Facebook Pixel "Ο Σωτήρης μοιράζει αυτόγραφα στους οπαδούς της Έβερτον"
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-05 08:00:00

"Ο Σωτήρης μοιράζει αυτόγραφα στους οπαδούς της Έβερτον"

"Ο Σωτήρης μοιράζει αυτόγραφα στους οπαδούς της Έβερτον"

Κολλητάρια έχουν γίνει ο Απόστολος Βέλλιος με τον Σωτήρη Κυργιάκο. Ο πρώτος στην Έβερτον και ο δεύτερος στη μισητή Λίβερπουλ. Μια κόντρα στην Αγγλία όπως το "ΠΑΟΚ – Άρης", αλλά με μία διαφορά…

…ότι στην Αγγλία δεν υπάρχει ο αρρωστημένος φανατισμός της Ελλάδας. Και ο Κυργιάκος μπορεί και υπογράφει ανθρώπινα και φυσιολογικά αυτόγραφα στους οπαδούς της Έβερτον.

Πάμε να δούμε τι δήλωσε μέσα σε άλλα ο Βέλλιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «MAX»:

Τι σε συμβούλεψε ο Κυργιάκος με το που πήγες στην πόλη;

«Μου είπε ότι πήγα σε μια πολύ δύσκολη χώρα και παικτικά και ψυχολογικά. Με συμβούλεψε να μην το βάζω κάτω, να αποδεικνύω σε κάθε προπόνηση γιατί είμαι εκεί πέρα κι ότι με επέλεξαν σωστά. Στην Αγγλία μπορεί να βρεθείς από τον πάγκο στην ενδεκάδα και από εκεί στην κερκίδα μέσα σε ελάχιστες μέρες . Με τον Κυργιάκο κάνουμε πολύ καλή παρέα. Μόλις γυρίσω από την προπόνηση ανεβαίνω στο διαμέρισμά του (μένει πέντε ορόφους πιο πάνω)».

Υπάρχει έχθρα και εκτός γηπέδου μεταξύ των οπαδών της Λίβερπουλ και της Έβερτον;

«Καμία σχέση. Εδώ προχωράμε με τον Σωτήρη στον δρόμο και του ζητάνε αυτόγραφα οι οπαδοί της Έβερτον. Υπάρχει μία κόντρα σαν αυτή του ΠΑΟΚ με τον Άρη, αλλά εδώ είναι 100% διαφορετικά και πιο ήρεμα».

Θα πήγαινες ως δανεικός σε μια ομάδα της Championship ή θα προτιμούσες να προπονείσαι με την Έβερτον;

«Το να προτιμήσω να πάω δανεικός είναι κάτι που δεν έκανα ούτε στον Ηρακλή, αν και θα μπορούσα. Η υπομονή είναι αρετή. Το να περιμένεις στον αθλητισμό γενικότερα είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι είναι το πιο σωστό».

Με ποιους ταιριάζεις περισσότερο;

«Με τον Κόλεμαν, τον Ρόντγουελ, τον Κέιχιλ που ξέρει λίγα ελληνικά και με τον Φελαϊνί. Είναι όλοι ένας και ένας. Μάλιστα ο Κέχιλ ξέρει και λίγα ελληνικά. Κυρίως τις βρισιές βέβαια, καθώς όπως μου είπε έχει αρκετούς φίλους που έχουν περάσει από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και έτσι έχει μάθει αρκετά».

Τι σου έχει πει ο Μόγιες; Γιατί σε έφερε στην ομάδα;

«Ο προπονητής δεν μπορεί με τίποτα τους στατικούς παίκτες. Του αρέσει να παλεύεις, να τρέχεις, να τα δίνεις όλα, το οποίο είναι και το λογικό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν καμιά δεκαριά προπονητές στην ομάδα, ο καθένας για να δουλέψεις σε διαφορετικό τομέα μαζί του».

Και στο βάθος των στόχων σου η Εθνική του Σάντος;

«Φυσικά. Η Εθνική είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags