Facebook Pixel «Ο Βαλβέρδε και η λογική της "άγονης γραμμής"»
| 2011-04-05 13:04:00

«Ο Βαλβέρδε και η λογική της "άγονης γραμμής"»

«Ο Βαλβέρδε και η λογική της "άγονης γραμμής"»

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης γράφει στην "Εξέδρα" για τον Βαλβέρδε και το γεγονός ότι δείχνει διατεθειμένος να κάνει αυτό που γουστάρει. Δηλαδή, να επιστρέψει στο ιπσναικό πρωτάθλημα...

Θα πρέπει να θαυμάσει κάποιος τον Βαλβέρδε ακριβώς γιατί δείχνει διατεθειμένος να κάνει αυτό που γουστάρει. Αμφιβάλλω όμως αν όπως πάει το πράγμα αυτό που θα εισπράξει στην Ελλάδα είναι θαυμασμός. Δεν δείχνει να τον απασχολεί και πολύ το θέμα, είναι η αλήθεια, αφού –όπως φαίνεται– αν του καρφωθεί κάτι στο μυαλό δεν μετράει και πολύ το τι λένε οι άλλοι, αλλά έχει ενδιαφέρον η συμπεριφορά του. Ο Ισπανός λοιπόν δείχνει και πάλι φευγάτος τον τελευταίο καιρό. Από τον Ολυμπιακό εννοώ.

Δεν το λέει ο ίδιος καθαρά, αφού δεν έχει τελειώσει η σεζόν, αλλά πρώτον τον έχουμε μάθει λιγάκι παραπάνω τώρα και –δεύτερον– υπάρχει (πάντα) και το... «περιβάλλον», από το οποίο οι διαρροές αρχίζουν και γίνονται όπως αυτές στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Οσο περνάει ο καιρός όλο και πιο ανησυχητικές. Για τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη που βλέπει ότι μπορεί να χάσει μια επένδυση που στο μυαλό του ήταν τουλάχιστον διετίας. Το πώς θα το πάρει (ο πρόεδρος) το θέμα, θα το δούμε στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι δυο τους. Αλλά προς το παρόν ας μείνουμε στον Βαλβέρδε.

Το να θέλεις να δουλέψεις στην Πριμέρα Ντιβισιόν και όχι στο ελληνικό πρωτάθλημα, ακόμα και αν αυτό το έχουν βαφτίσει «Σούπερ Λίγκα», δεν μοιάζει παράλογο. Το αντίθετο θα ήταν! Για να είμαι ειλικρινής πίστευα (και ίσως να το πιστεύω ακόμα) ότι το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να ανακόψει τις τάσεις φυγής του Βαλβέρδε προς μια μεσαία ομάδα της Ισπανίας. Αλλά (όπως ακούγεται) αν αυτή είναι η αγαπημένη του Μπιλμπάο δίπλα στην οικογένειά του, το πράγμα αλλάζει. Για τον ίδιο όμως, όχι για τον κόσμο του Ολυμπιακού που βλέποντας για δεύτερη φορά να γυρίζει την πλάτη του, δεν θα το πάρει και με τον καλύτερο τρόπο. Και αν την προηγούμενη φορά μπορούσε να του δώσει κάποιος (μπόλικο) δίκιο, καθώς ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε βάλει ήδη τον Ολυμπιακό σε… «προμνημονιακή» κατάσταση (χώρια που είχε απέναντί του κάποιον τον οποίο αποθέωνε ο κόσμος και ο πρόεδρος δεν έδειχνε να το απολαμβάνει ιδιαίτερα αυτό), τώρα με τον Μαρινάκη φορτσάτο για μεταγραφές οι λόγοι εκλείπουν στα μάτια του κόσμου.

Είπαμε όμως ότι αυτό δεν ενδιαφέρει τον ίδιο, αν είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του. Αλλωστε αυτό ήταν από την αρχή ένα ρίσκο όταν ο Μαρινάκης πήγε καρφωτός σε αυτόν για να φτιάξει ομάδα το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Βαλβέρδε είναι φιλόδοξος και με την πρώτη ευκαιρία θα κουνούσε και πάλι το μαντίλι, όπως οι περισσότεροι Ισπανοί τεχνικοί της γενιάς του που θεωρούν (όχι άδικα) ότι απλά από ανάγκη βρέθηκαν στην «άγονη γραμμή». Σαν φίλος μεν (θα φύγει), αλλά τι να την κάνεις τη φιλία όταν μένεις με το πλάνο σου στο χαρτί; Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, αν και δεν μπορώ να αμφισβητήσω τα όσα υποστηρίζει επίσημα ο Ολυμπιακός, μου φαίνεται πιο πιθανό ο Βαλβέρδε να έχει υπογράψει για 1+1. Αφήνοντας την ευχέρειά του το επιπλέον «+1».

Ούτως ή άλλως, αν τελικά έρθει το διαζύγιο, όλα αυτά δεν θα έχουν σημασία. Ο Βαλβέρδε θα είναι «από κάτω» και ο Μαρινάκης θα πρέπει να βρει τον διάδοχό του για να συνεχίσει στο ίδιο μοντέλο. Οχι για… 1+1 αλλά για τουλάχιστον δύο χρόνια ώστε να μπει η ομάδα στις σωστές «ράγες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags