Facebook Pixel "Πώς το βλέπετε, θα το διαλύσετε;"
| 2011-04-04 15:05:00

"Πώς το βλέπετε, θα το διαλύσετε;"

"Πώς το βλέπετε, θα το διαλύσετε;"

O Κώστας Γουλής σχολιάζει την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στις Σέρρες που έμοιαζε με ...5ήμερη εκδρομή!

Aναλυτικά το άρθρο του:

Το μόνο που έλειπε από τη χθεσινή (Κυριακή 3/4) «επίσκεψη» του Παναθηναϊκού στις Σέρρες, ήταν το διαχρονικό σύνθημα της πιτσιρικαρίας «5ήμερη, τράλαλαλα…». Διότι μην κοροϊδευόμαστε, σαν 5ήμερη αντιμετώπισαν όλοι οι «πράσινοι» (πλην Κοτσόλη) το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ούτε καν σαν… αγγαρεία. Σαν ανέμελη, σχολική εκδρομή!

Και το κακό δεν είναι ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρουσίασαν τέτοια εικόνα (μόνο) στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά ότι κάπως έτσι λειτουργεί το ποδοσφαιρικό τμήμα του «τριφυλλιού» εδώ και περίπου 2-3 εβδομάδες. Με χαλαρούουουους ρυθμούς, χωρίς άγχος και πίεση, διότι άπαντες θεωρούν πως κανείς δεν ασχολείται μαζί τους, αφού… προέχουν άλλα ζητήματα (βλέπε διοικητικά).

Άλλοι νοιάζονται μόνο για το αν ο ατζέντης τους θα τους βρει ομάδες στην Ισπανία και την Ιταλία, για να φύγουν το καλοκαίρι και να «σωθούν» από το «μπάχαλο». Άλλοι τα έχουν φορτώσει στον… κόκορα και το παίζουν εδώ κι ένα τρίμηνο τραυματίες κι ανέτοιμοι, περιμένοντας να περάσει η σεζόν για να ψάξουν αλλού «μεροκάματο». Άλλοι προπονούνται και δεν προπονούνται… Άλλοι μοιάζουν «εγκλωβισμένοι» στον χαρακτηρισμό «αιώνιο ταλέντο» κι όχι μόνο δεν κάνουν εδώ και καιρό κάτι για να διορθωθούν, αλλά ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο άσχετο υπάρχει εκτός μπάλας (όπως το να τσακώνονται μετά τα ματς με τον κόσμο…).

Άλλοι δείχνουν μία εκνευριστική ηττοπάθεια και μία μοιρολατρία στα όρια του συμβιβασμού, λες και δεν συντρέχει λόγος για να διεκδικήσουν αυτή τη ρημάδα τη 2η θέση που υπό προϋποθέσεις (τις οποίες έχει αναλύσει πολλάκις το Sentragoal.gr) μπορεί να φέρει μία καλή κλήρωση στον προκριματικό του Αυγούστου.

Από την άλλη πλευρά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που είναι σαφές ότι έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης, φαίνεται ότι προσπαθεί να διατηρήσει όσο μπορεί την ομάδα στην τσίτα, αλλά κάπου έχει χάσει κι αυτός τη μπάλα. Πρώτα απ' όλα αυτό το ρεπό που έδωσε μεσοβδόμαδα (Πέμπτη) δεν έδειχνε ότι ήταν και τόσο… απαραίτητο. Όχι για την ξεκούραση των διεθνών του Παναθηναϊκού, αλλά για τη συγκέντρωση και την προετοιμασία της ομάδας, δεδομένου ότι σε τρία 24ωρα ακολουθούσε αγώνας.

Από την άλλη κι ο Πορτογάλος, ώρες-ώρες δείχνει αγχωμένος και εγκλωβισμένος στα διοικητικά προβλήματα του συλλόγου, ζώντας στην αγωνία για το τι ομάδα θα του… παραδώσουν, αν θα παραμείνει τελικά και την επόμενη σεζόν κι σε ένα σωρό άλλα ζητήματα που του έχουν κάνει «κεφάλι» και σαφώς επηρεάζουν (και) τη δουλειά του. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όφειλε κι ο ίδιος να προετοιμάσει καλύτερα ψυχολογικά τους παίκτες του και πάνω απ' όλα να βρει τον τρόπο για να τους δώσει πάλι υψηλό κίνητρο. Όπως είχε κάνει πριν από τα ντέρμπι του Φλεβάρη.


Μ' αυτά και μ' αυτά η απορία που γεννάται σε κάθε απλό φίλο του Παναθηναϊκού είναι μία: «Μάγκες, πως το βλέπετε, θα το διαλύσετε το μαγαζί;». Διότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν θέλει πολύ για να σε πάρει ολοκληρωτικά από κάτω και να μην έχει τελειωμό η κατρακύλα σου… «Φρέσκο» είναι το παράδειγμα του 5ου πέρσι Ολυμπιακού που έχασε τα αυγά και τα καλάθια στα πλέι-οφ.

Χρόνος και περιθώρια για να αλλάξουν οι «πράσινοι» την εικόνα τους υπάρχουν ακόμη. Αρκεί άπαντες να καταλάβουν τη σοβαρότητα της στιγμής και της κατάστασης και το κυριότερο: να συνειδητοποιήσουν πως από μόνοι τους καταστρέφουν κομμάτι-κομμάτι τον σεβασμό που απέκτησαν όχι μόνο από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά απ' όλη τη φίλαθλη Ελλάδα, μετά το βράδυ της ντροπής στο «Γ. Καραϊσκάκης». Άντε να δούμε…

ΠΗΓΗ: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags