Facebook Pixel Τι θέλει να πει ο ...ποιητής;
| 2011-04-04 09:29:00

Τι θέλει να πει ο ...ποιητής;

Τι θέλει να πει ο ...ποιητής;

Ο Γιώργος Νοικοκύρης τοποθετείται μέσω του blog του σχετικά με το θέμα της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό και τονίζει ότι ο Βάσκος οφείλει να πει την αλήθεια, τουλάχιστον στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Ότι δεν θέλησε να πει την περασμένη Πέμπτη στην εκδήλωση της Vodafone ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αναγκάστηκε να το κάνει στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Καβάλα.

Ήξερε πως θα του γίνουν ερωτήσεις για το θέμα της παραμονής του και ήταν προετοιμασμένος για να απαντήσεις. Όπως ήξερε πολύ καλά πως με τις απαντήσεις που θα δώσει θα επαναφέρει, ο ίδιος πλέον με δηλώσεις του και όχι «παρερμηνείες και φήμες των Ισπανών δημοσιογράφων» ένα θέμα που σύμφωνα με την ΠΑΕ Ολυμπιακός «θεωρείται λήξαν».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, περί ου ο λόγος, με τα λεγόμενα του και με την απόφαση του να μην ξεκαθαρίσει το μέλλον του στον Ολυμπιακό δίνοντας παράταση στο σήριαλ για δύο ακόμη εβδομάδες δικαίωσε όσους έβλεπαν (ή αν θέλετε και γνώριζαν) πως ακόμη είναι με ένα πόδι στην Ισπανία και με το άλλο στην Ελλάδα.

Σε προηγούμενο blog είχα αναφέρει πως αν ο Βαλβέρδε είχε ξεκάθαρη άποψη για το μέλλον του στον Ολυμπιακό θα έλεγε πως «μένω» και θα τελειώνει η υπόθεση. Όχι μόνο δεν το έκανε αλλά ουσιαστικά η αίσθηση που άφησε ήταν πως το «ντέρμπι» της παραμονής του ή όχι θα είναι σκληρό.

Οι λόγοι που το άφησε ανοικτό έχουν να κάνουν βεβαίως από την μια με το κίνητρο που του δίνει μια δουλειά ξανά στην Πριμέρα Ντιβιζιόν αλλά και το μοναδικό μεγάλο κίνητρο που έχει στην Ελλάδα, δηλαδή το Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέμα βεβαίως είναι πως λίγη ώρα μετά το «Ερνέστο Βαλβέρδε» που ακούστηκε από τους 20.000 οπαδούς του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, οι απαντήσεις του Ισπανού ήρθαν να δημιουργήσουν μια άσχημη αίσθηση.

Τουλάχιστον σε μένα. Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Αν ο Βαλβέρδε δεν θέλει να μείνει επειδή θεωρεί πως αυτά που θέλει να γίνουν δεν είναι εφικτά στον Ολυμπιακό, επειδή θεωρεί και πιστεύει πως κάποιοι τον πολεμούν, τότε καλό είναι να το πει. Όπως καλό είναι να πει αν αυτό πιστεύει (που το πιστεύει) πως μετά τα δύο πρωταθλήματα και το ένα κύπελλο με τον Ολυμπιακό σε δύο χρονιές δεν έχει περαιτέρω ουσιαστικό κίνητρο και επιλέγει να είναι στην Μπιλμπάο, την Σεβίλλη ή την Βαλένθια μαζί με την οικογένεια του παρά στον Ολυμπιακό με το ηγεμονικό συμβόλαιο.

Όπως επίσης οφείλει να πει την αλήθεια, όχι σώνει και καλά δημόσια, αλλά στον Μαρινάκη που πίνει νερό στο όνομα του. Γιατί αν ο Βαλβέρδε πήρε παράταση για δύο εβδομάδες για να βρει το μέλλον του στην Ισπανία τότε παίζει στις πλάτες του Ολυμπιακού.

Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και την ψυχραιμία, την σιγουριά αν θέλετε που βγαίνει από την διοίκηση του Ολυμπιακού για τον Βαλβέρδε. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όχι μόνο δεν θορυβήθηκε από τις τοποθετήσεις του Ισπανού τεχνικού αλλά από την άλλη δεν ανησυχεί και καθόλου. Κάτι ξέρει λοιπόν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για να τηρεί αυτή την στάση.

Όσο για το αν είναι 1+1 ή 2 χρόνια κλειστό το συμβόλαιο του Βαλβέρδε, δεν έχει την παραμικρή σημασία. Και 20 χρόνια κλειστό συμβόλαιο να είχε δεν παίζει κανένα ρόλο. Ή μήπως νομίζετε ότι αν ο Βαλβέρδε πει στον Μαρινάκη ότι δεν θέλει να μείνει άλλο, θα τον κρατήσει με το ζόρι;

Υ.Γ. Η γιούχα που έφαγε ο Ντουντού στο ματς με την Καβάλα ήταν ένα ακόμη επεισόδιο από το σήριαλ που δεδομένα θα παίξει με το τέλος της σεζόν. Ο Βραζιλιάνος που τα άκουσε για τα καλά από την εξέδρα πήρε το μήνυμα για αυτό και για πρώτη φορά φέτος τον είδαμε να σκίζεται μέσα στο γήπεδο. Σε προηγούμενο blog είχα αναφερθεί στο θέμα του Βραζιλιάνου και στο ότι είναι όχι απλά υπό αμφισβήτηση αλλά στην πόρτα της εξόδου. Τα μηνύματα τα παίρνει πλέον και ο ίδιος από παντού. Η γιούχα όταν ακούστηκε το όνομα του από τα μεγάφωνα ήταν ένα είδος αντίδρασης προς τον Βραζιλιάνο. Όσο όμως έπαιζε με τα ερυθρόλευκα στο γήπεδο, ως αρχηγός μάλιστα της ομάδας δεν βοηθούσε κανέναν. Και κυρίως τον Ολυμπιακό.

ΠΗΓΗ: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags