02/04/11 - 09:18

"Ποιος είναι αυτός ο Σάντσες;"

O Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον βασικό μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, Κάρλος Σάντσες.

"Ποιος είναι αυτός ο Σάντσες;"
43.388views 0shares

Aναλυτικά το άρθρο του:

• Επειδή φαντάζομαι ότι, λόγω της μετάδοσης ελάχιστων σχετικών αγώνων από το συνδρομητικό κανάλι, ελάχιστοι από εσάς έχουν δει τον Σάντσες, τον Κολομβιανό μέσο της Βαλανσιέν, που όντως αποτελεί βασικό μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, να προσπαθήσω σήμερα να τον περιγράψω λίγο, έστω από ένα παιχνίδι που κι εγώ μπόρεσα να τον δω στο φετινό γαλλικό πρωτάθλημα.

• Κατ΄ αρχήν, φέτος όλα τα παιχνίδια τα έχει παίξει σαν αριστερός εσωτερικός μέσος. Για να καταλάβουμε, η Βαλενσιέν παίζει 4-3-3 κι ο Σάντσεζ παίζει αριστερά και λίγο πιο μπροστά από τον κόφτη, χωρίς να είναι αριστεροπόδαρος. Μόνο σε ένα παιχνίδι, πριν δύο εβδομάδες, έπαιξε σε ρόλο κόφτη.

• Δείχνει περισσότερο δημιουργικός μέσος, με κάποιες αμυντικές ικανότητες, παρά αμυντικός μέσος, με κάποιες δημιουργικές ικανότητες. Πατάει την αντίπαλη περιοχή και μπαίνει μέσα σε φάσεις, με ικανότητα να σκοράρει, είτε με πολύ δυνατό, συνήθως μακρινό, σουτ, είτε με το κεφάλι.

• Πρόκειται για χαφ με καλή επαφή με την μπάλα, που πιέζει τον αντίπαλο, αρκετά γρήγορος, με καλή πάσα, αλλά σίγουρα χωρίς την προσωπικότητα του Ιμπαγάσα.

• Είναι μάλλον επιρρεπής στο λάθος και πουλάει λίγο εύκολα την μπάλα.

• Γενικά είναι ένας μη τι άλλο καλός παίκτης. Το πόσο καλός παίκτης είναι, συγνώμη, αλλά από ένα μόνο ματς, δεν μπορώ να το κρίνω.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr