Facebook Pixel "Ο διακόπτης κατέβηκε"
| 2011-04-06 15:26:00

"Ο διακόπτης κατέβηκε"

"Ο διακόπτης κατέβηκε"

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει στο σημερινό "Goal" για την έλλειψη στόχων του Παναθηναϊκού, που έχουν συμβάλλει στην αγωνιστική καθίζηση της ομάδας...

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε στις Σέρρες, αλλά κέρδισε ένα μεγάλο τερματοφύλακα. Ο Στέφανος Κοτσόλης είναι εδώ. Οπως δήλωσε μάλιστα ρητά και απερίφραστα «ήρθα για να μείνω». Ειδικότερα αν το καλοκαίρι ο Αλεξ Τζόρβας πάρει το αεροπλάνο για την Ιταλία, για τη νέα σεζόν θα διεκδικεί θέση βασικού.

Να μιλήσουμε όμως σοβαρά, αφού όπως είπε και ο προεδρεύων αντιπρόεδρος Δημήτρης Γόντικας άρχισαν να βαράνε πριν από την ανάσταση οι καμπάνες της Μητρόπολης. Πράγματι ο Παναθηναϊκός μετά το επάρατο ντέρμπι του Καραϊσκάκη είναι να μασάς και να φτύνεις.

Παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται χειρότερος, με τους ειδικούς αναλυτές να ερμηνεύουν το φαινόμενο με βάση τις διοικητικές εκκρεμότητες: Ακυβέρνητο καράβι είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει διοίκηση, δεν υπάρχει πρόεδρος να τραβήξει τ' αυτιά των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα. Ενώ όταν ήταν στο τιμόνι ο φοβερός και τρομερός καπετάνιος Νικόλας Πατέρας, τους κέρδιζε ο Ολυμπιακός Βόλου μέσα στο ΟΑΚΑ.

Σαφώς και η διοικητική σταθερότητα παίζει ρόλο στις ομάδες. Το βλέπουμε αυτό στην ΑΕΚ, που ναι μεν έχει πρόεδρο που τρέχει νύχτα μέρα, αλλά δεν έχει διοίκηση. Με κυριότερο πρόβλημα το οικονομικό.

Ετσι κι αλλιώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι παίκτες έχουνε μάθει στη λούφα και όχι στη δουλειά. Οταν είναι μάλιστα και απλήρωτοι, έχουνε και δικαιολογία. Στην γκρίνια και στη μουρμούρα με το ένα κακό να φέρνει το άλλο. Στον Παναθηναϊκό, όμως, τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει. Οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με τους στόχους. Μέχρι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η ομάδα είχε πάρει τα πάνω της κι είχε κάνει ένα καλό σερί. Στο Καραϊσκάκη τελειώσανε όλα. Μαζί με το πρωτάθλημα χαθήκανε η όρεξη και η διάθεση, συνυπολογίζοντας μάλιστα και τα γεγονότα: τον τρόπο που χάθηκε το ματς με το γκολ του Κατσουράνη που ακυρώθηκε και τα κυνηγητά από τον πύρινο κόσμο μέσα στο γήπεδο.

Οσο, λοιπόν, κι αν λέμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες από κει κει μετά ο διακόπτης κατέβηκε.

Και δεν είναι στον Παναθηναϊκό τίποτα παιδάκια σαν τον Γεωργιάδη του Πανσερραϊκού, που μπορεί να έχει πέσει η ομάδα του, αλλά αυτός παίζει για τη μεταγραφή και το επόμενο συμβόλαιό του.

Οι περισσότεροι του Παναθηναϊκού είναι πλήρεις ποδοσφαιρικών ημερών. 

Κράτει για τα πλέι οφ

ΑΣ τους πάρουμε έναν έναν. Αμέσως μετά το Καραϊσκάκη ο Σισέ (φωτό) άρχισε το «φεύγω και κοιτάχτε να με βλέπετε όσο θα είμαι ακόμα εδώ». Εμφανώς ξενερωμένος όχι μόνο στα λόγια, αλλά και μέσα στο γήπεδο. Μέχρι τότε ένας από τους καλύτερους παίκτες ήταν ο Ζιλμπέρτο. Οσο κι αν έχει αποδείξει ότι είναι επαγγελματίας, δεν ήταν πλέον ο ίδιος. Ξέρει μάλιστα ότι θα φύγει το καλοκαίρι και χαλάρωσε. Μέχρι το Καραϊσκάκη επίσης είχε ανεβάσει πολύ την απόδοσή του και ο Κατσουράνης.

Από κει και μετά και αυτός ξεφούσκωσε. Αρχισε πάλι να περπατάει. Οχι επειδή δεν θέλει να τρέξει, αλλά επειδή δεν έχει κίνητρα. Και καθώς μάλιστα είναι έξυπνος, κάνει κράτει για τα πλέι οφ. Ο Καραγκούνης, που ξαφνικά έγινε βασικός, πόσα συνεχόμενα παιχνίδια μπορεί να βγάλει; Ο Νίνης έτσι κι αλλιώς κάνει κακή χρονιά. 

Αυτοί που είναι κοντά στον Μαρινάκη λένε ότι ο επόμενος προπονητής θα είναι Ιταλός.

