Facebook Pixel «Οι μεγαλομέτοχοι; Αξιοπρεπέστατοι… »
| 2011-04-07 09:29:00

«Οι μεγαλομέτοχοι; Αξιοπρεπέστατοι… »

«Οι μεγαλομέτοχοι; Αξιοπρεπέστατοι… »

Στην οικονομική κατάσταση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Νίκος Ρισβάς, καλώντας επιχειρηματίες-φίλους των «πράσινων» να μην δώσουν χρήματα στον Α.Ο, αλλά να αναλάβουν ένα τμήμα του.

Ο κ. Ρισβάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Η φανέλα με το 9», του Γιώργου Χελάκη και σχολίασε :

 -για την κατάσταση του Ερασιτέχνη:

«Τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια, δεν θα πω όμως ότι δεν τα γνώριζα πριν αναλάβω. Στα 14 τμήματα του συλλόγου υπάρχει ένα άνοιγμα τριών εκατ. ευρώ. Εμείς όταν ήρθαμε στην ομάδα αποφασίσαμε να μην την χρεώσουμε ούτε με ένα ευρώ σε αυτά που ήδη χρωστάει ο σύλλογος. Πήραμε παίκτες και τα χρήματα τα βάλαμε από την τσέπη μας».

-τις κινήσεις που γίνονται για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη:

«Προσπαθούμε με διάφορα προγράμματα να δημιουργήσουμε έσοδα και γενικά κέρδη. Στόχος μας είναι να βγάλει ο ΠΑΟ Α.Ο. κέρδη και να αποπληρώνει τις οφειλές του. Όσο για την προσπάθεια που γίνεται με τα μηνύματα (ΠΑΟ στο 54242), να τονίσουμε ότι δεν έχουμε κρατήσεις και το 1.80 ευρώ πηγαίνει στην ομάδα».

-την συναυλία του Ερασιτέχνη με την Άννα Βίσση στις 15 Απριλίου:

«Έχουμε μια αρχή σαν διοίκηση. Δεν επαιτούμε, αυτή είναι η αρχή μας. Όποιος έχει διάθεση να βοηθήσει είμαστε εδώ. Θέλουμε σε αυτή τη συναυλία να έρθει η βάση του Παναθηναϊκού που είναι ο λαός του και να στηρίξει την προσπάθεια μας».

-την στάση της ΠΑΕ:

«Η αλήθεια μέχρι τώρα τουλάχιστον, είναι ότι δεν υπάρχει καμία στήριξη από τους μεγάλο-μετόχους της ΠΑΕ, αλλά είναι όλοι τους αξιοπρεπέστατοι. Ίσως θεωρούν απαξιωμένο τον Ερασιτέχνη. Ωστόσο, πρέπει να διευκρινίσω ότι διατηρώ άριστες σχέσεις με τον κ. Γόντικα που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του».

-αν αισθάνεται δυνατός και έχει διάθεση να παραμείνει στην προεδρία:

«Αισθάνομαι δυνατός γιατί έχω συνδεθεί πολύ με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που είναι κοντά σε όλα τα τμήματα. Για το αν θα προχωρήσω ή όχι είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων. Θέλω ένα πιο δυνατό παραγωγικό συμβούλιο. Δεν αισθάνομαι να έχω κανέναν από τους μεγαλομετόχους».

-για την βοήθεια από τους μεγαλομετόχους:

«Θέλουμε βοήθεια σε άλλα θέματα. Για παράδειγμα, δεν έχω συμπαράσταση για την εκδήλωση. Όλοι τους είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι. Ίσως θεωρούν απαξιωμένο τον Ερασιτέχνη. Δεν είναι μόνο να πρωταγωνιστής, είναι να δεις πως κάνεις σε βάθος αθλητισμό. Θα πρέπει να γίνει μια συνεννόηση μεταξύ όλων των σωματείων να δούμε που πηγαίνουμε. Υπάρχουν συμβόλαια 100.000 ευρώ. Πώς να γίνει μετά επαγγελματικό το βόλεϊ. Εμείς θα κατεβάσουμε το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς, κάτω από τα προβλεπόμενα έσοδα (1,2 εκατ. ευρώ- το ποσοστό που παίρνουμε από τα εισιτήρια της ΠΑΕ)».

-Τις περικοπές που ενδέχεται να γίνουν:

«Ότι προβλήματα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, τα αντιμετωπίζουν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι. Στο μυαλό όλων υπάρχει η σκέψη να μειωθούν τα μπάτζετ. Θα καλέσω τους προέδρους όλων των σωματείων, να πάρουμε αποφάσεις που θα είναι προς το συμφέρον όλων. Θέλουμε έμπρακτα να πούμε ότι ανοίγουμε το σύλλογο στον κόσμο. Έχω μία άριστη συνεργασία με τον κ. Γόντικα. Μας βοηθάει τον βοηθάμε κι εμείς, όποτε μπορούμε. Είναι αξιόλογος άνθρωπος».

-Για το γηπεδικό:

«Ελπίζαμε κι εμείς σε αυτόν τον περίφημο Βοτανικό. Δεν προχωράει το θέμα. Κάνουμε προσπάθειες να πάμε αρκετά από τα υπόλοιπα τμήματα στο ΟΑΚΑ. Δεν έχουμε την ευχέρεια, όπως οι άλλοι σύλλογοι. Όταν ένας σύλλογος δεν έχει γήπεδα και περιφέρεται από 'δω κι από 'κει ως άστεγος. Αυτό είναι πρόβλημα».

-Για τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο και τις.. επενδύσεις:

«Ο κύριος Σταθοκωστόπουλος δεν άφησε ούτε ένα ευρώ χρέος στο τμήμα. Δεν απέδωσαν οι επενδύσεις. Δεν είναι δυνατόν οι προηγούμενοι να μην σκέφτηκαν σε βάθος τα θέματα των επενδύσεων στους νέους».

-Για τον Κώστα Χριστοφιδέλη:

«Μικρή και λυπηρή ιστορία. Τιμωρήθηκε για κάτι το οποίο ο ίδιος πιστεύει ότι είναι αθώος, η ποινή του έληξε στις 23 Μαρτίου. Η ΕΣΑΠ δεν του εξέδωσε το αθλητικό του δελτίο. Κάναμε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, εκεί μας υποσχέθηκαν ότι θα έβγαζαν μία απόφαση. Είδαμε μέχρι χθες ότι δεν βγαίνει η απόφαση. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μία αίτηση ασφαλιστικών μέτρων να ανασταλούν οι αγώνες του πρωταθλήματος μέχρι να εκδοθεί η απόφαση».

- Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Δεν υπάρχουν λόγια για τον Ομπράντοβιτς. Είναι τιμή για τον αθλητισμό να υπάρχουν τέτοιοι προπονητές. Είναι μία εκπληκτική προσωπικότητα, ένας απίστευτος άνθρωπος».

-Για τον κόσμο του «τριφυλλιού»:

«Να αγκαλιάσουν τα σωματεία. Να βρεθούν κοντά σε αυτούς που ασκούν διοίκηση. Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο».

-Τέλος, έστειλε και μήνυμα στους αναγνωρίσιμους και εύρωστους οικονομικά επιχειρηματίες λέγοντας:

«Να αναλάβετε ένα από τα τμήματα του Παναθηναϊκού. Μη μας δώσετε χρήματα».
 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags