03/04/11 - 10:11

"Αυτό έκανε τη διαφορά"

Ο Γιώργος Δώνης μιλάει για τη... μεγάλη κούρσα του, στο παιχνίδι του Άμστερνταμ εναντίον του Άγιαξ πριν από 15 χρόνια και αποκαλύπτει το μυστικό επιτυχίας εκείνης της ομάδας.

"Αυτό έκανε τη διαφορά"
53.205views 0shares

Ο Έλληνας τεχνικός και μέλος, τότε, της ομάδας του Χουάν Ραμόν Ρότσα, σχολίασε μέσω του "Goal":

«Τι να πρωτοθυμηθώ απ’ αυτόν τον αγώνα; Γράψαμε ιστορία σε έναν ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μία νίκη που θα τη θυμούνται για πάρα πολλά χρόνια. Και ακόμη και μετά το τέλος του παιχνιδιού κανείς μας ουσιαστικά δεν είχε συνειδητοποιήσει τι είχαμε καταφέρει. Και κόντρα σε ποιον το είχαμε καταφέρει...

Δεν μου έχει μείνει μόνο η συγκεκριμένη κούρσα ή το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά όλη η χρονιά. Είχαμε μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα και τρομερές σχέσεις μεταξύ μας. Όλα τα παιδιά. Κι αυτό έκανε τη διαφορά σ’ εκείνον τον Παναθηναϊκό…»

Για το τι θυμάται από εκείνη τη βραδιά: «Δεν σκέφτηκα πολλά πράγματα τότε. Απλώς πήρα την μπάλα κι έφυγα μπροστά, με στόχο να φτάσω κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Κι όλα πήγαν πολύ καλά. Ήταν ένα γκολ που σημάδεψε και «σφράγισε» την πορεία μιας τεράστιας ποδοσφαιρικής γενιάς του Παναθηναϊκού…»

Αν μπορεί να το ξανακάνει αυτό κάποια ελληνική ομάδα: «Δύσκολα θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Όταν μιλάμε γι’ αυτό το επίπεδο, για ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι τρομερά δύσκολο να φτάσει ελληνικός σύλλογος τόσο ψηλά. Αλλά από την άλλη ποτέ δεν ξέρεις. Και θεωρώ ότι το μεγαλύτερο παράδειγμα για όλους τους ελληνικούς συλλόγους θα πρέπει να το αποτελεί η Πόρτο. Μια ομάδα η οποία προέρχεται από ένα πρωτάθλημα που δεν απέχει πολύ σε επίπεδο από το δικό μας, αλλά η οργάνωσή της και η δομή της είναι υποδειγματικές…»