Facebook Pixel «Πιο κοντά ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ»
| 2011-04-05 10:27:00

«Πιο κοντά ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ»

«Πιο κοντά ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ»

Ο Γιάννης Καραλής γράφει για την «μάχη» που γίνεται για την 5αδα και τον χαμό στην ουρά.

«Το γεγονός και μόνο πως δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της σεζόν αναζητείτε η τρίτη ομάδα που θα πέσει και η... 5η της 4άδας, δηλαδή, των πλέι οφ, λέει πολλά. Αν μη τι άλλο, σε ένα πρωτάθλημα όπου ο τίτλος κρίνεται (σήμερα) στο +13 του πρώτου από τον δεύτερο, κάτι είναι και τα παραπάνω.

Ο ΠΑΟΚ με 44 βαθμούς, δείχνει - παίζοντας στον Ηρακλή και με την Κέρκυρα- πιο κοντά στο να ακολουθήσει τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ στην 4αδα των πλέι οφ. Αντίθετα, ο ισόβαθμός του, Ολυμπιακός Βόλου, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μείνει 5ος! Διότι ο Αρης του Τσιώλη αρνείται να τα παρατήσει. Και μετά το (νέο) διπλό στην Τρίπολη, έχοντας 39 βαθμούς, έχει τη δυνατότητα, φιλοξενώντας το Βόλο την Κυριακή, στο "ντέρμπι 5άδας", να μειώσει στους 2 βαθμούς (44-42).

Πράγμα που σημαίνει ότι με νίκη του Αρη στην Ξάνθη και απώλεια του Βόλου («Χ» ή ήττα) με τον ΠΑΟ την τελευταία αγωνιστική, δίνει στον Αρη την 5η θέση, αφού στον α' γύρο το αντίστοιχο ματς στο Βόλο (Ολυμπιακός Βόλου - Αρης) έληξε 1-1. Αρα με νίκη του Αρη και η ισοβαθμία (στους 45 βαθμούς) θα ευνοεί τους κίτρινους!

Όσο για την ουρά; Τη Λάρισα, με ΑΕΚ (μέσα) και Ολυμπιακό (έξω) δεν τη βλέπω να κάνει το (απαραίτητο) 2/2... Που και να το πετύχει με 25 βαθμούς που έχει, πρέπει πέραν του Αστέρα (28) να περάσει και έναν από τους Ατρόμητο, Κέρκυρα, που έχουν από 30. Και αυτό γιατί και με τους δύο χάνει στις ισοβαθμίες: 1-0 και 0-3 ΜΕ Ατρόμητο, 1-1 και 0-1 με Κέρκυρα. Αρα...

Ο Αστέρας όμως ελπίζει! Έχει 28 βαθμούς και θα παίξει με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και Πανιώνιο εντός ενώ οι «30άρηδες» θα παίξουν, ο μεν Ατρόμητος με Ολυμπιακό και Καβάλα εντός (και τα δύο), η δε Κέρκυρα με Εργοτέλη μέσα και στην Τούμπα. Εδώ όλα είναι ανοιχτά! Από τριπλή ισοβαθμία, έως διπλή του Αστέρα με καθένα από τους προπορευόμενους, έως και ισοβαθμία Ατρόμητου - Κέρκυρας... πίσω από τον Αστέρα!

Στην τριπλή (π.χ 1 νίκη του Αστέρα και από μια ισοπαλία των άλλων δύο στους 31 βαθμούς), η Κέρκυρα σώζεται, με 6 βαθμούς στα μεταξύ τους ματς, Ατρόμητος και Αστέρας έχουν από 5 βαθμούς. Και επειδή τα μεταξύ τους ματς ήταν ισόπαλα (σ.σ 0-0 και 1-1) και τα εκτός έδρας γκολ δεν μετρούν θα παίξουν... μπαράζ παραμονής. Μην μου πείτε ότι δεν έχει αγωνία το πράγμα!

Τέλος στις διπλές ισοβαθμίες, Κέρκυρα και Ατρόμητος παίζουν (πάλι) μπαράζ έχοντας από μία νίκη με +2 γκολ (σ.σ 3-1, 2-4) στο Κέρκυρα - Αστέρας σώζεται η Κέρκυρα, που νίκησε 2-0 στην Τρίπολη και έχασε 1-2 εντός έδρας ενώ στο Ατρόμητος - Αστέρας, είπαμε, με 1-1 και 0-0 πάμε σε μπαράζ!

Δηλαδή η τριπλή ισοβαθμία και 2/3 διπλές οδηγούν σε μπαράζ! ΧΑΜΟΣ!!!».

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags