04/04/11 - 09:30

"Το πρέπει το θέλω και η σιγουριά Μαρινάκη"

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο blog του πως ο Βαλβέρδε έχει τους λόγους του να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και ξεκαθαρίζει πως μόνο ο Μαρινάκης αποφασίζει

"Το πρέπει το θέλω και η σιγουριά Μαρινάκη"
35.733views 0shares

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι και πάλι ο πρωταγωνιστής των δρώμενων στην ομάδα του Πειραιά και αν μη τι άλλο αυτό είναι ένα καλό «σημάδι» για την προσωπικότητα που έχει ο Ισπανός τεχνικός. Κοιτάξτε πως οι προπονητές σε όλες τις μεγάλες ομάδες είναι οι σταρ, είναι αυτοί που συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι δε γίνεται κι εδώ με τον Βαλβέρδε; Έτσι ακριβώς γιατί απλούστατα ο Ισπανός προπονητής είναι σταρ του Ολυμπιακού.

Πάμε τώρα στο «ζουμί» της υπόθεσης αν και θα πρέπει πρώτα εδώ να σημειώσουμε πως από τη συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς με την Καβάλα, κανείς δεν έγινε...σοφότερος. Κι αυτό γιατί τούτη την τακτική επέλεξε ο προπονητής των πρωταθλητών.
Το πρέπει το θέλω και η σιγουριά Μαρινάκη

Αν πρόκειται για σωστή τακτική ή λανθασμένη αυτό θα φανεί στο προσεχές μέλλον, αλλά η ουσία είναι πως ο 47χρονος τεχνικός «κράτησε κλειστά τα χαρτιά του» αναφορικά με τις προθέσεις του. Σαφώς κι έχει τους λόγους του και πιστέψτε με γι αυτό, έχει τους λόγους του. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως ο Ολυμπιακός πρέπει να κρατήσει στην τεχνική του ηγεσία τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Έχει τις δυνατότητες να το κάνει και αν το πετύχει θα είναι κερδισμένος. Αν ο Ισπανός μείνει ο Ολυμπιακός θα έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει της επόμενης σεζόν. Φανταστείτε πως θα μπορεί να δουλέψει ένας προπονητής που ξέρει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της ομάδας του και πως θα εργαστεί ένας νέος προπονητής, σε περίπτωση που ο Βαλβέρδε αποχωρήσει. Νο!
μίζω ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους και να παρέχουν τις εγγυήσεις στον Βαλβέρδε για να αποφασίσει ο Ισπανός την παραμονή του στην ομάδα.


Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή τη φορά ο Βαλβέρδε δε θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό. Τα πράγματα δεν είναι όπως την προηγούμενη φορά και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Πολλά όμως θα ξεκαθαρίσουν στο ραντεβού που θα έχει ο πρόεδρος των πρωταθλητών με τον Ισπανό τεχνικό για να συζητήσουν τι τελικά θα κάνουν οι δύο πλευρές και αν θα πορευτούν μαζί την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Επαναλαμβάνω πάντως ότι ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει λάθος αν δεν κρατήσει τον συγκεκριμένο προπονητή και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μεγάλο λάθος που δύσκολα θα μπορέσει να διορθώσει. Πάμε τώρα και στην πλευρά του προέδρου του Ολυμπιακού. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ξεκάθαρο πως θέλει την παραμονή του Ισπανού στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων». Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν την ίδια επιθυμία και κάποιοι συνεργάτες του, αλλά από τη στιγμή που το θέλει ο Μαρινάκης, κάποιοι άλλοι περισσεύουν. Και πολύ μάλιστα.


Ο Μαρινάκης λοιπόν στις συζητήσεις που έχει με δικούς του ανθρώπους, βγάζει μια σιγουριά σε ότι αφορά τη συνεργασία με τον Βαλβέρδε. Μια σιγουριά ότι ο Ισπανός θα είναι προπονητής της ομάδας και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτή είναι μια διασταυρωμένη πληροφορία και φυσικά πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Με απλά λόγια, ο Μαρινάκης αυτή τη στιγμή δε δείχνει να ανησυχεί για το αν ο Ισπανός θα συνεχίσει στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» και την επόμενη σεζόν. Θεωρεί ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών ότι στη συνάντηση που θα έχει ο ίδιος με τον Βαλβέρδε, τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν και μάλιστα σύντομα, με την παραμονή του 47χρονου τεχνικού στην τεχνική ηγεσία των πειραιωτών.


REDάκια
* Ένα θέμα πάντως στο οποίο ο προπονητής του Ολυμπιακού ίσως να έπρεπε να τηρήσει διαφορετική στάση, είναι ο τρόπος με τον οποίο απαντά στους δημοσιογράφους για το θέμα του συμβολαίου του.
* Κανείς αυτή τη στιγμή δεν κάνει πρόβλεψη για το τι θα κάνει τελικά ο Βαλβέρδε. Κάποιος πάντως από το περιβάλλον του έλεγε χθες μετά τη συνέντευξη Τύπου. «Εγώ ξέρω ότι θέλει να μείνει ο Βαλβέρδε. Αυτό ξέρω γιατί αυτό έχω καταλάβει».
* Το «στόρι» με τις μεταγραφές θα πάει τώρα λίγο πίσω. Περίπου δεκαπέντε μέρες. Πρώτα θα ξεκαθαρίσει του προπονητή. Κι αν ο Βαλβέρδε μείνει θα δούμε άλλα ονόματα ως στόχους. Όχι γαλλικά «κλειδιά» και μεξικάνικα «σομπρέρος». Θα υπάρξει «στροφή» στη μεταγραφική επιλογή της ομάδας. Ίσως βέβαια να δυσαρεστηθεί κάποια ψυχή, αλλά αν μείνει ο Βαλβέρδε κι επιχειρηθεί αυτή η «στροφή» για καλό του Ολυμπιακού θα είναι.
* Τις απαντήσεις του Βαλβέρδε τις παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ορισμένοι. Και περίμεναν και με μεγάλη λαχτάρα να ακούσουν από το στόμα του Ισπανού ότι θα φύγει. Με πολύ μεγάλη λαχτάρα. Ήρεμα ρε παιδιά, ήρεμα. Ο Μαρινάκης θα αποφασίσει όχι άλλοι. Μόνο ο Μαρινάκης.

Πηγή: sentragoal.gr