-Observer

Να τους λέει καλαμπούρια για να γελάνε

Ο Λέτο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παίζει χωρίς προπονήσεις και το γλυκό έρχεται να δέσει. Με κυριότερο, όπως είπαμε, την έλλειψη κινήτρου. Εδώ στην Ελλάδα ακόμα κι όταν έχουνε στόχους οι ομάδες αγκομαχάνε να κάνουνε ένα καλό σερί.

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή της σεζόν έβγαζε προβλήματα. Κάποια στιγμή έστρωσε και πήρε μπρος. Στο Καραϊσκάκη, όμως, τελειώσανε όλα. Χωρίς στόχους πλέον οι ποδοσφαιριστές κάνουνε αγγαρεία μέχρι να ξεκινήσουνε τα πλέι οφ. Αντιεπαγγελματικό μεν, ερμηνεύσημο δε. Σαφώς σ' αυτόν τον τομέα παίζει ρόλο ο προπονητής. Οπως είπαμε, όμως, δεν έχει να κάνει ο Φερέιρα με τίποτα παιδάκια. Τι να πάει να πει στον Σισέ; Τι να πει στον Κατσουράνη; Τι να πει στον Ζιλμπέρτο; Ούτε είναι θέμα προέδρου.

Αν μπούμε στη λογική ότι με κουμανταδόρο έναν πρώην βολεϊμπολίστα δεν γίνεται να πάει μπροστά ο Παναθηναϊκός, τότε καταλήγουμε στον Κώστα Πρέκα (φωτό) του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Μανώλη Μαυροκουκουλάκη. Που πρότεινε να αναλάβει την ομάδα τεχνική επιτροπή παλαίμαχων με επικεφαλής τους Δομάζο - Αντωνιάδη.

Και τρίτο θα έλεγα εγώ τον Φυλακούρη. Ο ψηλός να τους λέει πώς έβαλε τα γκολ στην πορεία για το «Γουέμπλεϊ», ο κοντός να παίζει μαζί τους τάβλι κι ο Τότης να τους λέει καλαμπούρια για να γελάνε. Σαφώς και το διοικητικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι σοβαρό. Αφορά όμως το αύριο. Οχι το σήμερα. Για το σήμερα οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν δικαιολογία. Δεν αλλάζει το κλίμα σε μια ομάδα αν πάει ο πρόεδρος στα αποδυτήρια και τρίξει τα δόντια.

Τα έχουμε ξαναπεί: Ούτε φαντάροι είναι οι ποδοσφαιριστές για να τους απειλήσεις με καψώνια ούτε μαθητές του δημοτικού σχολείου να τους βάλεις τιμωρία. Είναι μεγάλα παιδιά. Και τα μεγάλα παιδιά στον Παναθηναϊκό από το Καραϊσκάκη και μετά κατεβάσανε ταχύτητα και πάνε στο ρελαντί. Κάπως θα προσπαθήσουνε την Κυριακή με τον Ατρόμητο, θα πάνε την άλλη Κυριακή στον Βόλο να βγάλουνε την τελευταία υποχρέωση και μετά θ' αράξουνε για τα καλά μέχρι τις 8 Μαΐου που αρχίζουνε τα πλέι οφ. Χαίρετε. 

Σαν δεύτερη Ιφιγένεια

ΙΔΟΥ το μεγαλείον του ανδρός. Ο Σταύρος Αδαμίδης θυσιάστηκε σαν δεύτερη Ιφιγένεια. Το αποκάλυψε ο ίδιος, χωρίς μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες, με τη μετριοφροσύνη που τον διακρίνει. Δεν ήταν ο φόβος που τον ανάγκασε να μην πάει την Κυριακή στο γήπεδο. Ούτε το ενδεχόμενο να τον πάρει ο κόσμος στο κυνήγι ή να του πετάνε πατσαβούρες.

Ο λόγος ήταν άλλος και πολύ σοβαρός μάλιστα. Είχε πληροφορίες από τους συνεργάτες του ότι η κατάσταση ήταν έκρυθμη και τεταμένη. Συζήτησε με τον εαυτό του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παρουσία του θα όξυνε περισσότερο τα πράματα. Κι επειδή όπως είπε «δεν είμαι στην ΑΕΚ για να δημιουργώ προβλήματα, αλλά για να τα λύνω», αποφάσισε να κάτσει στ' αυγά του. Και στερήθηκε την αγαπημένη του ομάδα.

Με ταξί στα μπουζούκια

ΑΝΤΡΙΚΕΙΕΣ και καθαρές κουβέντες. Ειδικότερα μάλιστα όταν «η ομάδα είναι στα πρόθυρα να πανηγυρίσει έναν τίτλο ύστερα από εννιά χρόνια». Ο Σταύρος Αδαμίδης δεν στέκεται στο 0-6 του Καραϊσκάκη. Μπόρα ήταν και πέρασε. Κοιτάει μπροστά. Το βλέμμα του είναι στραμμένο στον τελικό της 30ής Απριλίου. Ηδη μάλιστα έχει αρχίσει τις ετοιμασίες. Κάνει έρευνα αγοράς σε ποια κάβα θα βρει φτηνές σαμπάνιες. Πού θα τυπώσει τα μπλουζάκια «ΑΕΚ Κυπελλούχος 2011» σε καλύτερη τιμή. Σε ποιο μαγαζί θα εορταστεί το μέγα αυτό γεγονός. Εχει σκεφτεί μάλιστα οι παίκτες να πάνε στα μπουζούκια με ταξί για να τη σπάσει στην Οriginal. Η 30ή Απριλίου είναι η μεγαλύτερη μέρα της ζωής του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags