Facebook Pixel "Kερδίζει σε ατμόσφαιρα"
| 2011-04-04 16:13:00

"Kερδίζει σε ατμόσφαιρα"

"Kερδίζει σε ατμόσφαιρα"

Ο Σ. Γκίνας σχολιάζει την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ να επιβάλλει πρόστιμο 250.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Τα 250.000 ευρώ του χρηματικού προστίμου είναι πολλά, αλλά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει σε γεμάτη Τούμπα στους αγώνες των πλέι οφ είναι αυτονόητα εξαιρετικά σημαντικό.

Διότι πολύ απλά ο δικέφαλος του βορρά δεν θα χάσει το αγωνιστικό αβαντάζ που του δίνει η φανατισμένη έδρα του στα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος, που θα κρίνουν το ποια ομάδα θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Είναι προφανές εκ του περιεχομένου της αποφάσεως, ότι η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ επιχείρησε έναν συμβιβασμό των πραγμάτων, κόβοντας το καρπούζι στη μέση. Αναγνώρισε, δηλαδή, ουσιαστικά ότι ο ΠΑΟΚ είχε δίκιο που φώναζε επειδή δεν δικάστηκε την περασμένη Δευτέρα, αλλά ικανοποίησε, ταυτόχρονα, και την ευρύτερη κοινή γνώμη, η οποία επιζητά την τιμωρία των κρουσμάτων βίας, ρίχνοντας την ανώτατη ποινή χρηματικού προστίμου για τις κατηγορίες οι οποίες βάραιναν τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τιμωρήθηκε για εκτεταμένα επεισόδια χωρίς υποτροπή. Η ποινή της επιβλήθηκε με βάση το άρθρο 15, παράγραφο 4δ, που λέει ότι σε περίπτωση εκτεταμένων επεισοδίων χωρίς υποτροπή, η ποινή είναι από 70.000 έως 250.000 ευρώ και ένας αγώνας χωρίς κεκλεισμένων. Δηλαδή επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ η ανώτερη τιμωρία σε επίπεδο χρηματικού προστίμου και ποινής για την έδρα, με βάση το συγκεκριμένο άρθρο.

Εάν, όμως, ο ΠΑΟΚ κρίνονταν υπότροπος η ποινή θα διπλασιαζόταν και τότε θα ήταν τιμωρημένη η Τούμπα και σε αγώνα των πλέι οφ. Πέρασε το ευφυολόγημα της νομικής υπηρεσίας του ΠΑΟΚ, η οποία υποστήριξε στην απολογία ότι ο δικέφαλος του βορρά, δικάστηκε και τιμωρήθηκε για τελευταία φορά, μετά το παιχνίδι στον Βόλο, για ευρείας κλίμακας επεισόδια και όχι για εκτεταμένα, όπως τώρα, άρα δεν είναι και υπότροπος.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια νομική νίκη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, άσχετα με τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει για το βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο. Άλλωστε, με την έφεση της ΠΑΕ, η οποία θα κατατεθεί ίσως και σήμερα αργά το μεσημέρι, το πιθανότερο είναι πως θα κατέβει αρκετά το ύψος του προστίμου, σε αντίθεση με την ποινή της μιας αγωνιστικής η οποία αναμένεται ότι θα διατηρηθεί. Συνεπώς, και σε οικονομικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ θα βγει ωφελημένος από την απόφαση, αφού σίγουρα οι εισπράξεις ακόμα και από ένα εντός έδρας ματς των πλέι οφ, όπου δεν ισχύουν τα διαρκείας, θα είναι πολλαπλάσιες από το τελικό χρηματικό πρόστιμο.

Όπως και να 'χει, εφόσον τελικά δεν εκπέσει ούτε η ποινή της έδρας, ο ΠΑΟΚ θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Κέρκυρα και "καθάρισε". Ο φόβος για τιμωρία της Τούμπας σε ματς των πλέι οφ δεν υφίσταται πλέον και αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό. Ούτως ή άλλως αναμένεται ότι θα ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ με βαθμολογικό μειονέκτημα τα πλέι οφ, τουλάχιστον έναντι του Παναθηναϊκού, εάν έπαιζε και σε άδεια Τούμπα, τότε κλάφτα χαράλαμπε…

ΥΓ: Η έφεση, όπως προανέφερα, θα κατατεθεί πιθανότατα σήμερα το μεσημέρι και αναμένεται η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής ίσως και αυθημερόν. Δεν βιάζεται, όμως, ο ΠΑΟΚ για την έκδοση της εφετειακής απόφασης, καθώς η παρέλευση του πενθημέρου για την τιμωρία της έδρας μετράει από την έκδοση της πρώτης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής, δηλαδή, από σήμερα.

ΠΗΓΗ: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags