Facebook Pixel Τρέχει με... 100 ο Ρούνι!
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-03 13:22:00

Τρέχει με... 100 ο Ρούνι!

Τρέχει με... 100 ο Ρούνι!

Με το χατ-τρικ του στη Γουέστ Χαμ, ο Γουέιν Ρούνι όχι μόνο εκτόξευσε... καρφί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το ιστορικό 19ο πρωτάθλημα αλλά έσπασε και το φράγμα των 100 τερμάτων του στην Πρέμιερ Λιγκ με την κόκκινη φανέλα.

Την ώρα που οι "κόκκινοι διάβολοι" έβλεπαν την ήττα να πλησιάζει χάνοντας 0-2 στο "Άπτον Παρκ" στο 65ο λεπτό, ο άνθρωπος που φρόντισε να "βγάλει το κάρο από τη λάσπη" για μία ακόμά φορά και να δείξει το δρόμο προς τη νίκη δεν ήταν άλλος από τον Γουέιν Ρούνι.

Ο 25χρονος Άγγλος φορ "χτύπησε" στο 65' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, στο 73' με δυνατό άπιαστο σουτ μέσα από την περιοχή και στο 79' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, με το τελικό 4-2 επί της Γουέστ Χαμ να βρίσκει τον ίδιο να πανηγυρίζει όχι μόνο για το τρίποντο τίτλου (η διαφορά ανέβηκε στο +7 από την Άρσεναλ) αλλά και για την επίτευξη ενός σπουδαίου ρεκόρ.

Ο λόγος φυσικά για τα 100+1 γκολ που μετράει πλέον στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νούμερο που αποδεικνύει αν μή τι άλλο πως ο Ρούνι είναι ένας γεννημένος σκόρερ και με αίσθηση του γκολ όσο λίγοι στην Γηραιά Αλβιώνα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Πώς όμως φτάσαμε στον τριψήφιο αριθμό τερμάτων του Ρούνι με μία μόνο φανέλα και σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στον κόσμο; Το ταξίδι του προς τη δόξα ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από επτά χρόνια...

 

Η μεταγραφή ρεκόρ και η απόσβεση με το καλημέρα

 

Μετά από δύο σεζόν στο "Γκούντισον Παρκ" με τη φανέλα της Έβερτον, ο Γουέιν Ρούνι ένιωθε πως ήταν ήδη έτοιμος από τα 18 του χρόνια για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να "τινάζει τη μπάνκα στον αέρα" το καλοκαίρι του 2004 και να τον φέρνει στο "Ολντ Τράφορντ" έναντι 25.600.000 λιρών (το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για παίκτη κάτω των 20 ετών).

 

Ο Άγγλος φορ πήρε τη φανέλα με το Νο 8 (τρία χρόνια μετά την άλλαξε με το Νο 10) και με το καλημέρα έδειξε τις άγριες διαθέσεις του, αφού στο ντεμπούτο του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (28 Σεπτεμβρίου 2004) σημείωσε χατ-τρικ και έδωσε μία ασίστ, στο ισοπεδωτικό 6-2 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Στην πρώτη χρονιά του στη Γιουνάιτεντ δεν ευτύχησε να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο, όμως ο ίδιος ήταν εξαιρετικός, αφού ολοκλήρωσε τη σεζόν 2004-05 με 11 τέρματα στο πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ για την ομάδα του), με τρία από αυτά μάλιστα να έχουν μείνει χαραγμένα στις καρδιές των φίλων των "κόκκινων διαβόλων".

 

Στις 24 Οκτωβρίου του 2004 πέτυχε το παρθενικό τέρμα του στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ σκοράροντας στο ιστορικό 2-0 επί της Άρσεναλ στο "Ολντ Τράφορντ" (έσπασε το εκπληκτικό αήττητο 49 αγώνων που είχαν οι Λονδρέζοι), στις 15 Ιανουαρίου του 2005 σκόραρε μέσα στο "Άνφιλντ" επί της Λίβερπουλ (0-1 για τη Γιουνάιτεντ) ενώ στις 24 Απριλίου πέτυχε κόντρα στη Νιούκαστλ ένα από τα ωραιότερα γκολ στην καριέρα του, ξετινάσοντας τα δίχτυα με μονοκόμματη βολίδα από 30 μέτρα!

 

Μετά την πρώτη κούπα, ήρθε και το χατ-τρικ

 

Η πρώτη του κούπα ήρθε στη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα και αυτή ήταν το Λιγκ Καπ (νίκη με 4-0 στον τελικό απέναντι στη Γουίγκαν, δύο γκολ ο ίδιος), ενώ όσον αφορά στο πρωτάθλημα ανέβασε τον πήχη, καθώς σε σύνολο 36 συμμετοχών του βρήκε 16 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

 

Στην τρίτη του σεζόν στο "Ολντ Τράφορντ", ο Ρούνι βρέθηκε κάποια στιγμή στην άβολη θέση να μετράει 10 σερί ματς αφλογιστίας μετά τα δύο του γκολ κόντρα στη Φούλαμ στις 20 Αυγούστου του 2006, όμως όταν "έσπασε το ρόδι", φρόντισε να το κάνει με αρχοντικό τρόπο, σκοράροντας τρις απέναντι στη Μπόλτον (28 Οκτωβρίου 2006) και σημειώνοντας το πρώτο κόκκινο χατ-τρικ της καριέρας του.

 

Τον Νοέμβριο του 2006 συμφώνησε για επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2012, ενώ το τέλος της σεζόν τον βρήκε να καυχιέται για τα 14 γκολ του (σε 35 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ) αλλά και -το σημαντικότερο- το μετάλλιο του πρωταθλητή κρεμασμένο στο λαιμό του...

 

Τα πήρε όλα και έφυγε

 

Ο τίτλος αυτός δεν πάντως τίποτα περισσότερο από ένα... ορεκτικό, αφού το "κυρίως πιάτο" σερβιρίστηκε τον Μάιο του 2008, με τον Ρούνι να κατακτά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα αλλά και το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ (επικράτηση επί της Τσέλσι στον "αγγλικό τελικό" που κρίθηκε στα πέναλτι στο Λουζνίκι της Μόσχας).

 

Όσον αφορά στα ατομικά του πεπραγμένα, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς μέσα στη σεζόν, ο Ρούνι κατάφερε να ολοκληρώσει με 18 γκολ στο ενεργητικό του, εκ των οποίων τα 12 για το πρωτάθλημα.

 

Τη σεζόν 2008-2009 ο Ρούνι πανηγύρισε το τρίτο σερί πρωτάθλημα με τους "κόκκινους διαβόλους" αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ριπίτ στην Ευρώπη αφού η αγγλική ομάδα ηττήθηκε με 2-0 από τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον ίδιο να μένει... στάσιμος όσον αφορά στα εγχώρια νούμερά του.

 

Και αυτό γιατί μπορεί να σκόραρε 20 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, όμως στο πρωτάθλημα σταμάτησε στα 12 (σε 30 αγώνες) όπως και έναν χρόνο πριν.

 

Έναν τίτλο η Γιουνάιτεντ, 34 γκολ ο Ρούνι

 

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περιορίστηκε στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ (2-1 στον τελικό τον Άστον Βίλα), όμως για αυτό ο μόνος στον οποίο δεν μπορούν να "αποδοθούν ευθύνες" είναι ο Ρούνι, καθώς βομβάρδιζε τις αντίπαλες εστίες χωρίς σταματημό.

 

Το ταμείο που έγινε το καλοκαίρι του 2010 τον βρήκε με... πλεόνασμα σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες χρονιές, αφού έφτασε τα 34 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (σε 44 αγώνες), εκ των οποίων τα 26 για την Πρέμιερ Λιγκ (σε 32 αγώνες).

 

Και να ήταν αυτό το μοναδικό κατόρθωμά του: στις 22 Αυγούστου του 2009 έγινε μόλις ο 20ος παίκτης στην τεράστια ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έσπασε το φράγμα των 100 γκολ για το σύλλογο, στις 28 Νοεμβρίου σημείωσε το δεύτερο χατ-τρικ στην καριέρα του (νίκη με 4-1 επί της Πόρτσμουθ), στις 23 Ιανουαρίου 2010 πέτυχε για πρώτη φορά τέσσερα γκολ σε ένά ματς (4-0 τη Χαλ), ενώ στις 31 Ιανουαρίου σκόραρε το 100ο γκολ του συνολικά στην Πρέμιερ Λιγκ (με τις φανέλες των Έβερτον και Γιουνάιτεντ) στο 3-1 επί της Άρσεναλ στο "Emirates".

 

Όσον αφορά στη φετινή συγκομιδή του, αυτή είναι διόλου εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς ότι στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του και βρισκόταν μία ανάσα από το να αποχωρήσει με δική του θέληση από την ομάδα, ενώ χρειάστηκε να φτάσουμε στην Πρωτοχρονιά του 2011 για να σκοράρει για πρώτη φορά από κανονική φάση και όχι κάποιο πέναλτι.

 

Το γκολ ανάτασης και το ψαλίδι-όνειρο

 

Το γκολ του πέτυχε εκείνη την ημέρα στο "Χόθορνς" κόντρα στη Γουέστ Μπρομ φαίνεται πως λειτούργησε ευεργετικά για τον παίκτη, με τον Ρούνι όχι μόνο να ξαναβρίσκει σε χρόνο dt το φονικό του ένστικτο στις αντίπαλες περιοχές αλλά να πετυχαίνει άκρως σημαντικά γκολ.

 

Σημαντικά όπως αυτό με το ανάποδο ψαλίδι στις 12 Φλεβάρη κόντρα στη Σίτι, το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε ως το ομορφότερο στην καριέρα του (ο Φέργκιουσον υποστήριξε ότι ήταν το καλύτερο που είχε δει ποτέ στο Ολντ Τράφορντ στην 25ετία που είναι στον πάγκο), όπως εκείνο με την Άρσεναλ στον προημιτελικό FA Cup λίγο αργότερα, και φυσικά το χατ-τρικ του Σαββάτου κόντρα στη Γουέστ Χαμ (τρίτο του συνολικά με τη Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα) με το οποίο έφτασε τα 101 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ με την κόκκινη φανέλα.

 

Πλέον, ο επιθετικός που ξέρει να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με 1000 και έναν διαφορετικούς τρόπους μετράει 10 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (σε 22 συμμετοχές), κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν δεν πετύχει ούτε ένα γκολ μέχρι το φινάλε, θα έχει να λέει ότι ποτέ δεν είχε μονοψήφιο αριθμό τερμάτων στο πρωτάθλημα σε κάποια από τις επτά σεζόν του στο Μάντσεστερ.

 

Φυσικά, μην περιμένετε να "κατεβάσει ταχύτητα" ο Νο 10 της Γιουνάιτεντ. Η δουλειά του ήταν, είναι και θα παραμείνει μία: να στέλνει τη μπάλα στο πλεκτό...

 

Οι αριθμοί του Γουέιν Ρούνι στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μ. Γιουνάιτεντ:

 

2004-2005: 29 συμμετοχές - 11 γκολ

2005-2006: 36 συμμετοχές - 16 γκολ

2006-2007: 35 συμμετοχές - 14 γκολ

2007-2008: 27 συμμετοχές - 12 γκολ

2008-2009: 30 συμμετοχές - 12 γκολ

2009-2010: 32 συμμετοχές - 26 γκολ

2010-2011: 22 συμμετοχές - 10 γκολ (σε εξέλιξη)

Συνολικά: 211 συμμετοχές - 101 γκολ

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags