Facebook Pixel "Mπορούν να βρουν περισσότερα αλλού"
| 2011-04-05 15:28:00

"Mπορούν να βρουν περισσότερα αλλού"

"Mπορούν να βρουν περισσότερα αλλού"

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει στην "Εξέδρα" για το τι θα έκανε αν ήταν στη θέση του Γόντικα, αναφορικά με τις περικοπές και τις πωλήσεις που ετοιμάζονται ενόψει του καλοκαιριού.

Μετά το ματς-«εξέγερση» με τον Ατρόμητο (1-1) ουδείς κατηγόρησε τους παίκτες. Ακόμη «έκαιγε» η πυρκαγιά του «Γ. Καραϊσκάκης». Μετά την ήττα από τη Λάρισα οι λιγοστές γκρίνιες για την απόδοση των ποδοσφαιριστών πνίγηκαν στις χαμένες ευκαιρίες και σε ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Η νίκη επί της Κέρκυρας συνδυάστηκε με τα 50 γκολ του Σισέ: ούτε γάτα ούτε ζημιά, παρά τη μετριότατη απόδοση. Η αποτυχία, σε συνδυασμό με την αποκαρδιωτική εμφάνιση στις Σέρρες και τη δυναμικότητα του αντιπάλου, βγάζει οριστικά στη σέντρα τον Φερέιρα και τους παίκτες. Παρότι, όμως, ο προπονητής έχει αντιληφθεί την ευθύνη του (όχι επειδή ξεστόμισε το αρχαίο κλισέ «αναλαμβάνω την ευθύνη», αλλά διότι συνειδητοποιεί ότι όσα κάνει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν γεννούν κίνητρα στους περισσότερους παίκτες), οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές μοιάζει να βρίσκονται στον κόσμο τους.

Λες και δεν βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους, δίπλα τους, στην ΑΕΚ. Λες και δεν τα συζητούν στην Εθνική Ελλάδας. Λες και όλοι έχουν εξασφαλισμένο το μέλλον τους. Να έχουν χάσει τη χαρά του παιχνιδιού είναι ώς έναν βαθμό αντιληπτό (αν και ξέρω πολλούς οι οποίοι δεν θα την έχαναν ποτέ αν το ποδόσφαιρο ήταν το επάγγελμά τους). Να μην έχουν συνειδητοποιήσει, όμως, ότι επίκεινται (όχι μόνο πρόστιμα, αλλά κυρίως) περικοπές; Οι παλαιότεροι νομίζω ότι το έχουν καταλάβει.

Οι κάτω των 29-30 μάλλον όχι. Τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση του Δημήτρη Γόντικα; Δεν θα τους έλεγα τίποτα. Θα έστελνα στον Ζόρζε Μέντες τη λίστα με το ρόστερ και θα του ζητούσα να γράψει δίπλα στο όνομα του καθενός το ποσό που μπορεί να «πιάσει» στην αγορά ως ελεύθερος. Τότε, μπορεί να έπαιρναν χαμπάρι όλοι. Οτι με εξαίρεση τον Νίνη, τον Τζόρβα και τους χαμηλόμισθους Πετρόπουλο (150.000 ετησίως) και Κοτσόλη (40.000 ευρώ για έξι μήνες), ουδείς άλλος μπορεί να βρει αλλού αυτή τη στιγμή περισσότερα χρήματα απ' όσα παίρνει στον Παναθηναϊκό...

Υ.Γ. «Το Κύπελλο και φύγαμε». Αυτός φαίνεται πια να είναι ο κωδικός στην ΑΕΚ. Και όχι μόνο για τους Παππά, Νοτιά, οι οποίοι, παρότι δεν δείχνουν καμία διάθεση να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη για την εγγυητική των 7 εκατ. ευρώ που πρέπει να εμφανίσει η Ενωση μέχρι τις 30 Απριλίου προκειμένου να πάρει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, μπορεί τελικά να τα «σκάσουν». Για να φύγουν με το κεφάλι ψηλά και τη συνείδησή τους καθαρή απέναντι στον ΑΕΚτσή και όχι με την ανεξίτηλη κηλίδα των «καταστροφέων της ΑΕΚ». Αλλά και για τον Χιμένεθ, και για τους διοικούντες, και για πολλούς παίκτες.

Σ' αυτή την περίπτωση, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πού θα καταλήξουν όσοι φύγουν από την ομάδα. Οχι μόνο για να αντιληφθούμε όλοι το πραγματικό μέγεθός τους (όχι του «Φούλη» και του Καράμπελα, μα του Σκόκο και του Μπλάνκο). Αλλά και για να καταλάβουν την τύχη τους παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται σε (λίγα και δακτυλοδεικτούμενα στην Ελλάδα) μαγαζιά-υπόδειγμα, αλλά πολλές φορές ούτε δείχνουν να τιμούν με την αγωνιστικότητά τους αυτή την τύχη, ούτε να αντιλαμβάνονται ότι πλέον κρίνονται από όλα, σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags