Facebook Pixel "Στην ΑΕΚ υπάρχει πειθαρχεία"
| 2011-04-04 11:50:00

"Στην ΑΕΚ υπάρχει πειθαρχεία"

"Στην ΑΕΚ υπάρχει πειθαρχεία"

Την πειθαρχεία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στις επιταγές της Ορίτζιναλ, που αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, σχολιάζει στο blog του ο Κώστας Καίσαρης.

Η πειθαρχεία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στις επιταγές της Ορίτζιναλ, που αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και η πιθανότητα να καταλήξει το Κύπελλο στον... Πιλάβιο.

Το σωστό να λέγεται. Αν μη τι άλλο στην ΑΕΚ, υπάρχει πειθαρχεία. Ουδείς, τόλμησε να αμφισβητήσει την απόφαση της Ορίτζιναλ, να πάει με ταξί η αποστολή στο ΟΑΚΑ, για το ματς με τον Ατρόμητο.

Ούτε ο πρόεδρος, Σταύρος Αδαμίδης, ούτε ο προπονητής, Μανόλο Χιμένεθ, ούτε οι ποδοσφαιριστές. Απαξάπαντες, έβαλαν τα κεφάλια κάτω και πειθάρχησαν για να αποκατασταθεί, ταυτόχρονα και το κενό εξουσίας που υπάρχει.

Αφού οι μέτοχοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, αφού κανείς δεν τιμώρησε τους ποδοσφαιριστές, για το ταπεινωτικό 0-6, στο Καραϊσκάκης, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους οι οπαδοί. Όχι ο όχλος γενικά και αφηρημένα. Οι οργανωμένοι και ειδικότερα, το πιο επίλεκτο και μαχητικό κομμάτι τους, που ακούει στο όνομα Ορίτζιναλ.

Για να δικαιωθεί μέχρι κεραίας, ο γενναίος ΓΓΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής, που έχει ανοίξει διάλογο μαζί τους με στόχο να τους βγάλει από το περιθώριο και να αναγνωρίσει το θεσμικό τους ρόλο. Μετά τη Θύρα 7, η πόρτα του, είναι ανοιχτή για όλους τους συνδέσμους Φιλάθλων. Η Πολιτεία, έχει μάτια και αυτιά ανοιχτά, προς πάσα κατεύθυνση.

Και μην βρεθεί κανείς να πει, πως να μιλήσει αύριο στους ποδοσφαιριστές, ο Αδαμίδης, και πως θα τους κοιτάξει στα μάτια ο Χιμένεθ. Μην ζητάμε από τους ανθρώπους, να κάνουν πράγματα που ξεπερνούν τις δυνατότητές τους. Ότι δήθεν, όφειλαν να προστατεύσουν τους ποδοσφαιριστές και το κύρος της ομάδας. Αυτά είναι ψιλά γράμματα: Οργή λαού, φωνή θεού.

Άλλωστε και μόνο ο τίτλος των "οργανωμένων" που φέρουν τα λέει όλα. Σε αντίθεση, με όλους τους άλλους, που ασχολούνται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το ποδόσφαιρο. Κράτος, Αστυνομία, ΕΠΟ, Σούπερλιγκα, διοικήσεις ομάδων. Κανείς δεν είχε την οργάνωση και την συνέπεια των "οργανωμένων". Το αντίθετο μάλιστα: Πρόχειρα λειτουργούν και ερασιτεχνικά.

Ο θρίαμβος της Ορίτζιναλ, ήταν πράγματι, εντυπωσιακός. Σχεδίασαν την επιχείρηση με τα ταξί και την εκτέλεσαν, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Μόνο, ο Τραϊανός Δέλλας, τους ξέφυγε και πήγε στο ΟΑΚΑ με το αυτοκίνητό του. Κολοσσός είναι αυτός, όμως, είχε το δικαίωμα ν' αποτελέσει εξαίρεση. Κι επειδή, δεν έχει τελειώσει ακόμα η σεζόν, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχεια. Αν δηλαδή, δεν πάρει η ΑΕΚ το Κύπελλο ποια είναι η ποινή που θα επιβάλλουν στους ποδοσφαιριστές;

Το να φύγουν από το γήπεδο με τα πόδια, θα είναι το λιγότερο. Ενδεχόμενα να τους υποχρεώσουν να πάνε μπουσουλώντας, όπως οι πιστοί το Δεκαπενταύγουστο, στη Παναγιά της Τήνου. Και μετά το Κύπελλο έρχονται τα πλέι-οφς. Κάτι πρωτότυπο θα σκεφτούν να κάνουν.

Το δημοσιογραφικό σχόλιο, σχετικά με το ματς της Κυριακής, ήταν, ότι "είχαμε μπες-βγες". Ότι οι πιτσιρικάδες με τις κουκούλες "μπαινόβγαιναν" στο γήπεδο. Συνηθισμένα πράματα. Κάτι άλλωστε που έχουν κατακτήσει όλοι οι οπαδοί όλων των ομάδων. Να μπαίνουν και να βγαίνουν, ανά πάσα στιγμή. Χωρίς κανείς να ενοχλείται και χωρίς κανείς να διανοείται να προχωρήσει σε συλλήψεις. Εν αναμονή λοιπόν του μεγάλου Τελικού. Από κάθε άποψη.

Άλλωστε ο Σπανός του Ατρομήτου, το έχει πει πριν από τα γεγονότα της Κυριακής: "Μπορεί, να θελήσει ο θεός να πάρουμε το Κύπελλο, αλλά η απονομή δεν πρόκειται να γίνει". Πράγματι. Ο Ατρόμητος, μπορεί να είναι το αουτσάιντερ, αλλά κάποιες πιθανότητες να πάρει το Κύπελλο τις έχει. Αν τελικά, το χάσει η ΑΕΚ, τι πιθανότητες υπάρχουν να μην μπούνε μέσα και να τελειώσει το ματς κανονικά; Ελάχιστες, αν όχι μηδαμινές. Το πλέον πιθανό είναι να πάρει το Κύπελλο, ο Πιλάβιος, τα πίσω μπρος στην ΕΠΟ και η απονομή να γίνει από τον Κάρολο Παπούλια, στη Προεδρεία της Δημοκρατίας.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags