Facebook Pixel "Το... δίκιο του πελάτη"
| 2011-04-05 12:44:00

"Το... δίκιο του πελάτη"

"Το... δίκιο του πελάτη"

Ο Διονύσης Μαρίνος γράφει στο σημερινό "Goal" για τη δύναμη της... λαοκρατίας στην ΑΕΚ, ένα φαινόμενο που δεν είναι τωρινό.

Καίτοι φλερτάρει επικίνδυνα με την ακραία ευτραπελία, η δύναμη της «λαοκρατίας» στην ΑΕΚ δεν είναι τωρινό φαινόμενο και σίγουρα προς την εμπέδωσή του έχουν συμβάλει κάμποσοι εδώ και χρόνια. Συμβαίνει και αλλού, ωστόσο στη συγκεκριμένη ομάδα τείνει πλέον το φαινόμενο να αποκτήσει χαρακτήρα (και όχι απλά μανδύα) νομιμότητας.

Το ότι οι οπαδοί απαίτησαν από τους παίκτες να μεταβούν με ταξί στο ΟΑΚΑ, έτσι όπως στρεβλά οδηγήθηκαν τα πράγματα, ενδεχόμενα να είναι και μια... ευγενική παραχώρηση του πελάτη προς τον «παλιάτσο» που υποχρεούται να παίξει την παράστασή του άνευ σχολίων. Θα μπορούσαν να τους υποχρεώσουν να πάνε μπουσουλώντας ή ακόμα ακόμα και να μην πάνε καθόλου.

Βοηθούσης και της παρατεταμένης διοικητικής απουσίας, έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια μια ιδιάζουσα σχέση ανάμεσα στα «άγρια παιδιά» της εξέδρας, στην ομάδα, αλλά και στην εκάστοτε διοίκηση. Προς τα έξω, δε, εμφανίζεται μια εικόνα ομάδας που λειτουργεί ωσάν κινούμενη άμμος. Κάποιοι χάνονται από προσώπου γης, τους καταπίνει το μαύρο σκοτάδι, κάποιοι αναδύονται επίσης από το πουθενά, έχοντας όμως και αυτοί με τη σειρά τους «κοντή ζωή».

Το μοναδικό κομμάτι που σταθερά και απαρασάλευτα μένει στις γραμμές του και γνωρίζει να συντάσσεται πίσω από ζωτικά ψεύδη και ζωτικές δυνάμεις είναι ο σκληρός οπαδικός πυρήνας. Οποιος δεν είναι με την Original, είναι με τους εχθρούς της Ενωσης! Είναι, δε, τέτοια η ψυχοσύνθεση της συγκεκριμένης ομάδας που λες και εκκρίνει από τους... πόρους της θαλερά όνειρα, που όμως μένουν πάντα όνειρα.

Ετσι αναδύθηκε ο Ντέμης, έτσι όμως και καταβαραθρώθηκε, έτσι υπάρχει ακόμα στο μυαλό αρκετών η εικόνα του Μελισσανίδη ως εθνοσωτήρα που θα επιστρέψει στην ΠΑΕ πάνω σε άσπρο άλογο, έτσι ο Μπάγεβιτς έγινε αποδιοπομπαίος, έτσι οι μέτοχοι τούτη τη στιγμή εγκαλούνται από την κυβέρνηση του... βουνού (ή της Νέας Φιλαδέλφειας).

Οταν επιτρέπεις ως διοίκηση τον άνομο συγχρωτισμό με τον κόσμο, όταν δηλαδή τον θεωρείς ισότιμο συνομιλητή σου και κοινωνό των όποιων αποφάσεών σου, τότε μαθηματικά έχεις αποκτήσει ένα πρόβλημα, που αργά ή γρήγορα θα το βρεις μπροστά σου. Δεν μπορεί να συμβεί κάτι άλλο. Στην παρούσα φάση, δε, που η ΑΕΚ δεν έχει διοίκηση με πυγμή, όραμα και συγκεκριμένη στόχευση, το πρόβλημα όχι μόνο διογκώνεται, αλλά συν τω χρόνω μετατρέπεται και σε «κακόηθες μελάνωμα» στο σώμα της ομάδας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, για να έχει επιτυχία το «χειρουργείο», θα πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος γιατρός, που δεν θα στηριχθεί στις πλάτες του κόσμου και ούτε θα ψάξει άλλοθι μέσω αυτού. Υπάρχει τέτοιος στον ορίζοντα για την ΑΕΚ; Δυστυχώς το άσπρο άλογο που προσμένουν οι οπαδοί της το έχει καβαλικέψει επί του παρόντος ο... αόρατος καβαλάρης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags