγουροι από ότι έπρεπε για το ότι θα μας νικούσαν. Την ίδια προσέγγιση όμως είχαμε κι εμείς: Ότι μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε. Το φάιναλ φορ είναι μια διαφορετική ιστορία, καθώς εκεί όλοι μπορούν να νικήσουν όλους. Δεν είμαστε θεοί. Δεν είναι ο ώριμος τρόπος να κοιτάξεις κατάματα αυτή την κατάσταση. Θέλει σύνεση πάνω από όλα και σοβαρότητα.

Το γεγονός ότι ο επόμενος αντίπαλός μας είναι η Μοντεπάσκι Σιένα που κατάφερε να κάνει 3-0 επί του Ολυμπιακού λέει πολλά. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη σ’ αυτή τη σειρά. Ποιος μπορεί να το περίμενε μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Όλοι ξέρουν ότι η έδρα της Σιένα είναι δυνατή, δύσκολη, αλλά πίστευα ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε μία νίκη εκεί, ότι η σειρά θα πήγαινε σε πέντε παιχνίδια. Δεν έγινε όμως και για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Για μένα θα ήταν πιο γλυκό να τους νικούσαμε και πάλι στο δρόμο για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, αλλά δεν αλλάζει τίποτα από το στόχο μας, που είναι να κρατήσουμε ψηλά, να σηκώσουμε ένα ακόμη τρόπαιο για τον Παναθηναϊκό. Ανεξάρτητα από το ποιον θα βρούμε στο δρόμο μας, στόχος παραμένει ο τίτλος. Είμαστε μια καλή ομάδα, υπάρχουν παίκτες έμπειροι, δεν χρειάστηκε και δεν χρειάζεται να πει κάποιος, κάτι στον άλλον. Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να γίνει και θα προετοιμαστούμε ο καθένας για αυτό που έρχεται στην ώρα του.

Δεν γίνεται κλείνοντας να μην αναφερθώ και στον κόσμο… Τον ευχαριστούμε που ήταν εκεί και γι’ αυτή την απίστευτη ατμόσφαιρα. Δεν την έχω ξαναζήσει και δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Για μένα ήταν η καλύτερη δυνατή ατμόσφαιρα, ότι καλύτερο έχω ζήσει. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο από αυτό που βιώσαμε στα δύο αυτά παιχνίδια και κυρίως σε αυτό της Πέμπτης… Σας ευχαριστούμε πολύ!

Να είστε καλά και θα τα πούμε στο γήπεδο. 

Πηγή:Leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags