Facebook Pixel Το «παιχνίδι» του Μάτος
| 2011-04-03 11:22:00

Το «παιχνίδι» του Μάτος

Το «παιχνίδι» του Μάτος

O Μαρσέλο Μάτος προσπαθεί να ασκήσει πίεση στον Παναθηναϊκό, για την ανανέωση του συμβολαίου του χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ της χώρας του.

Τις τελευταίες ημέρες τα βραζιλιάνικα μέσα σχεδόν καθημερινά φιλοξενούν δηλώσεις του, με τις οποίες επισημαίνει την επιθυμία του να παραμείνει στην Μποταφόγκο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Ο δανεισμός του στην Μποταφόγκο λήγει τον Ιούνιο. Στον Παναθηναϊκό έχει ενημερωθεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, έχει παρακολουθήσει κασέτες του Βραζιλιάνου και έχει ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή του. Αλλωστε, ο Μάτος αγωνίζεται σε μια νευραλγική θέση όπου οι Πράσινοι θα ψάξουν σίγουρα λύσεις τη νέα σεζόν. Ο Μάτος έχει ενημερωθεί μέσω του μάνατζέρ του για την πρόθεση του Τριφυλλιού να τον φέρει πίσω. Και από τότε έκανε πιο εντατική την πολιτική της πίεσης του στην ομάδα που ανήκει, στον Παναθηναϊκό.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Μάτος έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και θα πρέπει να υπακούσει σε ό,τι αποφασίσουν οι Πράσινοι. Ομως ο Μάτος ποντάρει σε τρία στοιχεία και πάνω σε αυτά ασκεί την πίεσή του μέσα από τις δηλώσεις κάθε λίγο και λιγάκι για την απροθυμία του να επιστρέψει. Πρώτα απ’ όλα, γνωρίζει ότι το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό λήγει την επόμενη σεζόν.

Αυτό σημαίνει ότι τον προσεχή Ιανουάριο θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του με το Τριφύλλι να μην εισπράττει ευρώ τσακιστό! Δεύτερον, ξέρει ότι οι Πράσινοι τη νέα σεζόν τον έχουν ανάγκη γιατί προκύπτει μεγάλο κενό στη θέση που αγωνίζεται δεδομένης της φυγής του Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Και τρίτον, η Μποταφόγκο επιθυμεί διακαώς να τον αγοράσει, καθώς αποτελεί αναντικατάστατο στέλεχός της. Στον Παναθηναϊκό εκτιμούν ότι η στάση του Μάτος αποσκοπεί στην πίεση προς τους Πράσινους να του κάνουν νέο συμβόλαιο με τις ίδιες ή ακόμα καλύτερες αποδοχές! Ασφαλώς ο Μάτος δεν μπορεί να βρει εύκολα συμβόλαιο σαν αυτό με το Τριφύλλι, το οποίο του αποφέρει 700.000 ευρώ ετησίως.

Η Μποταφόγκο καλύπτει τα 500.000 ευρώ στον δανεισμό του και αυτό είναι περίπου το ποσό που θέλει να του προσφέρει στο προτεινόμενο συμβόλαιο. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί στην παρούσα φάση με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν. Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μάτος έχει κοστίσει την τελευταία τριετία στον Παναθηναϊκό όσο ελάχιστοι.

Το 2008 οι Πράσινοι κατέβαλαν 3,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τα δικαιώματά του από τον μεγαλοατζέντη Πίνι Ζαχάβι, ενώ του αύξησαν σχεδόν κατά 90% τις ετήσιες απολαβές του!

Ο Μάτος θεωρεί ότι σε κάθε περίπτωση θα βγει κερδισμένος. Εάν ο Παναθηναϊκός τον γυρίσει πίσω, πιστεύει ότι θα πείσει πόσο απαραίτητος είναι και προτού φτάσει ο Ιανουάριος θα αναγκάσει τους Πράσινους να του κάνουν ανανέωση συμβολαίου. Εάν οι Πράσινοι τον παραχωρήσουν στην Μποταφόγκο, θα μείνει σε μια ομάδα όπου θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος.

Σενάριο πώλησης Μάτος

Πάντως στην περίπτωση που τελικά πωληθεί στην Μποταφόγκο, κάτι που μοιάζει δύσκολο με δεδομένη την οικονομική κατάσταση του συλλόγου οι Πράσινοι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον Ζιλμπέρτο Σίλβα!

Ο τελευταίος έχει αποφασίσει να φύγει και μάλιστα έχει ρυθμίσει τις υποχρεώσεις του για μόνιμη μετακόμιση στη Βραζιλία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εάν ο Παναθηναϊκός του κάνει πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου, θα την απορρίψει αυτόματα.

Ασφαλώς, σε κάθε περίπτωση το Τριφύλλι δεν μπορεί να δώσει ούτε τα μισά από όσα παίρνει τώρα ο Βραζιλιάνος (φέτος 2,5 εκατ. ευρώ αφού προστέθηκε ένα μπόνους που προβλεπόταν).

Η δεύτερη επιλογή είναι να κάνει έρευνα αγοράς και να αποκτήσει έναν παίκτη με χαμηλό ή μηδενικό κόστος (ελεύθερο δηλαδή) και με συμβόλαιο χαμηλότερο ή ίσο με αυτό του Μάτος. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, θα υπάρχει σημαντικό ρίσκο συγκριτικά με την επιλογή των Μάτος, Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Πηγή: Εξέδρα.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags