Facebook Pixel "Πάνω σε καλές ρόδες το κορμί του Ντουγκλάο"
| 2011-04-05 08:13:00

"Πάνω σε καλές ρόδες το κορμί του Ντουγκλάο"

"Πάνω σε καλές ρόδες το κορμί του Ντουγκλάο"

Ο Γιάννης Μαντζουράκης συνέστησε ανεπιφύλακτα στον Ολυμπιακό να αποκτήσει τον Ντουγκλάο και πρόσθεσε: "Φοβάμαι ότι θα χαθεί ο Φετφατζίδης". Τι θυμήθηκε από την θητεία του στο λιμάνι.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Φως των Σπορ»:

Για τον Ντουγκλάο και αν κάνει για τον Ολυμπιακό:

«100%. Και δεν μιλάω εύκολα εγώ για παίκτες αν δεν τους πιστεύω. Ξέχασες και τον Πατσατζόγλου, που πριν χτυπήσει, ήταν στην λίστα μεγάλων ομάδων στην Ευρώπη και από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού και της εθνικής. Θυμήσου και για αυτόν ποιος τον έφερε στον Ολυμπιακό.

Το ύψος του δίνει άλλα χαρίσματα. Είναι ψηλός, πολύ ψηλός θα έλεγα. Είναι και πολύ δυνατόν. Κουβαλάει όμως το κορμί του με καλές ρόδες. Είναι γρήγορος και έχει τεχνική πολύ καλή για αμυντικό. Η τεχνική του είναι πολύ καλύτερη από ότι έχει συνήθως ένας αμυντικός. Αυτό μετράει πολύ, διότι ένας αμυντικός σήμερα πρέπει να κερδίζει χώρο για την ομάδα του, να βοηθάει και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο Ντουγκλάο λοιπόν είναι καλός και πάνω και κάτω. Και είναι 23 χρονών. Τι άλλο θέλεις».

Για τον χαρακτήρα του Ντουγκλάο:

«Μια χαρά συνεργάζομαι μαζί του. Στον Ολυμπιακό άλλωστε όποιος πάει δεν τον παίρνει να μην είναι συνεπής σε τόσο υψηλό επίπεδο. Είδες και ο Τζιμπούρ πόσο πειθαρχημένος είναι».

Για το δίδυμο Μιραλάς – Τζιμπούρ:

«Την Κυριακή, όταν στο πρώτο ημίχρονο είχε προβλήματα ο Ολυμπιακός, αφού του έλειπαν οι κάθετες πάσες και το οργανωτικό μυαλό του Ιμπαγάσα, την ώρα της δυσκολίας λοιπόν ο Μιραλάς ήταν αυτός που αναστάτωνε με πάρα πολλές κινήσεις. Έχει μεγάλη γκάμα κινήσεων αυτό το παιδί, έχει μεγάλη ποικιλία. Χάρη σε αυτόν ξεπέρασε ο Ολυμπιακός την έλλειψη του Ιμπαγάσα στον οποίο έχω αδυναμία και από την αρχή είχα δηλώσει ότι αυτός θα είναι η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού, όταν έρχονταν ο Ριέρα και οι άλλοι. Από τη μία λοιπόν ο χαρισματικός Μιραλάς, από την άλλη ο Τζιμπούρ, που είναι και αυτός κινητικός και πιο πειθαρχημένος στον Ολυμπιακό, πράγματι βλέπουμε ένα εξαιρετικό δίδυμο».

Για το πώς πρέπει να βοηθηθεί ο Φετφατζίδης:

«Όταν βλέπει ότι έρχεται ένα τέτοιο ταλέντο από πίσω, πρέπει να το βοηθήσεις μα έρθει να μπει στην ομάδα. για παράδειγμα, όταν έχεις τρεις παίκτες σε αυτή την θέση, ξένους, μεγάλους και τα λοιπά, διώξε τον έναν και άνοιξε χώρο να ανέβει ο Φετφατζίδης ως δεύτερος. Όχι ως τρίτος και τέταρτος. Για να μη χαθεί. Διότι φοβάμαι ότι θα χαθεί. Την Κυριακή είδες τι λάθη έκανε το παιδάκι; Σαν να έχει χάσει την ψυχολογία του. δεν πρέπει να χαθεί».

Για τον ρόμβο που ήθελε να παίξει στον Ολυμπιακό:

«Και με κοροϊδεύανε. Τώρα όλοι θέλουν παίκτη πίσω από τον κυνηγό, στην κορυφή των χαφ. Εκείνη τη χρονιά μίλαγα με τον Κόκκαλη θυμάμαι στην προετοιμασία. Είχαμε πάει να παίξουμε ένα τουρνουά στην Ιταλία και έπιασα κουβέντα με τον Αντσελότι για τον ρόμβο. Μου λέει έχεις χρόνο για να τους μάθεις. Τρεις μήνες έχω του είπα, «φτάνουν». Όταν ήρθε στην Γερμανία ο Κόκκαλης, μου λέει «Γιάννη τι στόχο έχεις για την ομάδα»; Του λέω πρόεδρε θέλω να κάνω μια ομάδα που να κερδίζει τα ματς 2-0 και 3-0, να μην την αμφισβητεί κανένας. Όταν φτιάξαμε λοιπόν εκείνο το σύστημα δυσκολεύοντας οι άλλες ομάδες ποιος να μαρκάρουν, τον επιθετικό, τους εξτρέμ, τον προωθημένο χαφ και όντως είχαμε κάνει πολλά γκολ, πολύ περισσότερα από φέτος. Και στο Τσάμπιονς Λιγκ είχαμε νικήσει και τα τρία ματς στην έδρας μας. Όμως πολεμήθηκα πολύ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags