Facebook Pixel Ενας απέραντος τραγέλαφος!
| 2011-04-05 09:16:00

Ενας απέραντος τραγέλαφος!

Ενας απέραντος τραγέλαφος!

Οι καταστάσεις που βιώνει η ΑΕΚ είναι πρωτόγνωρες. Ακόμα και για έναν πολύπαθο σύλλογο, όπως είναι η Ενωση -σπάνια ένιωθε ασφάλεια και είχε διοικητική ηρεμία- όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία.

Θαρρείς και η συντριβή στο Φάληρο πριν από 15 ημέρες άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και σήκωσε τσουνάμι εξελίξεων. Εκτοτε, ο καθένας κάνει ό,τι, θέλει, όπως θέλει, όποτε θέλει. Ο σύλλογος είναι έρμαιο των διαθέσεων του καθενός, δίχως να υπάρχει κανείς που να μπορεί να βγάλει το καράβι σε ήρεμα νερά. Αρκούνται απλά να περιμένουν τον πλήρη καταποντισμό του.

Οι τραγελαφικές εικόνες της Κυριακής έδωσαν ακόμα μια ώθηση προς τα κάτω σε έναν κατήφορο χωρίς τελειωμό. Το χειρότερο δε για την ΑΕΚ είναι πως δεν φαίνεται να έχει ακουμπήσει ακόμα πάτο. Η διοίκηση και οι μέτοχοι παραμένουν απλοί παρατηρητές των εξελίξεων, αδυνατώντας να λάβουν την οιανδήποτε απόφαση. Ο προπονητής και οι παίκτες δίνονται βορά στον κόσμο, που απαιτεί... αίμα και διαπόμπευση για να καταλαγιάσουν τα πάθη που έχουν ξεσπάσει.

Ακόμα και ο κόσμος, όσοι έχουν αντέξει ακόμα να βρίσκονται κοντά στην ομάδα (τα 5.000 εισιτήρια προχθές δείχνουν πως αποτελεί υπόθεση λίγων) δείχνει διαιρεμένος και χωρίς ξεκάθαρη στόχευση και αντίληψη του προβλήματος. Αλλοι απευθύνονται στους μετόχους, άλλοι στους παίκτες. Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους και δείχνει πως δεν ηρεμεί. Με διαφορετικές αντιλήψεις, με αντιδιαμετρικές προσεγγίσεις, αλλά ξεσηκωμένος. Οπως φάνηκε απ' όσα ακολούθησαν μετά το Φάληρο, οι αντιδράσεις είναι αλλεπάλληλες. Και φαίνεται πως θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα.

Απόντες

Την ίδια στιγμή, καθημερινά εμφανίζονται πιθανοί και απίθανοι σωτήρες. Κατά... προτίμηση φίλα προσκείμενοι στον Ολυμπιακό. Ετσι κι αλλιώς, αυτό φαίνεται πως είναι το τελευταίο που απασχολεί. Εσχάτως, αναπτύχθηκε εκ νέου η γνωστή... καραμέλα από τον κύριο Παππά «φεύγω από την ΑΕΚ», χωρίς καμία εξήγηση για το πώς θα φύγει από το «μαγαζί» του.

Πού θα αφήσει τις μετοχές του, πώς θα κάνει κι αυτός την ίδια κίνηση για την οποία κατηγορεί τους πρώην συνεταίρους του. Οι μόνοι που βρέθηκαν στο γήπεδο προχθές ήταν οι Χατζηϊωάννου, Γκούμας (συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους) και Αθηνής. Στην ίδια λογική κινείται και η διοίκηση. Ο Αδαμίδης μένει μέχρι νεωτέρας, ο Κωνσταντινίδης αφήνει να διαρρεύσει από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης η αποχώρησή του. Και το καράβι συνεχίζει ακυβέρνητο.

Βέβαια, το θέμα είναι πως ακόμα και με την παρουσία τους όσοι βρίσκονται στη διοίκηση της ΑΕΚ δείχνουν «απόντες». Η παραδοχή από τον Αδαμίδη πως η ΑΕΚ αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος χάρη στην καλή θέληση των παικτών και μόνο και η παντελής αδυναμία προστασίας των συντεταγμένων κανόνων που πρέπει να διέπουν μια ομάδα φανερώνουν το τέλμα. Η διοίκηση είναι μονίμως απούσα και αναζητά εξιλαστήρια θύματα για να δείξει πυγμή και σθένος, όπως συνέβη στην περίπτωση της απόλυσης του Σούιτσα.

Στον παραλογισμό συμμετέχει σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μπορεί οι παίκτες να έριξαν τους τόνους και να πήραν στην... πλάκα όσα (τους) συνέβησαν την Κυριακή, αλλά είναι φανερό πως ουδείς έχει διάθεση για μπάλα. Κανείς δεν δείχνει να βλέπει παραπάνω από τα μέσα Μαΐου. Να τελειώσει η σεζόν και στη συνέχεια ο καθένας θα καθορίσει τις κινήσεις του. Αφήστε που υπάρχει και ο σκόπελος της 30ής Ιουνίου, όταν θα πρέπει να πάρουν όσα έκαναν σκόντο τώρα. Και κανείς δεν ξέρει πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά (6-7 εκατ. ευρώ).

Στη θέση του παραμένει -μέχρι να φύγει- και ο Μανόλο Χιμένεθ. «Παίζει» με τον κόσμο, συνεχίζει να στηρίζει πολλά στο επικοινωνιακό κομμάτι, αλλά είναι πασιφανές πως, όταν μιλά για το μέλλον, αναφέρεται στο πολύ άμεσο. Ως τον τελικό του Κυπέλλου, βία ως τα πλέι οφ. Χωρίς μπάτζετ, χωρίς να ξέρει ποια ΑΕΚ θα ξημερώσει, ο Ισπανός δεν δείχνει διατεθειμένος να ρισκάρει το όνομά του. Τουλάχιστον να γυρίσει τροπαιούχος στην Ισπανία ή όπου αλλού βρει ομάδα για να τον φιλοξενήσει.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags