Facebook Pixel Τζόκοβιτς, από άλλο πλανήτη! (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2011-04-04 16:25:00

Τζόκοβιτς, από άλλο πλανήτη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τζόκοβιτς, από άλλο πλανήτη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο απίθανος Νόβακ Τζόκοβιτς λύγισε την αντίσταση του... συγκλονιστικού Ράφαελ Ναδάλ και κατέκτησε τον τίτλο του Miami Masters, επεκτείνοντας το απίστευτο ρεκόρ του σε 24 αγώνες αήττητος!

Μια μονομαχία όμοια της οποίας είχαμε πολύ καιρό να δούμε, μας χάρισαν οι δύο κορυφαίοι τενίστες, αυτή τη στιγμή στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ.

Το Νο2 και το Νο1 της ATP, αντίστοιχα, έδωσαν και τη ψυχή τους στον συγκλονιστικό τελικό του Sony Ericsson Open ο οποίος κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα του tie break στο 3ο και καθοριστικό σετ, εκεί όπου ο Νόλε αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος, πιο fit και πιο συγκεντρωμένος.

Οι δύο άνδρες «κονταροχτυπήθηκαν» στα ίσια για 3 ώρες και 21 λεπτά, με τον Σέρβο να φεύγει νικητής με ανατροπή 4-6, 6-3, 7-6(4) όπως ακριβώς είχε κάνει και πριν 10 ημέρες στο Indian Wells και πάλι απέναντι στον Ράφα Ναδάλ.

Αυτός ήταν ο 7ος τίτλος Masters στην καριέρα του Τζόκοβιτς, τον οποίον ο Σέρβος θα θυμάται ίσως για όλη του τη ζωή καθώς προήλθε έπειτα από μια σπουδαία νίκη κόντρα σε έναν ακόμη πιο σπουδαίο αντίπαλό.

Ο Ναδάλ μπορεί να φεύγει με «άδεια χέρια» απ’ το Μαϊάμι, ωστόσο θα το κάνει με το κεφάλι ψηλά γνωρίζοντας ότι έδωσε ότι καλύτερο είχε και απλά έχασε από έναν καλύτερο τενίστα, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Κι όμως, πριν το Indian Wells ο Τζόκοβιτς δεν είχε νικήσει ποτέ τον Ναδάλ σε τελικό, έχοντας 5 ήττες! Μετά από τρεις γεμάτους μήνες στο 2011, ο 23χρονος Σέρβος έχει πετύχει τρεις συνεχόμενες νίκες κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ και δύο σερί απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ, πραγματοποιώντας μια από τις θεαματικότερες εκκινήσεις στην ιστορία του επαγγελματικού τένις, παραμένοντας για 24 παιχνίδια δίχως ήττα!

Ο Νόλε ο οποίος πριν από δύο Δευτέρες αντικατέστησε τον Ρότζερ Φέντερερ στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πέρα απ’ τις τενιστικές του αρετές έδειξε, για μια ακόμη φορά φέτος, ότι διαθέτει και μεγάλα... ψυχικά αποθέματα έχοντας μάλιστα απέναντί του τον πλέον ατσάλινο τενίστα...

Ο Ναδάλ, μπορεί να μη διανύει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, ωστόσο όπως έδειξε και σήμερα, είναι ο τενίστας που πρέπει να κερδίσεις για να σκαρφαλώσεις στην κορυφή του κόσμου που είναι και το μεγάλο όνειρο του Σέρβου!

Πλέον, ο Ράφαελ Ναδάλ θα περιμένει τη χωμάτινη σεζόν που ξεκινάει επίσημα την άλλη Κυριακή (10/04) στο Μόντε Κάρλο, μήπως και μπορέσει να βάλει «στοπ» στην ξέφρενη και αήττητη πορεία του Νόβακ Τζόκοβιτς στο 2011!

Αυτός ήταν ο 22ος τίτλος καριέρας για τον εκπληκτικό Σέρβο και ο 4ος συνεχόμενος τη φετινή σεζόν, προσθέτοντας παράλληλα και 611,000 δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό, φτάνοντας τα 24εκ. στην καριέρα του!

Επίσης με τους 1000 βαθμούς θα πλησιάσει τον Ράφα Ναδάλ ο οποίος μπορεί να αισθάνεται σχετικά ασφαλής στην κορυφή της κατάταξης, όμως έρχεται ένα τρίμηνο «φωτιά» όπου καλείται να υπερασπιστεί 7,000 βαθμούς σε χώμα και χορτάρι...

Πηγή: tennis24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags